SAłATKA PIECZRKOWA
To jest moja ulubiona sałatka, która na wszystkich imprezach zawsze znika jako pierwsza.Polecam, jest szybka w przygotowaniu i bardzo dobra.
1 kg pieczarek
3 średniej wielkości cebule(najlepiej białe,albo czerwone)
8-10 jajek
Majonez ''Kielecki'' albo inny o dość intensywnym, ostrym smaku
Szczypiorek
Natka pietruszki
Sól, pieprz,majeranek
Jaja ugotować na twardo,drobno pokroić. Pieczarki obgotować około 10 min(od czasu zagotowania się wody(wrzucamy je do zimnej i wstawiamy na ogień)).,dobrze odsączyć,wystudzić i posiekać.Cebule pokroić w cienkie piórka,dodać odrobinkę cukru i wymieszać,ręką,lekko ściskając żeby szybciej puściła sok.Szczypiorek i natkę również pokroić.Wszystkie składniki wymieszać,dodać majonez, doprawić.Przykryć i wstawić na parę godzin do lodówki.
Ostatnio zmieniony czw gru 21, 2006 11:47 pm przez tina10, łącznie zmieniany 1 raz
|