Dzisiaj jest pt kwie 17, 2026 2:12 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

witam mam problem z miesiączką w zasadzie nie wiem czy to problem dlatego pisze miesiąc temu dostalam planowo okres zaczoł się plamieniem a potem miałam dziwne bóle,zazwyczaj zwsze towarzyszą mi bóle podbrzusza i mdłości ale tym razem były to racze skurcze bardzo bolesne dobrze że byłam w domu bo omało nie zemdlałam.Takich skurczów miałm gdzieś trzy potem pojawiła się normalna miesiączka choć dość krótka normalnie okres trwa 5 dni tu było 3 dni w tym miesiącu w zasadzie wszystko było w normie ale również miałam krótki cykl czy są jakieś przyczyny tego czy powinnam się czymś niepokoić i udać sie do lekarza proszę o rade

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

Może ciąża, lub polip endometrialny, lub mięśniak, a może nie będzie konkretnego powodu. Konsultacja ginekologiczna z USG do zrobienia na pewno.
S. Warzęchowski

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

dziekuje za moją odpowiedz nie tak dawno byłam u lekarza (2 miesiące temu) i miałam robione badanie USG i lekarz powiedział mi iż jest wszystko ok chialabym się dwiedzieć czy jest możliwe iż w tym czasie tych dwóch miesiecy moglam zchorować na którąś z tych chorób ,które pan wymienił i co to właściwie jest ten polip endometrialny lub mięśniak .Po tej przedostatniej miesiące przyszło mi nawet na myśl czy właśnie nie jestem w ciąży wiec po zakońceniu zrobiłam sobie test ciążowy lecz nie wiem czy zrobiłam go w właściwym czasie bynajmniej wyszło że nie jestem w ciąży czy powinnam powtóżyc sobie test i kiedy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

W takim razie mięśniak raczej nam odpada.
Natomiast polip, czyli nieprawidłowy rozrost błony śluzowej macicy może pojawić się w takim czasie. Po wykluczeniu ciąży, w przypadku nasilenia się dolegliwości proszę zrobic kontrolne USG tuż po miesiączce.
S. Warzęchowski

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jeszcze raz dziękuje :P i dla pewności ducha przy najbliższej okazji postaram się zrobić te badnie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: help

Panie doktorze,podpinam się pod zapytanie koleżanki bo chyba mam podobny problem.Dziś rano-6 tygodni po porodzie poszłam na wizytę do lekarza,bo niepokoiło mnie krwawienie które jeszcze nie ustąpiło od porodu.
ale może od początku.
W grudniu wylądowałam w szpitalu po odejściu wód plodowych- w 26 tygodniu ciąży. udało mi się poleżeć i podchodować maluszka do wagi 1430 gramów (waga urodzeniowa). w tym czasie miałam też robioną amnioinfuzję.
W czasie porodu okazało się że łożysko się nie odkleja i konieczne było ręczne wydobycie...po zabiegu czułam się dobrze-teraz też jest bez zarzutu,ale zaniepokoiło mnie to niekończące się krwawienie. nie jest obfite,ale jak na tyle czasu po porodzie to już powinno się skończyć. Na usg okazało się ze albo mam polipa,albo lekarz "coś" mi tam zostawił.z uwagi na to,że mam zapalenie gardła i biorę antybiotyki-nie mogłam od razu pójść do szpitala.jak na razie dostałam leki-cyclonamine i ergotamine...
Proszę mi powiedzieć na co mam się nastawiać??? czy leki mogą na tyle skutecznie obkurczyć macicę,że szpital mnie ominie??? na swięta nasz wcześniaczek miał wrócić do domu,a zapowiada się że i ja spędzę je na oddziale...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam ja mam pytanie? Pierwsze dziecko urodzilam w wieku 21 lat .Teraz staram sie o drugiego dzidziusia 2 cykl i nici .Robilam badania na raka wirusy ,grzyby i wszystko w porzadku .Wiec czy to jest normalne ? Dlaczego teraz mam problem?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ajniuniu spokojnie, 2 cykle starań to dopiero sam poczatek. Dajcie sobie czas... na spokojnie, nie napinając sie starajcie się. Z tego co sie orientuję to lekarze zwykle interesują się na poważnie jeśli po roku starań nadal nic nie wychodzi...
Dla spokoju mozesz sobie zrobić jakieś hormonki, a cykle masz regularne i dwufazowe???

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]