Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:30 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Do porodu mam jeszcze dużo czasu ale informacje warto zbirać. Chciałabym poznać wasze opinie. Mam jeszcze ewentualnoś rodzić w Schwedt i jestem ciekawa czy któraś z Was może tam rodziła?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Na pewno godne polecenia są Pomorzany. Trzecie miejsce w rankingu fundacji "Rodzić po ludzku" :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam,
czytałam ten ranking, tylko jest kilka minusów np. "grasuje tam gronkowiec", duzo studentów i niezbyt miła obsługa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja tam rodziłam, obsługa była i miła i standardowa. Trafiłam też na wredną babę, ale mignęła tylko przez chwilę... Studenci są, bo to klinika, podobno można się nie zgodzić - mnie nikt nie pytał o zdanie... Właściwie pod koniec porodu ktoś się zjawił, ale było mi już wszytsko jedno :wink: Gdzieś się jednak muszą uczyć. Na gronkowca nie trafiłam, ale chyba może być wszędzie. Przecież nie jest hodowany... A reszta szpitali w ogóle sie nie łapie do rankingu...
Podsumowując, potwierdzam tylko studentów :D A co do kultury ludzi i obsługi - chyba nie ma takiej enklawy, gdzie ludzie by się tylko kochali :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

emila pisze:
A reszta szpitali w ogóle sie nie łapie do rankingu...

kwestia gustu i tego czy Kobiety te po porodzie biora udzial w ankiecie... Ja zamierzam rodzic w Miejskim, a widzialam ze w/g ankiety nie jest tak strasznie, gorzej jest na Unii a niby maja dobry sprzet...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też prawda :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W stu procentach zgadzam się z emilą. Rodziłam na Pomorzanach bo jak o 4 rano zjawiłam się na Unii to mnie nie przyjęli bo nie mięli miejsc. Pojechałam na Pomorzany i naprawdę polecam.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

malgi czy na Pomorzanach trzeba miec ze sobą ubranka i pieluchy dla malucha na cały pobyt, czy też dają szpitalne? Zabieram sie do pakowania torby bo wkrótce będę tam rodzić i co chwilę mam jakieś wątpliwości, nie chciałabym spakować wielkiej walizy niepotrzebnych rzeczy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MagdaMac, malgi i Elam spotkanie szczecińskich ciężarówek i nie tylko w czwartek o 13, w Fanaberii :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

emila dziekuję, ale raczej nie dam rady , kończe właśnie 34 tydzień i bardzo staram sie ograniczać ruchliwość, jeżeli o ruchliwości na tym etapie możemy wogóle mówić :D
Ale mam nadzieje , że podzielicie sie na forum Szczecinianek wrazeniami po spotkaniu - przyznam sie że podczytuję Was tam dość regularnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Eee, niektóre są dalej, ale jak chcesz i możesz :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

elam ja wzielam ze soba ciuszki dla malej i pampersy. w pierwszy dzien bo urodzilam rano to po porodzie one wioza ciebie na polozniczy i tam mala myli i ubierali w kaftanik pampersa i pieluche na dół jako okrycie mozna tez powiedziec zeby ubrali od razu w twoje ciuszki. Ja wieczorem ja przebralam w jej ciuszki i nie uzywalam szpitalnych. Jak widzialam to zadna z kobiet tam lezacych nie uzywala szpitalnych ciuszków no chyba ze rozek (mi tez dali ) pampersy mialam swoje i nie wiem czy jest mozliwosc wziecia od nich. Radze wziac duzo wody niegazowanej bo ja pilam naprawde sporo i w ciagu 2,5 dnia maz musial mi dowozic. jezeli chodzi o kapiel to myli wieczorem dzieci i dawalam swoj recznik kapielowy a plyn do kapieli one mialy (byly w kazdym pokoju) na miejscu tez byly gaziki do przemywania oczu, woda destylowana, spirytus oraz wata wszystko w jednorazowych opakowaniach. Dla ciebie jezeli chodzi o podklady i ligline nie ma problemu jest na miejscu. Radze wziac do porodu 1,5 l wody bo jak bedziesz miala dlugi porod to bedziesz chciala pic, nie biez zadnej bizuterii bo kaza sciagać (przez to zgubilam zlote kolczyki:) ), polecam skarpetki. one ciebie gola i robia lewatywe.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Malgi wielkie dzięki za podpowiedź !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Same przyjemności jednym słowem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hmmm...ja też nie mam pojęcia gdzie najlepiej w szczecinie rodzić.Polecono mi szpital Miejski i lekarza....eeee....Tudaja?Jakoś tak.Wieci coś może na te temat?Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony sob sie 18, 2007 2:17 pm przez Jama, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Na temat miejskiego wie coś Qrcza-k... Znajdziesz ją na Szczeciniankach i Lutówkach :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szpital w Zdrojach też jest dobry, duży nacisk kładą na kontakt matki z dzieckiem- karmienie piersią itd a po za tym duży komfort rodzenia- sale pojedyńcze, porody rodzinne, jak byłam tam na badaniach to wszystko mieli wyremontowane i schludne, dobry sprzęt, słyszałam pozytywne opinie o tym szpitalu od kobiet, które rodziły w przeciągu 2lat, znam lekarza z tego szpitala- opiekował się moja ciążą na początku i przyjmuje tylko kilka kroków od mojego domu. Na pewno się do niego wybiorę w ostatnim miesiącu ciąży bo moja lekarka wyjeżdża :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rodziłam w Zdrojach i potwierdzam to, co napisała Perła. Opieka przy porodzie świetna, na oddziale poporodowym też jest na ogół dobrze. Na ogół- bo położne dają z siebie wszystko, ale jest ich raczej za mało, żeby od razu reagować na prośby o pomoc. Dają z siebie wszystko, ale przy pełnym obłożeniu sal czasem trzeba długo czekać na pomoc.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MamoPrzemka, gratuluję Przemka. Ostatnio zastanawiałam się, co u Ciebie...
Wracając do szpitali... Już pisałam, że zawsze znajdą się osoby niezadowolone z tego, co satysfakcjonuje inne. Te pierwsze najczęściej czują nieprzepartą chęć podzielenia się swoją opinią :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję za gratulacje. Długo mnie nie było na forum, bo strasznie wolno dochodziłam do siebie po porodzie. Maleństwo dało mi niezły wycisk, a samo urodziło się zdrowe jak rybka - tak jak powinno być. :D
Teraz czasami nawet daje mi zajrzeć na forum. :D :D

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]