Dzisiaj jest pt kwie 17, 2026 1:59 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2689 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 135  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Czesc kochane

Nie czuje sie staro pomimo moich 36 lat :twisted: Tyle ze moj zegar biologiczny bije na alarm. Chcialabym podzielic sie z innymi dojrzalymi starajacymi sie nadziejami i obawami zwiazanymi z naszym wiekiem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Chetnie z Toba porozmawiam, bo tez mam pytania i obawy! Trudno ich nie miec w wieku 38 lat!!!!!
Pisz prosze- w kupie razniej! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to i ja do was dolaczam
37 lat, zegar bije

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewuszki :D :D :D

Bardzo mi milo ze dolaczylyscie mam nadzieje ze bedzie nas tu duzo bo w kupie razniej :wink:
Kochane robilyscie jakies badania zwiazane z problemami z zajsciem w ciaze?
Ja leczylam sie na nadczynnosc tarczycy ktora powoduje trudnosci z ciaza. Teraz kiedy jestem zdrowa mam nadzieje ze wrescie sie uda. Tylko trudno mowic o nadzieji kiedy ta moja zaraza mezulek smacznie chrapie w moje dni plodne :evil: :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc Dziewczyny!
Ja tam leczyla sie nie bede, bo to juz i wiek nie na to- tak mi sie w moim przypadku wydaje!Poplanuje tego dzidzia do 40-stki a potem zaczne zapobiegac ciazy :D :D :D :D :D , zeby cos sie na te calkiem stare lata nie przydarzylo!
Mam dwoje dzieci- corka 16, syn 13 lat, ale na maluszku tez mi bardzo jeszcze zalezy :oops:
Od dwoch lat jem Folik i nie wiem czy to nie jest lekka przesada- jak myslicie- nie za dlugo? Zawsze mam obawy, ze moge przegiac w druga strone! Kiedys wogole lekarze nie zapisywali (przynajmniej moj) zadnych witamin ani kwasu foliowego a dzieciaki mam zdrowe!
Tak to juz ze mna jest- im starsza tym bardziej przewrazliwiona! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Imienniczko :wink: Och to masz juz "dorosle" dzieciaki. :D
ja mam syna ,ktory ma 9 lat .
Masz racje zeby sobie odpuscic. Tez tak mysle jesli mi sie nie uda zajsc w sposob naturalny to chyba nie bede biegac po lekarzach.
Wiesz ja dopiero jak weszlam w forum polskie to sie zorientowalam ze dosc pozno na dzidzie. We Wloszech jest absolutnie naturalne decydowanie sie na dzidzie w tym wieku. No bo najpierw nalezy sie dorobic i zrobic kariere zawodowa.Jak urodzilam mojego synka bylam najmlodsza mama na oddziale , a mialam juz 27 lat :shock:
Co do kwasiki to tez w pierwszej ciazy nie bralam ale teraz zastanawiam sie czy nie warto.
Ty moze jednak sprawdz czy nie bierzesz go za dlugo :shock: Sama nie wiem , ale moze za duzo szkodzi :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam Italie!!!
Mam taki ogromny sentyment do Italii!!!Ostatnio na kursie poznalam jedna Wloszke- polubilam ja z mety!!!
Tak sobie mysle, ze mocno mnie podbudowalas z tym wiekiem ciezarnych we Wloszech- wiedzialam, ze na Italie mozna liczyc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A na powaznie, to w Polsce zawsze kobiety rodzily wczesnie! Ja bylam lekko podstarzala jak poszlam w wieku 22 lat rodzic corke!!!!!! Lekarz do mnie: " No mala, ile to ty masz lat?" Ja: " Prawie 23" On: "Przepraszam pania!" :D
Teraz mieszkam w Niemczech i tu tez jest mnostwo "dojrzalych" ciezarowek! I wlasnie to spowodowalo, ze zaczelam myslec o dziecku! Ale tak jak pisalam- jeszcze ze dwa lata prob i koniec!
Jaka macie pogode we Wloszech? :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pogode mam w miare ladna ,ale ja mieszkam w polnocnej czesci Wloch i trudno spodziewac sie tu jakis milych temperaturek. Fajniutko byloby mieszkac na slonecznej Sycylii, a tak mam tylko mezusia Sycylijczyka i razem wymarzamy sobie pod Mediolanem. :twisted:
Ja tez bede myslec o dzidzi do czterdziestki , bo trudno pozniej czlapac o lasce za goniacym maluszkiem :lol: (hi,hi...)
Rodaczko :wink: mam sporo rodzinki w Niemczech co zreszta nie uniknione bo pochodze z G. Slaska. Zreszta moja babcia byla Niemka a dziadek prawdopodobnie Austryjakiem :lol:

Offline Wyświetl profil  

hej,
w mojej rodzinie tak się jakoś ciekawie złożyło, że moja babcia urodziła moją mamę w wieku 33 lat, mama mnie w 38 lat, a ja mam teraz 33 i ósmy miesiąc ciązy na karku więc liczę, że szczęśliwie urodzę w 34 roku mego życia. Co ciekawsze dopiero koło trzydziestki moje cykle stały się regularne i nie zdarzały mi się cykle bezowulacyjne. O dziecko starałam się ok 1,5 roku, ale pewnie dlatego, że mąż w łóżku myśli tylko o spaniu, a to jakoś głupio zmuszać kogoś do działania. Czy mówiono wam, że pewnie nie zajdziecie już w ciążę bez wspomagania? Mnie stale ginekolodzy namawiali do różnych drogich badań, niestety, a może na szczęście, jestem niezamożna i nigdy nie mogłam sobie pozwolić na ich wykonanie, ale przynajmniej zaszłam w ciążę bez stresu. pozdrawiam wszystkie :roll:

