Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:47 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 697 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Czesc jestem gosia i jestem nowa na forum. Wiem, ze pelno jest watkow o objawach ciazy. Ja rowniez podjerzewam ze jestem w ciazy. Jutro mam dostac okres, ale nic go raczej nie zapowiada. Ogolnie mam regularne 28 - 30 dniowe cykle. Od ponad tygodnia czuje sie inaczej i psychicznie i fizycznie. Czuje klucie i mrowienie w podbrzuszu ( uczucie jak motylki w brzuchu ), czasami jest mi niedobrze, mam co jakis czas skurcze macicy, jestem nad wyraz nadpobudliwa seksualnie, ciagle chodze podniecona. Mam wrazenie, ze moje narzady rodne sa nabrzmiale. Ogladalam je dzis w lusterku i wargi sromowe oraz wnetrze pochwy jest sino-fioletowe. Jestem senna i rozdrazniona. jedynie to nie chodze czesto siku i nie bola mnie piersi. Ale akurat tak mam ze przed okresem tez nigdy mnie nie bola. W czwartek robilam test i wyszedl negatywny. Ale to chyba za wczesnie o 4 dni.
Temperatury nie mierze, bo nie mam termometra.
Ogolnie czuje sie inaczej psychicznie. Nie chce bys przewrazliwiona. Dziecko teraz raczej pokrzyzuje wszystkie moje plany.Sluz mam zwykly, to znaczy bialy, ale taki jak sie miewa w dniach nieplodnych ( chyba bo sie nie znam zbyt dobrze, nie jest taki jak w dniach plodnych )
Po prostu czuje sie inaczej niz zwykle. Jeszcze sie nigdy tak nie czulam. O dzidzie sie nie staram, wiec raczej nie sa to jakies urojenia. Ale intuicja mi podpowiada, ze jest inaczej. Normalnie czuje to w mojej glowie.
Jak nie dostane jutro @ to test zrobie w poniedzialek.

Prosze o jakies wskazowki kiedy zrobic test i co myslicie o moich objawach. Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony pn sty 01, 2007 4:31 pm przez malazosia, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no musze przyznac że objawy masz jak na fasolkę ale czasami nasz organizm płata nam figle jeśli test robiłaś przed @ to mógł się mylić najlepiej robić po terminie spopdziewanej @ wtedy jest bardziej wiarygodny daj znać jak się sprawy potoczyły i oby ułożyły się po twojej myśli widzisz cięzko jest na 100% nam tu stwierdzić czy to akurat ciąża bo objawy na @ i ciąze są podobne dlatego powtórz test dla pewności, pozdrawiam :)

Obrazek

Czekamy na cud...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gosiu,

kazda z nas ma rozne objawy, jak widzisz w postach
ja za pierwszym razem nie mialam zadnych, bylam tylko troche bardziej senna i zmeczona, ale to i tak dopiero pod koniec 2 miesiaca, zadnych boli, mdlosci, rozdraznenia doslownie NIC. A jednak wiedzialam od razu, ze jestem w ciazy, nie potrafie tego wytlumaczyc, ale po prostu czulam to. pomimo, ze nie staralam sie wczesniej.

poczekaj jeszcze kilka dni, jak @ nie przyjdzie, zrob test
ja zrobilam po tygodniu spozniania @ i wyszly piekne dwie WYRAZNE GRUBE krechy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziekuje kochane za odpowiedzi.

Kaśka 27 - ja wiem, ze ciezko jest stwierdzic czy jestem w ciazy czy nie. Nie licze na to, ze powiecie mi ze jestem. Tylko czuje sie zupelnie inaczej niz zwykle. I te objawy zaczely sie gwaltownie. Po prostu w tamta sobote 9 grudnia. Jak tylko sie obudzilam to poczulam, ze cos jest inaczej. Zdecydowanie inaczej. I od rana mialam opisane objawy. Dlatego mnie to dziwi, ze tak nagle.
Oczywiscie, ze dam znac co i jak. Nie planowalam ciazy i przyznam szczerze, ze wyjezdzam za granice za jakis czas, wiec dziecko mi nie po drodze.

