Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 12:27 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny jestem tu nowa i bardzo pragne dziecka .Staram sie z mezem juz 4 miesiace i jakos sie nie udaje .Moje miesiaczki sa co 30dni .Mialam miesiaczke teeaz24 listopada i trwala 6 dni .kiedy mam dni plodne i ikiedy mogeprobowac zajscw ciaze powiedzcie mi .Ile dni po miesiaczce sa dni plodne.Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony śr lis 29, 2006 2:24 pm przez Ewelaa, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ewelaa pisze:
Hej dziewczyny jestem tu nowa i bardzo pragne dziecka .Staram sie z mezem juz 4 miesiace i jakos sie nie udaje .Moje miesiaczki sa co 30dni .Mialam miesiaczke teeaz24 listopada i trwala 6dni .kiedy mam dni plodne i ikiedy mogeprobowac zajscw ciaze powiedzcie mi .Ile dni po miesiaczce sa dni plodne.Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie Jestem Tutaj Ekspertem, Ale Mogę Tobie Chyba Pomóc., Bo Małe Co Nie Co Się Dowiedziałem...

Nie Ma Takiego Czego$, Że Je$li Powiem Tobie, Że Jak Tego I TEgo Dnia Masz Dni Płodne To Zajdziesz W Ciążę - Każda Kobieta Ma Inny Organizm, Więc Trzeba Samemu Sprawdzać Co I Jak [Temperatura, Twardo$ć Szyjki Macicy itd. itp.]

Jeżeli Masz 30 Dniowe Cykle więc Powinna$ Mieć W 17-20 Dzień Cyklu Dni Płodne, W Których Komórka Jajowa Jest Gotowa NA Zapłodnienie.
Nie Mów Mi Tylko, Że Wy Próbowali$cie I Wam Nie Wyszło - Obserwacje Twego Organizmu Pomogę Tobie...

[...]
Tutaj Dołączam 2 Kalkulatory
linki
Oraz Strona, Która Pomoże Tobie W Okre$leniu Dni Płodnych I Nie Płodnych

link

Życze Wam Powodzenia :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak wiec witam wszystkich na forum mam problem dlatego tu napisałam i mam nadzieje ze ktos mi pomoze ... tak wiec kochałam sie z chłopakiem 2 dni po skonczeniu krwawienie nadodatek bez zadnego zabezpieczenia:( boje sie ze zaszłam...nie wiem czy mam sie bac... bo nie doszło do wytrysku... to był moj pierwszy raz... Pomozcie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

petronella16 pisze:
Tak wiec witam wszystkich na forum mam problem dlatego tu napisałam i mam nadzieje ze ktos mi pomoze ... tak wiec kochałam sie z chłopakiem 2 dni po skonczeniu krwawienie nadodatek bez zadnego zabezpieczenia:( boje sie ze zaszłam...nie wiem czy mam sie bac... bo nie doszło do wytrysku... to był moj pierwszy raz... Pomozcie

Żeby Kto$ Mógł Tobie Pomóc Wpierw Napisz Ile Dni Trwa Twój Cykl...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: dni płodne
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

termin wystąpienia owulacji to 14 dzień licząc od ostatniego dnia cylku.przy 30-dniowym cyklu owulacja wypada:30 minus 14 dni = 16 dzień.innymi słowy pierwszy dzień @ to pierwszy dzień cyklu, więc 16-ty dzień licząc od pirwszego dnia @ to najbardziej prawdopodobny dzień owulacji.
Ale cała oprawa hormonalna jest tak duża, że tak naprawdę moze to być równie dobrze 2 dni wcześniej i 2 dni później.
Jeśli masz zamiar starać się o dziecko radzę, nauczona własnym doświadczeniem kupić test owulacyjny. Ja kupuję i dzięki temu wiem kiedy jest wysokie prawdopodobieństwo. Bez testu próbowaliśmy z mężem 3 miesiące i nic. Teraz jest drugi cykl z testem i jak teraz okaże się że znów nic z tego idę do lekarza.
Pozdrawiam i życzę powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej, mam takie pytanie bo juz sama sie pogubilam a na te kalkulatory to nie mozna za bardzo liczyc bo juz nie raz patrzylam na kalkulator i moje a raczj nasze starania poszly na marne... czy mozecie mi pomoc... bardzo Was prosze... ostatnia miesiaczke mialam 5 marca i trwala 6 dni.. moj cykl ma 28 dni... pomozcie, kiedy dokladnie wypadaja dni plodne????? bardzo prosze o pomoc!!!! chodzi mi teraz o miesiac kwiecien kiedy bed miala dni plodne!!! miesiaczka przewidywalnie zacznie sie 2 kwietnia a skonczy 8kwietnia...

pozdrawiam i czekam na odpowiedz!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

paulinkaa88 jeśli zawsze masz regularne 28-dniowe cykle to owulacja powinna być w połowie cyklu.

Jeśli zaczniesz nowy cykl 2 kwietnia to powinien trwać do 29 kwietnia, więc odejmij 14 dni od końca i wychodzi, że owulację powinnaś mieć 14-15 kwietnia.

Ale takie wyliczanie to tak samo jak wyliczanie kalkulatorami...

Zawsze może się coś zmienić... owulacja może się przesunąć, ale jeśli zawsze miałaś regularne cykle to nie powinno być wielkich zmian w tych "wyliczeniach".

A nie chciałabyś się wspomóc naturalnymi metodami? Są bardzo pomocne w określaniu dni płodnych i niepłodnych :)

[*] 3.09.2007r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pati takie malo pytanko...wiem ze owulki nie jestesmy w stanie przewidziec to tylko nasze domysly sa ze mielismy.Od kilku dni tempka utrzymuje mi sie na poziomie 37,0 i nie spada i nie wzrasta....czyli owulke prawdopodobnie mialam z 22/23 dc bo jest skok o dwie kreski.To jak moge liczyc nastepny okres..w nastepna sobote...z tym sluzem to u mnie roznie bo pojawil sie w 16 dc pozniej juz nie zauwazylam ale mialam uczucie mokro nio i 21 dc cos tam pojawilo sie,rozciagliwe,przezroczyste wiec bylo przytulanko.Czy jesli skok mialam 24 dc to owulke ile moglam miec wczesniej,dzien przed ?Bo troche przedlzy mi sie cykle w tym miesiacu:/Do uslyszenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

temat zostaje zamkniety :!: na tym forum juz taki temat istnieje...nie powielamy watkow... :!:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]