Potrawa z ryby, którą można przyrządzić w 15 minut
i która chyba każdemu jest w stanie przypaść do gustu...
Wystarczy mieć świeże dzwonki łososia,
folię aluminiową, dużą patelnię z pokrywką
(no, chyba że robimy tylko dla siebie, to wystarczy mała),
sól lub przyprawę do ryb.
Dzwonki nacieramy dwustronnie solą lub przyprawą
i kładziemy na dużych kawałkach folii aluminiowej
(każdy dzwonek na oddzielnej folii).
Folia musi być takiej wielkości, by po złożeniu do góry
wszystkich jej czterech boków, można było jeszcze
te boki ładnie ze sobą połączyć/zagnieść (coś w rodzaju pieroga).
Przed szczelnym zamknięciem ryby w folii,
nalewamy do tego "pieroga" trochę wody
(tak by wyszedł z tego łosoś w sosie własnym

).
Następnie dzwonki, już szczelnie zamknięte,
układamy na patelni, podlewamy wodą,
przykrywamy pokrywką i gotujemy kilka minut.
Podajemy w nieotwartej folii - folię rozrywamy dopiero
na talerzu tuż przed konsumpcją.
Smacznego!