Mam hustawki nastrojow. Raz sie ciesze jakbym miala byc w ciazy, za chwile wpadam w czarna rozpacz co dalej. Ale nie bede sie nakrecac, tylko zobaczymy za pare dni.

ollli - wiem, za kazda z nas ma rozne objawy. Ty nie mialas zadnych na poczatku. Ale dla mnie dziwne jest to, ze jakies objawy mam, ale takich typowych jak wymioty, obrzmiale piersi i wyczulenie zapachow - nie mam. Kawka i papieroski nadal mi tak smakuja jak zawsze. Ale jak sama piszesz - intuicja. ja normalnie czuje sie inaczej psychicznie, po prostu wydaje mi sie, ze wiem, ze jestem w ciazy. Moze to urojenia. Nie wiem
Jakies pol roku temu chyba bylam w ciazy. Mialam takie objawy jak teraz, ale nie tak silne. Okres spoznial mi sie 3 tygodnie. Test ciazowy wyszedl pozytywnie. Tydzien pozniej bylam u gina, ktory stwierdzil, ze nie widzi na usg ciazy. Nastraszyl mnie ciaza pozamaciczna, wadliwym zarodkiem. Poplakalam sie. kazal zrobic badanie krwi na beta HCG i przeciwciala. Beta wyszla ponizej 1, wiec ciazy nie bylo chyba. Co do przeciwcial to cos sie tam "sypalo". Nie wiem o co w tym chodzilo, ale lekarka powiedziala, ze powinnam powtorzyc badanie za 2-3 miesiace. Jesli ciaza sie potwierdzi. No coz, okresu dalej nie bylo. Bylam jw sumie u dwoch roznych ginekologow. Kazdy mowil co innego. Ze to problemy hormonalne, drugi, ze bylam w ciazy, ale poronilam ( biochemicznie czy jakos tak ) - bo przepisali mi luteine i dostalam w koncu okres po tygodniu. Ale dziwny i bolesny. Bylam pozniej u gina i wszystko ok.
Wiec juz sama nie wiem czy bylam wtedy w ciazy, czy nie.
A wtedy mialam objawy fizyczne, ale psychicznie czulam sie normalnie. A teraz objawom fizycznym ( silniejszym niz wtedy ) towarzysza jeszcze objawy psychiczne.
No nic zobaczymy.
dziekuje za posty i mam nadzieje, ze bedziecie mnie odwiedzac na watku.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony pn sty 01, 2007 4:33 pm przez malazosia, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Matko swieta alez mam apetyt. Moglabym jesc i jesc i jesc. A niedobrze mi jak nie wiem ( dziwne sprzecznosci )

Odwiedza mnie ktos? Zawsze milo jest przeczytac kilka cieplych slow :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tez jem i jem:) mozliwe ze jestes wciazy. Wyczytalam w ginekologicznej ksiazce ze jelsi masz takie fioletowe to mozliwosc istenie!! Zycze fasolki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziekuje mimisia. W przyszlym tygodniu bede juz chyba wiedziec. Tylko to czekanie jest takie irytujace. Szkoda, ze nie ma mozliwosci, ani sprzetu, ktory moglby stwierdzic ciaze od razu :)

Ostatnio zmieniony pn sty 01, 2007 4:34 pm przez malazosia, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gosiu,

takie zmienne nastroje to TYPOWE objawy fasolki :D :D :D

oj cos czuje, ze Ci pozazdroscimy....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ollli - wiesz ja czesto mam zmienne nastroje, takim juz typem czlowieka jestem, nie biore tego za objaw ciazy.
Jednak moja psychika i intuicja podpowiada, ze jest inaczej i ze jestem w ciazy. Obym sie za bardzo nie napalala, bo moze psychika z intuicja plataja figle.
Od kilku godzin objawy niektore ustapily i mam tylko uczucie bolu jak przed okresem. Troche to mnie zastanawia.....zobaczymy :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej. Czemu nikt mnie nie odwiedza? :( zawsze to milo przeczytac kilka cieplych slow.

Dzis mam dostac okres, ale nic go nie zapowiada. Ogolnie bole podbrzusza ustapily i zostalo uczucie mrowienia w podbrzuszu i obrzmialych narzadow rodnych. Nie moge sie tylko wyproznic ( nigdy nie mialam z tym probelmu ) i wczoraj mialam mega zgage. A poza tym mam od czasu do czasu zawroty glowy ( ale biore to na karb anginy ) i czuje sie zmeczona. Ale nadal pale fajeczki i pije kawke. Nie mam jakos wyczulonego wechu. Chociaz czasem mi niedobrze. Ale to nic. Piersi bez zmian - ani nie nabrzmialy, ani nie bola.

