fajne piersi z kurczaka
* piersi z kurczaka
* pieczarki
* majonez
* ketchup (pikantny lub łagodny - jak kto woli)
* cebula
* ser żółty
Piersi rozbijamy i układamy na wysmarowaną tłuszczem blachę (mięsko doprawić

). Tworzymy "kotlety piętrowe"

Na piersi kładziemy (na całą długość i szerokość) wcześniej podsmażone pieczarki (ja preferuję pokrojone

). Następnie smarujemy "sosikiem" majonezowo - ketchupowy (wcześniej należy wymieszać ketchup i majonez w równych proporcjach; można dodać ząbek czosnku). Na to cebulę pokrojoną w grube (ok. 0.5 cm) krążki(również na całą długość i szerokość). Całość do piekarnika (150 - 180 stopni) na ok. 10 minut. Jak mięsko się "zrobi", kładziemy na wierzch kazdej piesi ser żółty (grubość ok. 1 cm). ponownie do piekarnika aż ser się rozpuści
Można robić jako pojedyńcze kotlety albo zapiekać wszystkie warstwy w naczyniu żaroodpornym
Podaję z frytkami lub talarkami ziemniaczanymi. Do tego można zrobić surówkę z marchewki (3 - 4 marchewki surowe zetrzeć na grubej tarce, dodać 1 - 2 łyżki majonezu zmieszanego z 1 - 2 ząbkami czosnku).