|
Ciąża, objawy ciąży, macierzyństwo, dzieci wszystko o ciąży i dzieciach
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Finka
|
Wysłany: Nie Lip 11, 2010 12:48 pm Temat postu: Ugryzienie komara czy czyrak |
|
|
| Mojemu synkowi pojawiła się duża krosta na skroni. Generalnie wygląda jak ugryzienie komara. Wszystkie jego dotychczasowe ukąszenia przez komary tak wyglądały. Jednak niepokoi mnie bo skąd mam mieć pewność że to na pewno komar a nie np czyrak? A wiadomo że czyrak w tym miejscu jest niebezpieczny. Jak odróżnić? Ani go to nie swędzi ani nie boli? Mąż miał kiedyś czyraka na skroni to mówił że to piekielnie boli, więc jednak myślę że to komar, ale jak mieć pewność? Skoro ukąszenia komarów dziecku nie przeszkadzają (nie drapie się ani nic, tak jakby ich nie było) to skąd mam wiedzieć czy też może na ból przy dotyku nie reaguje? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
s.aga

|
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 2:15 pm Temat postu: |
|
|
moja też ukąszenia komara nie drapie, a takie bulwy jej wychodzą jak ją coś dziabnie że szok. ostatnio wyszyscy myśleli że ma mega guza na czole, a to niestety 2 komary w jedno miejsce dziabły.
i jak u małego znikło to, bo komarze zazwyczaj na drugi dzień maleje  _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Finka
|
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 6:08 pm Temat postu: |
|
|
| s.aga napisał: | moja też ukąszenia komara nie drapie, a takie bulwy jej wychodzą jak ją coś dziabnie że szok. ostatnio wyszyscy myśleli że ma mega guza na czole, a to niestety 2 komary w jedno miejsce dziabły.
i jak u małego znikło to, bo komarze zazwyczaj na drugi dzień maleje  |
na szczescie zniklo nastepnego dnia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania K-ce 1 żółta kartka
|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 11:19 am Temat postu: |
|
|
No to na pewno nie czyrak;-)
Moje dziecko miało kaszaka i utrzymywał się jej kilka tygodni. Pediatra też przekonywał mnie, ze to ugryzienie komara albo pająka, ale ja od początku temu nie wierzyłam - bąbel urósł w miejscu, gdzie dziecko miało od urodzenia taką czarną kropkę na skórce, wyglądająca jak wągier. Aha, i dla informacji mam podejrzewających kaszaka - nie jest prawdą, że rośnie powoli. u nas wielka czerwona bomba pojawiła się w przeciągu jednej nocy.
pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Finka
|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 4:34 pm Temat postu: |
|
|
teraz juz wiem, naszczescie nastepnego dnia sie zmniejszylo. A nastepnego dnia go cos pogryzlo jeszcze gorzej, a lekarka stwierdzila ze to nawet nie komar ale pchly...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|