To kolejne 3 przepisy-tym razem wszystkie z kategorii :"Dania główne z warzyw".
ZIEMNIACZANE RAGOUT Z GROSZKIEM
75 dag ziemniaków
1 pęczek włoszczyzny
30 dag mrożonego zielonego groszku
1 pęczek szczypiorku
2 szklanki mleka
2 szklanki rosołu instant
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
sól, pieprz
Ziemniaki pokroić wzdłuż na ćwiartki. Wrzucić do garnka z lekko osoloną wiodą, gotować ok. 20 min. Włoszczyznę pokroić na kawałki, gotować 12 min. w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę, groszek rozmrozić, szczypiorek pokroić, kilka pędów zostawić do dekoracji, resztę posiekać. W garnku zeszklić cebulę, oprószyć ją mąką i zasmażyć. Stale mieszając, powoli wlewać mleko i rosół. Włożyć ziemniaki, włoszczyznę, groszek i szczypiorek, doprawić. Gotowe ragout udekorowac szczypiorkiem.
|