|
Ciąża, objawy ciąży, macierzyństwo, dzieci wszystko o ciąży i dzieciach
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
tigresse28
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 7:41 pm Temat postu: |
|
|
hej,
wiesz co, jak tak dobrze pomyśleć, to ja mam WSZYSTKIE objawy ciążowe,tzn wszystko można pod nie podpasować ale baaardzo staram się nie nakręcać, bo jak pewnie sama wiesz, im bardziej się nakręcisz tym większe rozczarowanie kiedy przyjdzie @. mi się wydaje, że mam delikatną zgagę. no właśnie, sama nie wiem bo nigdy po prostu nie miałam zgagi - więc skąd ona niby teraz? czasami coś mnie kłuje to w lewym jajniku, to w prawym, to pośrodku. ale psychika płata figle, a zwariować łatwo. piersi mi się nie powiększyły - ale brałam od kwietnia do lipca castagnus i od wtedy nie mam w ogóle żadnych objawów pms. ani bolące piersi, ani bóle brzucha, ani bóle pleców. nic a nic. mam trochę śluzu białego. ale też nie jest go ani więcej ani mniej niż w ubiegłych cyklach. też mnie skręca jak pomyślę ile to jeszcze czasu do testowania, ale nie mam po prostu wyjścia. no jedyny ratunek to zrobić sobie beta hcg. ale wolę jednak poczekać.
co do Twojego bólu krzyża, jest to zastanawiające biorąc pod uwagę, że wcześniej tego nie miałaś. jeśli dobrze rozumiem owu miałaś koło 20 stycznia tak? zagnieżdżanie trwa jakieś 6 dni, więc mimo wszystko, to chyba za wcześnie na objawy, chociaż z całego serca życzę Ci, żeby to była fasolka:) _________________ Jaś
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
położna B.

|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 8:01 pm Temat postu: |
|
|
Dopiero co pisałam niedawno do Ciebie a już od tamtego czasu boli mnie jajnik. Kuje jak oszalały. Zapomniałam jeszcze dodać, że mam wstrętne wzdęcia. Co do kręgosłupa mogło mnie zwyczajnie owiać...
Co do zgagi chyba nie mogę Ci pomóc bo nigdy jej nie miałam Może to faktycznie objaw ciąży, miejmy nadzieję Trzymam kciuki za Ciebie
Dokładnie tak to jest, że poprostu bardzo chcemy i same wynajdujemy sobie jakieś objawy, które pewnie gdzieś wcześniej były, tylko nie zwróciłyśmy na nie uwagi. Szczerze mówiąc myślę, że @ i tak przyjdzie. Chociaż powiem Ci, że w dniu przytulanka myślałam sobie "właśnie zrobiliśmy dzidzi ". Ale już tyte razy się rozczarowałam, że wole zakładać to gorszą opcję. Owu miałam (tak mi się wydaje) ok. 19. Testu nie będę robiła w dzień spodziewanej @. Powiedziałam sobie, że jeśli będzie mi się spóźniał (a czasem się zdarza z różnych przyczyn) zaczekam do soboty i wtedy dopiero zrobię
Testujesz w piątek ? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tigresse28
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 8:07 pm Temat postu: |
|
|
hej,
ja testuję 5 lutego w piątek - o ten piątek Ci chodziło? o ile będzie co testować długo się staracie? miałaś jakieś badania robione? ja rok temu poroniłam, teraz miałam trochę badań, ale wyszły ok i wzięliśmy się za robotę. jeśli w tym m-cu się nie uda to mój gin kazał jechać i przebadać męża. _________________ Jaś
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
położna B.

|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Tak tak o piątek 5 lutego to mniej więcej w jednakowym czasie się dowiemy U mnie jest tak , że nie planujemy nic, że będziemy robić maluszka tylko poprostu jak mamy ochotę to się przytulamy. Nie używamy zabiezpieczenia. Powiem Ci , że miałam dopiero kilka takich sytuacji, że myślałam , że to to, ale już wiem , że to nie jest łatwe
Miałam problemy z jajnikiem. Przez kilka lat miałam ciągłe bóle w lewym. Leczyłam się u kiepskiej ginekolog w przychodni, która zignorowała mnie. Teraz zmieniłam gonekologa, na super faceta. Z badań miałam jedynie robione USG jajnika, ale nie wyszło nic poza normę.
Jeśli staracie się ponad rok bez efektów musisz koniecznie razem z mężem zrobić wszystkie badania profilaktycznie. W ginekologii rok to już jest podstawa. Ale miejmy nadzieję, że w tym miesiącu się uda, musisz w to wierzyć. Zobacz, niektórzy zaliczają wpadki, mało tego podczas swojego 1 stosunku i zachodzą , a inny starają się bardzo długo. Różne są organizmy, a ich nie oszukamy. Trzymam mocno za Ciebie kciuki :* _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tigresse28
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 8:27 pm Temat postu: |
|
|
u mnie prawy jajnik jest jak to okreslil moj gin: malutki. a wlasnie z tego jajnika w tym miesiacu byla owu. i mam nadzieje, ze naprawde byla. skok temp był, ból owulacyjny był, ze śluzem marnie, ale ciagle wtedy byly staranka i ja juz po prostu nie wiedzialam, czy to sluz leci, czy to co innego. pisz na bieżąco o swoich ''objawach'' ja będę pisała o swoich
Zapomniałam dodać - kłucie w jajniku również może być oznaką ciąży  _________________ Jaś

Ostatnio zmieniony przez tigresse28 dnia Czw Sty 28, 2010 8:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
położna B.

