Dzisiaj jest pt kwie 17, 2026 2:12 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ginekologia

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

mam pytanie do przyszłych mamusiek; czy też tak macie że czasem jak coś zjecie to za chwile to zwracacie?? ja sobie żartuję że dzieciątko nie chciało :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niestety takie urok ciąży. Nie wszystkie dziewczyny tak mają , ale chyba większość , ale na pocieszenie powiem że w drugim trymestrez powinno już tego nie być :)
Ja zwracałam kilka razy , ale czasem to w trakcie jedzenia wstawałam od stołu i szłam do łazienki :( :evil:
Więc głowa do góry :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

nawet mnie to nie złości- mówię do maleństwa że go kocham i tyle

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam tak juz od ponad miesiąca nie mogę jeść prawie nic! Przez pewien czas musiałam leżeć w szpitalu ponieważ lekarka powiedziała, że niewiele brakuje mi do odwodnienia się.Ale w szpitalu dowiedziałam sie że są to objawy bardzo zdrowej ciąży.A lekarz pocieszył mnie, że kobiety są twarde i tylko one potrafią takie rzeczy znieść facet już dawno by umarł :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja wczoraj zjadlam sledzia w occie bo mialam olbrzymia ochote na niego ale bylo mi pozniej tak nei dobrze ze nie moglam dojsc do siebie :( ale tez sobie tlumacze to ze dzidzi nie smakowalo :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja tak nie mam moge jesc co mi sie podoba :) no jak do tej pory
Mdli mnie tylko jak ktos pali przy mnie nawet niekoniecznie bezposrednio.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moj narzeczony dzisiaj robil w domku watrobke na obiad to myslalam ze zwymiotuje po samym zapachu. Generalnie ja nie jadam watrobki bo jej szczerze nie nawidze ale moj Maciek ja lubi ;) Slyszalam tez ze w czasie ciazy watrobka jest niewskazana. Tylko tak naprawde nie mam pojecia z jakiego powodu? Pewnie ma w sobie jakies skladniki nie dobre do rozwoju Babelka w srodku !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

wątróbka nie jest zdrowa ponieważ służy do filtrowania wszystkich nie zdrowych i ciężkich substancji- ja też jej nie lubię . W ogóle to pomalutku zaczyna mi wracać apetyt 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ahh ..:)
Awatar użytkownika

Moje kochane.. współczuję. na szczęście ja nie miałam takich problemów.. (wymiotowałam tylko jak myłam zęby.. nie mogłam używać pasty do zębów bo mnie mdliło.. hehe).. Teraz jestem w 9 miesiącu i śmieję się z tych dolegliwości ..przejdzie za niedługo zobaczycie.. Ja zamiast mdłości przez jedzenie spałam codziennie popołudniami bo taka czułam się senna.. właściwie nadal dużo śpię.. popołudnuowe drzemki to podstawa..:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Życie jest jak trąbka w orkiestrze jazzowej-nic w nią nie tchniesz, nic z niej nie wyjdzie.
Ja z reka na sercu ani razu nie wymiotnełam--za to muliło mnie na poczatku niemiłosiernie i ten posmak metalu w ustach bede pamitac do konca swiata -jakbym sie gwożdzi najadla
I przez cala ciaze mialam takie zboczenie (tylko sie nie smiejcie ) godz 19 robilam kolacja kapnie itd zeby na 20 zdazyc pod piezynke na M jak milosc godz 21 koniec filmu ja spie :) oczywiscie w nocy dojadlam bo o 20kolacja na cała noc dla mnie wiecznie nie najedzonej w tamtym stanie to stanowczo za malo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja przez pierwsze tygodnie tez miałam straszne mdlośći. Teraz (16 tydzień) czuję się już dobrze...nie drażnia mnie już zapachy i jestem ciagla głodna...cowidać, bo w końcu udało mi się przytyć.
A co do wątróbki - ja ją lubię. Zresztą, nawet - gdyby- ma dużo żelaza, którego ja mam malutko. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja pamiętam tylko jedną sobotę z ostrym wymiotowaniem, to było około 9 tygodnia ciąży, ale wtedy zaszkodził mi pomidor zagryziony pączkiem :D później już nie pamiętam ani jednej minuty ze złym samopoczuciem. Także współczuje przyszłym mamusiom, które znoszą to codziennie i pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ginekologia

Strefa czasowa UTC [letni]