Nie wiem kiedy powtorzyc test jesli nie dostane okresu? Tak, zeby byl najbardziej wiarygodny. Testu z krwi nie zrobie bo u nas nie robia. :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

[/b]test najlepiej zrobić po dniu spodziewanej @ najlepiej z rannego moczu- ja tak zrobiłam a dla własnej pewności za radą dziewczyn z forum po kilku dniach powtórzyłam -tyle że wieczorem i za każdym razem 2 grube krechy się pokazały!! Pamiętaj o tym by kupić kwas foliowy np firmy PURITANS PRIDE i na całe 9mcy starczy, no i nie pij kawki i nie pal

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mirkornik - dzieki za wskazowki. Co do kwasu foliowego to biore go profilaktycznie od pol roku ( z malymi przerwami ). Bo pol roku temu myslalam, ze jestem w ciazy, test pozytywny, wszystkie objawy, ale ginek nie widzial ciazy i pozniej zrobilam tezt z krwi i ponizej 1. Dostalam luteine na wywolanie miesiaczki. Mysle, ze bylam w ciazy i nastapilo to samoistne ( biochemiczne ) poronienie. Chyba. Od tamtej pory biore kwas profilaktycznie - bo jest tez wskazany dla ludzi, ktorzy pala, pija kawe i sa narazenie na stres.
Dlatego troche sie boje zrobic test, bo np. wyjda II krechy a potem znow bedzie kupa. Bardzo przezylam wtedy ten okres, bo sama nie wiem nczy bylam w ciazy czy nie. Ale czuje sie jakbym byla i stracila tego maluszka. Nie chce by to sie powtorzylo. :( Wtedy jak myslalam, ze jestem w ciazy to mialam zalamanie nerwowe ( bo wpadka z moim lubym, nie bylismy gotowi ), ktore powoli przeszlo w stan szczesliwosci. Az wizyta u gina mnie znow zalamala, tylko w druga strone. Nie chce tego znow przezywac.

Wiem, ze nalezy rzucic palenie i ograniczyc do minimum, albo wcale nie pic kawy. Ale na razie, dopoki nie potwierdzi sie ciaza, nie moge zrezygnowac. Wiem, ze to glupie tlumaczenie, ale tak rozladowuje nerwy. Jak tylko sie ciaza potwierdzi to od razu rzucam wszystkie uzywki :) Obiecuje :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

3mam za słowo :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka przyznam ci się że ja z pierwszą ciąża nie miąłam żadnych objawów jedynie brak @ dał mi do myslenie nic po za tym ponieważ czułam się dobrze każda z nas ma inne odczucia i choć jest nas tu wiele które mają objawy takiej jak na fasolkę to wkońcu przychodzi @ i jest rozczarowanie ale czuje ze u ciebie może naprawdę zamieszkała w brzuszku fasolka i grunt to pozytywne nastawienie :) dużo bym dała by i mi się udało trzymam kciukaski za ciebie :) pozdrawiam

Obrazek

Czekamy na cud...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasienko trzymam kciuki aby sie udalo. Zobaczymy co bedzie u mnie. Jak 2 nie przyjdzie dzis w nocy to jest nadzieja. Ale ostatnio zylam w dosc duzym stresie i chorowalam ( nadal sie ciagnie chorobsko ) - wiec to tez moze byc przyczyna przesuniecia miesiasiaczki. Zobaczymy. Dobrze, ze specjalnie nie staram sie o dzidzie, bo juz zaczynam swirowac, a co by bylo dopiero gdybym sie starala? Juz rozumiem wszystkie oczekujace - ta niepewnosc dobja

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A wogole to czuje, ze okres dzis nie przyjdzie. Zawsze przed okresem boli mnie brzuch juz 3-4 dni przed. I to jest bol ciagly. Teraz mnie nic nie boli, tylko mrowienie czuje w macicy i czasami klucie. I duzo bialego, lepkiego, nierozciagliwego sluzu. A zawsze przed @ mam suchutko.

Zobaczymy. Nie ma sie co nakrecac .

Ostatnio zmieniony pn sty 01, 2007 4:37 pm przez malazosia, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to masz duże szanse na fasolke coś mi się zdaje że coraz bardziej zaczynasz się cieszyć z tego ze może jednak to fasolka :) my się staramy już 5 cykl i mam nadzieję że w końcu nam się uda ale postanowiłam w tym miesiącu za dużo o tym nie myśleć nie nakrecać się by znów nie było rozczarowania, całuski

Obrazek

Czekamy na cud...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej kochane.

Zaczynam cos watpic w moja intuicje.Okresu nie dostalam jeszcze, ale wiekszosc objawow ustapila. Tylko troche pobolewa mnie podbrzusze jak na okres.

Ostatnio zmieniony pn sty 01, 2007 4:37 pm przez malazosia, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

póki nie ma @ to jest nadzieja. Nie załamuj się. Z objawami to jest tak że nigdy nic nie wiadomo. Czasami są a nie ma fasolki a czasami jak jest fasolka to nie czuje się żadnych objawów. Takie już są te nasze organizmy że lubią nam płatać figle :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:|

Ostatnio zmieniony pn sty 01, 2007 4:38 pm przez malazosia, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 697 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]