|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Ja miałam lewy powiększony heh u mnie w tym miesiącu też była owulka z prawego temp. nie mierze rano, czuję po sobie, że jest podwyższona. Śluz hmmm bywało lepiej, ból był
To lecim jak narazie :
* wzdęcia
*ból kręgosłupa
* kłucie jajników, raz jednego raz drugiego
* podwyższona temp.
* biały, lepki śluz
*senność
Wiem, że wszystkie te objawy mogą być zarówno na @ jak i na ciążę, ale mam nadzieję , że się uda  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tigresse28
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 8:36 pm Temat postu: |
|
|
ok, więc moje to:
*kłucie w jajnikach oraz gdzieś pośrodku
*zmęczenie
*zgaga
*biały śluz
no, to na tyle. 50/50 że to ciąża _________________ Jaś
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
położna B.

|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Dobre i 50 a Ty w które dc przytulałaś się do męża ? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tigresse28
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 8:45 pm Temat postu: |
|
|
a ja się przytulałam w:8,9,11,12,13,14,15dc, owu była jakoś 12-13 dnia. ogólnie powinno się udać. ale 80% par, które nie mają dzieci też powinno się udać a nie udaje się. a ja jakoś nie umiem sobie wmawiać, że na pewno zaszłam. _________________ Jaś
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
położna B.

|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 8:50 pm Temat postu: |
|
|
No to generalnie trafiłyśmy w środek, więc szanse są. Jeszcze tydzień To na poprawę humoru trzeba podnieść poprzeczkę i zamiast 50 dać nam 60 % ja ze dwa dni temu wracałam ze szpitala i nie myślałam o niczym innym. Miałam wrażenie, że sie udało, ale teraz jakby to ze mnie zeszło... Musiałam zejść na ziemię, by później się mniej rozczarować.
Na mnie już czas. Odezwę się jutro czy czasem nie doszły mi jakieś nowe "objawy" Pozdrawiam i miłej nocki życzę  _________________

Ostatnio zmieniony przez położna B. dnia Czw Sty 28, 2010 8:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tigresse28
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 8:57 pm Temat postu: |
|
|
a Ty okres powinnaś już dostać za 5 dni, nie? jak byłam w pierwszej ciąży bolały mnie piersi - ale wtedy jeszcze bolały mnie też zawsze na okres. do momentu zrobienia testu(który zrobiłam dla jaj!!) nie miałam tak naprawde żadnego objawu. raz mi siętylko zdarzyło obudzić w nocy bo tak jakby mi żółć z żołądka podeszła do gardła i strasznie mnie to zaczęło piec. dopiero po teście strasznie mi się seksu zaczęło chcieć, a jak już do niego dochodziło, to doznania były dużo lepsze niż przed ciążą. to tyle chyba o objawach. nadal nic nie można wywnioskować
ach przepraszam, było coś jeszcze. ciągle miałam w ustach taki smak, jakbym jadła landrynki. ktorych nie jadłam oczywiście. teraz tego nie mam, ale przecież każda ciąża jest inna  _________________ Jaś
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
położna B.

|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 9:03 pm Temat postu: |
|
|
Nom @ powinnam dostać we wtorek czyli za 5 dni Wiesz mnie nigdy nie bolały cycki przed @, wogóle nie wiem co to ból cycków Może ewentualnie się zawsze troche powiekszają przed @ co mojemu lubemu hihi bardzo się to podoba
jeśli chodzi o przytulanko to od kilku dni jakos mnie odpycha :/ ale cóż mój musi to przeboleć może to też jakiś objaw aaa i wiesz co mam jakby slinotok :/ _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
położna B.

|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Muszę uciekać, odezwę się jutro z nowymi ewentualnymi "objawami " pozdrawiam  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
położna B.

|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 2:48 pm Temat postu: |
|
|
U mnie dziś wszystko na odwrót Jak bolał lewy jajnik i lewa strona kręgosłupa tak dziś boli prawa Wiesz, tak sobie myślę, że pewnie i tak @ przyjdzie .... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tigresse28
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 3:35 pm Temat postu: |
|
|
a u mnie ciągle to samo. czasami coś zakłuje, coś ciągnie, bez rewelacji  _________________ Jaś
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
*Aprilka* Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 11:16 am Temat postu: |
|
|
Przypominam, ze w tym temacie, wpisujemy tylko Potwierdzone Objawy Ciąży  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
emiemi
|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 12:28 pm Temat postu: |
|
|
| ja nie mogłam palić papierosów. Przypalałam fajka, brałam dwa machy i gasiłam. Bllllleeee. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kika84

|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 12:31 pm Temat postu: |
|
|
nie miałam żadnych objawów, pozytywny test był dla mnie zaskoczeniem całkowitym mimo, że się starałam _________________

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
olgasw

|
Wysłany: Pią Mar 19, 2010 2:55 pm Temat postu: |
|
|
U mnie pierwszym objawem było przeczucie jeszcze w dniu owulki (a może po prostu pozytywne myślenie?).
ok. 7 dnia po owulce zaczęłam strasznie ziewać - nie byłam śpiąca, ani zmęczona - po prostu ziewałam jak najęta.
Następnie (13DPO) dwie krechy na teście (a raczej krecha i słabiutki cień kreseczki).
Później pozytywna beta, brak miesiączki, senność, większy apetyt, nabrzmiałe i trochę bolące piersi - ale bez przesady. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marysia82

|
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 11:28 am Temat postu: |
|
|
O matko przeczytałam cały wątek i się jeszcze bardziej nakręciłam.
Śluz biały, delikatnie kuje mnie po lewej stronie, mam nabrzmiałe bolące piersi i z lekka rozbita jestem.
Jeśli złośliwa@ nie przyjdzie za 3 dni będę testować  _________________ Zawsze będę pamiętać o moich małych cudkach [***]
byle do grudnia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|