Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 1:15 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość

Czesc Dziewczyny :) Nie bylam u lekarza jeszcze ale termin bede miala gdzies na srodek moze koniec lipca :) Mieszkam we wrocku i zastanawia mnie wybor szpitala i poloznej?! Boje sie ze nie znajde dobrego szpitala :( Moze ktoras mieszka we Wrocku ktora juz rodzila i moze mi polecic jakis? i ile kosztuja porody czy sa refundowane przez ubezpieczenie?

Dziekuje z Gory :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nikt nic nie wie na temat szpitali we Wrocku ? :( Szkoda dalej czekam na jakies wypowiedzi ;)

Offline Wyświetl profil  

Polecam doktor joanne krzemieniewska. przyjmuje na ul. pułaskiego 14/1, wejscie od ul. Komuny paryskiej. Tel do gabinetu 341-78-96. Najlepiej dzwonic w poniedzialek lub srode miedzy 15-20, bo wtedy przyjmuje prywatnie. Polecam bardzo. Pracuje rowniez na klinikach AM, wiec bardzo pomocne w przypadku naglych klopotow.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ile prywatnie u niej kosztuje wizyta wiesz moze? Bo ja narazie nie mam jeszcze ubezpieczenia :( Wogole to sie martwie bo nie wiem jak mam sie ubezpieczyc nie pracuje, nie ucze sie, moj narzeczony studiuje ( dorywcza praca ) wiec nie moge sie na niego ubezpieczyc :( Wiem ze w urzedzie pracy moge ale to wtedy beda mnie ciagac na wizyty co miesic z ofert pracy dla mnie a ja raczej bym nie chciala teraz w czasie ciazy pracowac !!!!! A znasz moze jakis dobry szpital u nas ktory mozna dazyc zaufaniem :) ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam ciebie paulinko! ciesze sie ze masz juz swoja fasolke. co do szpitali to roznie chwala kamińskiego i dyrekcyjna. ale ile ludzi tyle opinii. zalezy na jaka polozna sie trafi bo to najwiecej zalezy od niej. na bocianie duzo pisza o szpitalach kaminskiego na swoja strone www i tam tez jest troche informacji. ja chcialam isc na kaminskiego bo tam mam najblizej. do klinik am nie chce bo mi sie tam nie podoba. dyrekcyja niby tez ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez jestem z wroclawia...bede rodzic na klinikach poniewaz chodze prywatnie do lekarza z tego szpitala..czuje sie tam bezpieczna z tego wzgledu ze wlasnie tam sa najlepsi doswiadczeni lekarze...jezeli chodzi o warunki to pozostawiaja wiele do zyczenia ale ja stawiam na fachowa opieke :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To Lilka zdasz relacje po porodzie jaka tam opieka. ja mam termin na pocztek lipca i mam kupe czasu na zastanawianie sie gdzie sie ulokowac. z zasady nie lubie szpitali wiec generalni mi to wszystko jedno, byle bym nie musiala rodzic na leżaco i zeby mi nie nacinali krocza i nie dawali zadnych środkow przeciwbołowych itp. mam marzenie aby urodzic najbardziej naturalnie jak sie da - zobaczymy co z tego wyjdzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kaffo co masz na mysli piszac "Jak najbardziej naturalnie..." ? Ja bardzo bym chciala rodzic w wodzie ale nie wiem jeszcze sie nie rozgladalam za szpitalem w ktorym tak mozna rodzic oczwiscie chodzi mi tutaj o Wroclaw nasz kochany ;) A jezeli chodzi o pozycje rodzenia to ktora pozycja jest najlepsza? i jakie to sa pozycje? Domyslam sie ze ta nalezaco to takie cos jak na krzesle ginekologicznym? tak? czy sie myle? :roll:

buzki :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jasne...jak urodze to wystawie opinie.. :wink:
co do naciecia krocze moj lekarz mi powiedzial ze marne szanse abym urodzila bez...a dodam ze to moje drugie dziecko i juz raz cieta bylam...i przekonal mnie takimi argumentami...jezeli pekne...to pieknie i w rozne kierunki swiata...wiec pozszywac to bedzie sztuka..poza tym po naturalnym peknieciu krocza czestym pozniejszym powiklaniem jest wypadanie przedniej sciany pochwy..i dal proste porownanie...przeciety material zszywa sie latwiej i lepiej wyglada pozniej ...niz rozdarty :D
to mnie przekonalo..bo tez wymarzylam sobie porod zupelnie nzturalny...bez zadnego ciecia...ale pekniecia tym bardziej nie chce..ludzilam sie ze to drugi porod i moze jestem elastyczniejsza...niestety od poprzedniego minelo ponad 10 lat i lekarz mi powiedzial ze wygladam tam jakbym nigdy nie rodzila :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

porod odbywa sie na lozku porodowym...najczesciej w pozycji pollezacej ...we wroclawiu porod w wodzie oferuja kliniki oraz kamienskiego :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: cena wizyty

wizyta u doktor krzemieniewskiej kosztuje 100 zl ale razem z usg, bez usg 70 zl. Jezeli chodzi o ubezpieczenie, to najlepiej zarejestruj sie w urzedzie pracy, bo nawet jezeli cie gdzies wezwa to i tak pracodawca cie nie zatrudni jezeli jestes w ciazy. Wiec o to sie nie marwt. nikt swiadomie nie zatrudni kobiety w ciazy:) a ubezpieczenie teraz musisz miec. ja pierwszego syna w 1997 r. rodzilam na brochowie. Bez zadnych ukladow, znajomych lekarzy i poloznych. Rodzilam szybko, bo nie mialam praktycznie boli porodowych i gdy o 13 przyjechalam do szpitala to o 13.50 bylam juz po porodzie. Lezalam na sali 2-osobowej w swietnych warunkach. Teraz czeka mnie porod blizniakow, wiec trzeba inaczej sie przygotowac. Ale przy pierwszym porodzie i ciazy pojedynczej polecam porod naturalny. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