Offline Wyświetl profil  

hej,
w mojej rodzinie tak się jakoś ciekawie złożyło, że moja babcia urodziła moją mamę w wieku 33 lat, mama mnie w 38 lat, a ja mam teraz 33 i ósmy miesiąc ciązy na karku więc liczę, że szczęśliwie urodzę w 34 roku mego życia. Co ciekawsze dopiero koło trzydziestki moje cykle stały się regularne i nie zdarzały mi się cykle bezowulacyjne. O dziecko starałam się ok 1,5 roku, ale pewnie dlatego, że mąż w łóżku myśli tylko o spaniu, a to jakoś głupio zmuszać kogoś do działania. Czy mówiono wam, że pewnie nie zajdziecie już w ciążę bez wspomagania? Mnie stale ginekolodzy namawiali do różnych drogich badań, niestety, a może na szczęście, jestem niezamożna i nigdy nie mogłam sobie pozwolić na ich wykonanie, ale przynajmniej zaszłam w ciążę bez stresu. pozdrawiam wszystkie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Onslow gratuluje ci ogromnie dzidzi.Masz racje ze czasami badania sa zbyteczne ale ja np.nie mialabym szans na utrzymanie ciazy przy mojej tarczycy wiec mysle ze po dwoch latach staran warto zaczac sie zastanawiac dlaczego? Czasami wystarczy zrobic badania krwi aby wykryc czy sa problemy hormonalne i wtedy sprawa jest w miare prosta

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc wszystkim!
Fajnie slyszec, ze tyle dojrzalych pan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: urodzio, badz stara sie o didzia! Mam nadzieje, ze nasz wiek nie wplywa ujemnie na rozwoj dziecka!

Onslow-czy Twoja mama miala sily biegac za Toba? Pytam, bo jak ja zaciaze to bede starsza od Twojej mamy w dniu porodu :lol: :lol: :lol:

Ostatnio zmieniony pt gru 08, 2006 5:14 pm przez Joanna68, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez wychodze z takiego zalozenia ze jak nie uda sie naturalnie do 40 to potem zapobiegam.
Nier chce sie leczyc, robic nic na sile, zqazywac hormonow.
Na razie 8 cykli poszlo na marne, zobaczymy co bedzie dalej.
W domu mam juz 15 - latka z pierwszego malzenstwa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć Joanna68,
moja mama jest aktorą teatralną, nie tylko musiała mieć siłę biegać ze mną w ciąży to jeszcze pod koniec 7-miesiąca grała anioła na podeście wysoko nad sceną, musiała tam co wieczór kilkakrotnie włazić i złazić po doczepianych schodkach i jeszcze śpiewać. Jakoś nie zabralo jej poweru, jak się nie ma innego wyjścia to siły muszą się znaleźć. pozdrawiam :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewuszki :D :D :D

No to miejmy nadzieje ze uda nam sie przed czterdziestka :wink:
Ja za dwa tygodnie ide do mojej endokrynolog i zaczne ostro dzialac... hmm... tak naprawde to juz dzialam od 3 cykli(hi,hi...) ale teraz bedzie oficjalnie. Zreszta jak bylam w maju to lekarz , ktory zastepowal moja lekarke (dupek :twisted: ) powiedzial: "no trzeba bedzie sie pospieszyc, bo w koncu nie ma pani dwudziestu lat" tak na niego spojrzalam ze dodal :"ale jest pani piekna kobieta"Wloski podlizus :evil: :evil: :evil:
Joanno ja jestem z Gliwic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mi tez jeden lekarz na wizycie ogolnej powiedzial, ze 38 to nie to samo co 21-jak bym sama tego nie wiedziala!!! :evil: :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joanno to by do siebie postujemy w dwoch tematach :lol: :lol: :lol:
Myslalam ze udusze "milusiego" lekarza :twisted: :twisted: :twisted:
Teraz tylko sie obawiam ze lekarka wymysli ze mam dalej czekac z zaciazeniem :( :( :( Ale ja i tak robie staranka. :oops: Znam dziewczyny ktore sa w podobnej sytuacji i maja dzidzie wiec dlaczego ja nie?!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lekarze lekarzami, ale co mysla o nas te wszystkie dwudziestki...hi,hi,hi
A tak wogole to mezczyzni powinni wiedziec jak kobiety sa wyczulone na punkcie swojego wieku!
Jak jeszcze pracowalam w szkole to mojej kolezance( miala wtedy pod 50) uczen zaczal pyskowac i powiedzial jej: " Ty stara K****o" Ona na to :" Tylko nie stara, tylko nie stara!!!" :P :P :P :P Cos w tym jednak musi byc! :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A to dobre :lol: :lol: :lol:
A ja uwielbiam jak jakis gosciu niedowidzacy mowi do mnie :"signorina" :roll: Zaraz robi mi sie lepiej na serduszku.
W domciu to wyszkolilammoich chlopakow :twisted: i mowia jaka to ja jestem mloda i szczupla(hi,hi...)
Moj maz to sie zimnym potem oblewa kiedy sie go pytam czy moze zgrublam :twisted:
Fajniutko natomiast bo my Polki zazwyczaj starzejemy sie pozniej od Wloszek, ktore sa bardzie piekne ale szybko sie starzeja wiec ja wygladam mlodziej :twisted: :twisted: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

po zdaniu " wiec ja wygladam mlodziej " powinny byc raczej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a nie :twisted: :twisted:
Co? :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2689 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 135  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]