Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:13 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam dziewczyny.Może znajdzie się jakaś dobra duszyczka i doradzi mi co mam zrobić,a raczej jak :( otóż mój synuś zasypia tylko z piersią w bużce :? Jak go mogę nauczyć zasypiania po najedzeniu w swoim łóżeczku?dodam że czasem dokarmiam gp butlą,wtedy czasem zaśnie w łóżeczku.ale też praktycznie ze smoczkiem w buzce.dzięki z góry za pomoc.Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochana jesli mozesz odluczaj jak najszybciej tych nawykow :D moj maly ma 4 ms i tez musi usypiac przy cycu,nawet jak juz od 2 tyg karmie go butla(butle wypije i,,,,,no wlasnie cyca sie domaga)i problem jest tez w nocy bo jak sie przebudzi to tez odrau cyca chce,wiec nauczylam go ssania dydka i tu znowu problem :cry: jak mu w nocy dydek wypadnie to placz i nie raz zdarza mu sie to co 3 min i ze 10 razy,jest to bardzo meczace,dziewczyny doradzaja zeby nie dawac!!!!!!!i klasc do lozeczka ponoc poplacze i wkoncu usnie bez cyca i dyda ale ja mojego nie moge tego nauczyc bo on bardzo place az sie bidok poci orropnie tak wie kochana walcz z tym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo potem bedzie coraz gorzej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

BASIK dla pocieszenia tyle Ci mogę napisać,że ja mam ten sam problem.Z tym,że różnica jest taka,ze moja Mała ma 8 i pół miesiąca :):):) Tak więc nie jesteś w najgorszym położeniu.A tak poważnie to życzę wytrwałości i powodzenia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój Oskarek też zasypia przy cycu. Tyle tylko, że jak dla mnie nie jest to problem. Przynajmniej na razie. Będę się tym martwić później :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam ten sam problem... Czasem jest tak, że rano mała śpi dopóki ma cycka w ustach, jak jej wyjmę to się od razu budzi... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój Przemek od niedawna umie zasypiać bez cyca. Myślę, że trafiłam na dobry moment w jego życiu, bo poszło mi niespodziewanie łatwo. Pewnie dużo zależy od charakteru dziecka (Przemek w ogóle bardzo rzadko płacze), ale spróbuj, może akurat się uda.

Robiłam tak, że wykorzystywałam dni, kiedy akurat nie zasnął przy cycu. Uznałam, że jak już zasnął, to budzenie byłoby zbyt stresujące (kto by chciał być tak obudzony). Przytulałam Przemka na dobranoc, kładłam do łóżeczka, wychodziłam z pokoju, a jak zaczynał marudzić, brałam na chwilę na ręce, przytulałam i kładłam z powrotem do łóżeczka. Ważne jest, żeby położyć od razu, jak się uspokoi i wyjść z pokoju. Czasami podobno trzeba powtórzyć to wszystko kilkadziesiąt razy.

W dzień Przemek gorzej znosił zasypianie w łóżeczku, więc robiłam inaczej. Kładłam się z nim na kanapie i przytulałam do siebie, dostawał smoczek. Oczywiście i tak próbował szukać cyca. Łatwiej by było, gdyby położył się z nim np. tata, (który nie mam cyca :wink:), ale tata akurat był w trasie.
Przemek rzucał się przy mnie, płakał, ale ja starałam się być spokojna i w ten sposób zasypiał po góra 20 minutach. Drugiego dnia już nie płakał tylko marudził, trzeciego już nie szukał cyca przy zasypianiu.
Parę razy próbowałam Przemka położyć do łóżeczka i wtedy płakał po jakimś czasie leżenia, więc brałam go wtedy na kanapę. Któregoś dnia był w lepszym humorze, został sam w łóżeczku i zasnął. Potem raz zasypiał ze mną, raz w łóżeczku, a teraz za każdym razem w łóżeczku. Jak zaczyna marudzić, wchodzę tylko go pogłaskać, góra 2-3 razy.

W zasypianiu pomaga mu przytulenie się do misia, a jeszcze do niedawna - do pieluszki.
Basik, a w jakiej pozycji karmisz? Ja karmię najczęściej na leżąco, dlatego Przemkowi nie było trudno tak zasypiać.

Ciekawa jestem, jak to było u innych dziewczyn? Dzieci same wyrastały czy trzeba było oduczać spania przy cycu?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez prawie zawsze karmie na leżąco.Dzisiaj pierwszy raz próbowałam go uspać w łóżeczku :cry: płakałam razem z nim ale na ustach miałam uśmiech.W końcu wzięłam go na ręce,ponosiłam,zasnął na rękach i położyłam do łóżeczka.Właśnie przed chwilką popłąkiwał ale nie poszłam do niego i śpi :P JAKIE TO STRESUJĄCE!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mój Franek zasypiał pierwsze 1,5 mies tylko z piersią w ustach.teraz zasypia po piersi lub butelce na noc w wózku.o 22.00 ma przeprowadzke do łózeczka.Budzi sie kilka razy w nocy,podje sobie z piersi i wkladam go do lozeczka,pokreci sie i spi dalej.Rano koło 5.30-6.00 juzw lozeczku nie chce.jezeli mam cierpliwosc to wkladam go do wozka i woze poki nie zasnie,albo zostawiam w wozku zeby pogadal do siebie,pomarudzil i zasnal,albo (co sie zdarza najczesciej)biore go do siebie do lozka i zasypia przy piersi.Co mu z ust wypadnie to sie budzi i marudzi:/niewygodne to ale przynajmniej jakos przespimy do 8.00:) no i popołudniami Franek sam nie potrafi spac,jak juz to z mama i piersi w poblizu.No to wtedy przesypia 2-3 godz:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie Natanek zawsze zasypiał przy piersi, nawet w dzień sam niechciał zasnąć a po kąpaniu to dobrą godzinę musiałam z nim leżeć(bo tak zawzięcie ciągał) Raz odważyłam się i po kąpaniu i jedzonku u mamusi na rękach położyłam go do łóżka dałam smoka i zostawiłam(pomarudził ale w końcu zasnoł)Już na drugi wieczór prawie wiedział o co chodzi.I od tamtej pory mamy wieczorny rytuał kapanie,przyciemnianie światła,jedzenie,całus na dobranoc i spać z 10 min.pogada do siebie a potem zasypia.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]