5 lat temu rodzilam na Brochowie. Byl to porod rodzinny i bylam bardzo zadowolona z obecnosci meza i osobnego pokoiku. Niestety z opieka po porodzie nie bylo juz tak rozowo. Tez nie wiem gdzie teraz rodzic. Porod bede miala na przelomie maja i czerwca.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to prawda wybor szpitala jest najtrudniejszym zadaniem w czasie calej ciazy :( Teraz jest strasznie trudno o dobry szpital. Nie ma tak zeby wszytsko bylo dobrze jak nei jest dobra opieka to inne jest dobre i na odwrot :( koszmar :( jedynie mysle ze prywatne kliniki tutaj sa gora tam placisz i wymagasz a oni dobrze o tym wiedza wiec traktuja cie indywidualnie i jak kobiete ktora zaraz urodzi nowe zycie lub juz urodzila anie jak nastepna pacjentke i nastepne zadanie do wykonania! jestemy wszystkie traktowane w tych szpitalach refundowanych przez NFZ jak zwierzeta!!!! Taka jest moja opiniam, wiele poloznych i lekarzy to chyab mineli sie z powolaniem :/ A NFZ nei powinien na szpitalach oszczedzac !!!

Pozdrawiam :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

witanko :D ja równiez bede rodzila na klinikach chodze do lekarza z tego szpitala i do tamtejszej szkoly rodzenia z tego co widzialam porodówka nie jest specjalnie rewelacyjna ale .... ponoc liczy sie opieka itp.. z nia wiem ze tez bywa roznie ....nie mowie tu teraz o klinikach ale ogolnie jakby co to wstawie opinie za nie cale 3 miesiace :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

-Asia- a do ktorego lekarza chodzisz i na kiedy masz termin? hahaha porodowka jeszcze pol biedy ..oddzialy ...te dopiero pamietaja krola cwieczka :) ale tak jak mowisz....ja tez stawiam na opieke o statnio rodzila tam znajoma...pare dni temu...tez byla pacjentka prywatna i byla bardzo zadowolona...co prawda porod skonczyl sie poprzez cc poniewaz malemu zaczelo skakac tetno...ale i tak nie narzeka :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

elllo :D :D chodze do dr Położyńskiego a termin mam na koncowke lutego :D :D 25-27.02.2007 :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny, ja również jestem z Wrocławia i jak byłam w ciąży to chciałam rodzić na Chałbińskiego w wodzie - koleżanka rodziła i warunki są pierwsza klasa tak samo opieka po porodzie....

niestety straciłam swoją niunię w 7 tc. ale już po trzeciej @ zaczniemy staranka bo jestem zdrowa i wyniki mam dobre...

ja polecam Doktora Slejmana, przyjmuje w gabinecie pon, sr. piątki od 12 - 18 jest bardzo dobrym lekarzem, wizyta kosztuje 50 a USG 30. tel. do gabinetu 328-16-13.

podejdę jeszcze do doktor Krzemieniewskiej bo chcę aby zobaczyła moje wyniki, a wogóle to fajnie się składa bo ja mieszkałam na Komuny Paryskiej 23 lata a teraz mieszkam na Nowym dworze a tam zostaął moja mama, więc trafię bez problemu... dziewczyny jak znacie jeszcze jakś dobrych lekarzy z Wrocka to piszcie.... pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magdula ja tez mieszkam na Nowym Dworze :lol: na Rogowskiej :lol: Z narzeczonym :)

Ja chodze do lekarza na podwalu. Przychodnia jest zaraz kolo konsulatu niemieckiego na przeciwko fosy (plac dominikanski) :) Do doktora Kireki Omanwy :) Jest to bardzooo kompetentny lekarz :) Bardzo mu ufam i nie wyobrazam sobie lepszego!!!! ;)

PS: A ty na jakiej ulicy mieszkasz na Nowym Dowrze? ;) WESOLYCH SWIAT !!!! :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja też mieszkam na Rogowskiej z męzem -- witaj sąsiadko :!:

kochana a dasz mi namiary na tego doktora, wiem gdzie to jest bo znajoma ma tam przychodnię.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magdula ale fajnie miec sasiadke na forum :lol:

Ja mieszkam w bramie o numerze 120 :) A ty?
Co do lekarza to podaje ci numer do przychodni : (071) 342 14 13 Tam odbierze sekretarka! Jezeli chcesz sie umowic do doktora to Omanwy to powiedz ze chcesz sie do niego umowic i ze bedziesz pierwszy raz. Ona ci powie ze musisz przyjsc troszke wczesniej i ona ci zalozy karte :) Jest tez jednorazowa oplata wynoszaca 5zl ;) Dokladnego co do numeru adresu ci niestety nie podam bo tak szczerze mowiac chodze juz tu od dwoch i pol lat i nie znam numeru tej bramy :D Zapytaj sie o numer bramy tej sekretarki ;) A moge ci powiedziec ze jak masz konsulat niemiecki to tam sa 2 kamienice i pierwsza duza brama od strony dworca. Wchodzi sie do podworka i tam jest dziedziniec i tam jest :)

Buzki :*

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]