SZYBKI OBIAD- NIBY CHIńSZCZYZNA
Piersi z kurczaka kroję na kawałeczki, podsmażam, pod koniec smażenia posypuję solą i pieprzem. Na podsmażone piersi wrzucam mrożonkę chińską albo np taką z papryką itd (byle nie była to taka tradycyjna z kalafiorem bo ble). Podlewam wodą i wrzucam kostkę rosołową. To podgotować żeby warzywa były miękkie i następnie podsypuję przyprawą chińską 5 smaków (uwaga nie za dużo bo jest pikantna). Następnie doprawiam do smaku - sól, wegeta, papryka i sok z cytryny. Zagęszczam zawiesiną z mąki i wody.
Do tego podaję surówkę, która uzupełnia smak: pokrojone kapusta pekińska, pomidory i papryka. Posolić, posypać pieprzem, dodać zmiażdżony czosnek, oliwę i koniecznie sok z cytryny.
Podaję z ryżem.
Polecam i smacznego. [/u]
|