Dzisiaj jest pt kwie 17, 2026 1:59 pm

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: (NIE)SPANIE
Awatar użytkownika

Moja córka ma 2,5 roku i od zawsze był problem ze spaniem w nocy, budziła sie kilka razy i zasypiała i znów budziła i .... teraz nic sie nie zmieniło budzi sie woła mnie i jak sie obok połoze to zasnie, tylko dlaczego sie budzi? Po całym dniu jest zmęczona a w nocy cyrk. Badałam na robaki, i oki, mleka nie pije w nocy , głodana nie jest, mamy problem z próchnićą ale dentysta mówi ze to jeszcze jej nie powinno boleć. To dlaczego budzi sie płacze, woła, rzuca po całym łóżku,? Ja już nie mam sił!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Każdy człowiek w nocy sie przebudza leciutko co jakis czas, przekreęca na drugi bok i zasypia dalej od razu. Ale jesli coś podświadomie stwierdzi niepokojącego to może się rozbudzić.
Jeśli np. jak mała zasypia ty leżysz lub siedzisz obok niej to jak się obudzi w nocy i cię nie widzi to się zapala czerwona lampka w głowie "mama znikneła!" ;) i woła :)
To taka teoria z gazetek i książek o dzieciach ;)
Że trzeba zanim dziecko calkiem zaśnie dać buziaka i wyjść z pokoju...

Moja Zuzka dziś obudziła się w środku nocy i darła się na całe gardło, że chce jajo :lol: chyba takie z niespodzianką :lol:
Czasem woła jak nie może w nocy zlokalizować swojej ulubionej przytulanki.

Może sny jakieś głupie ją budzą. Albo jakiś hałas za oknem?
Może jakiś nowy duży super przytulny "czarodziejski misiek specjalnie do spania" by pomógł?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Moja corka tez sie ciagle budzi i chce picie :?

Mam dosc po dziesiejszej nocy, budzila sie co 2 h :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KURCZE PRÓBOWAŁAM WSZYTSKIEGO MISIA , LALKI, CAŁUSÓW I NIC NIE POMAGA MA CAŁĄ NOC ZAPALONA LAMPKE I TAK SIE BUDZI I MNIE WOŁA. A JA RANO DO PRACY, JAKIS CZAS TEMU LEKARZ POLECIŁ DACA MELISE HERBATKE I MAŁA PIJE NIE PROTESTUJE ALE NIE WIDZE POPRAWY. DZIS POWIEDZIAŁ ZEBY SPRÓBOWAC MELISAAN FORTE W SYROPIE I NIE KŁASC SIE OBOK TYLKO USIĄŚC W NOCY TEZ
WIEM ZE TAK TRZEBA ALE JAK WSTAJE O 1 W NOCY O 3 TO JESTEM ZMECZONA I SIE OBOK NIEJ KŁADE BO TAK ŁATWIEJ. KURCZE PRAWIE 3 LETNIE DZIECKO I NIE PRZESPAŁAO CAŁEJ NOCKI.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agnik a czy twoja corka spi w dzien???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
Rozumiem Cie doskonale.
Moj Franio ma tez 2,6 roku niestety budzi sie co noc. wola pic musze wstac i mu dac.czesto jest tak ze spi w naszym lozku bo potrafi sie budzic co 1h i przychodzi do mnie. tez probowalam roznych metod. narazie wogole cos mu sie zmienia bo nie chce isc w dzien spac ale jak go nie poloze o 12-13 to sam sie kladzie na lozko o 17-18 i chce isc spac a to niestety troche zawczesnie na sen nocny. i taka meczarnia od urodzenia z nim. moj sredni syn Jakub znow do 3 roku zycia pil kasze z butli rowno jak w zegarku co 3 godz w nocy sie budzil. i tez z nim kombinowalam zeby zamiast kaszy picie niestety nie udalo sie. samo mu jakos pamietam przeszlo.
wlasnie bardzo czesto slysze jak mowi przez sen. prawdopodobnie przezywa spedzony ciekawy dzien i pewnie cos mu sie sni. a tez ma dwoch braci starszych w domu i maja rozne pomysly ktoregos razu go straszyli i pozniej nocka byla tragiczna. mam nadzieje ze tez sie szybko to skonczy bo ja czasami jestem wykonczona od 2 lat nie mam zadnej calej nocki przespanej.
jak macie jeszcze jakies pomysly ciekawe czekam.
a i tez podawalam kropelki i syropki z ziol na nerwy to nic nie daje.
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dominika śpi w dzień jakąś 1-1.30 ale jak jej nie położe to właśnie o 17-18 sie zdrzemnie na godzinke i wtedy to do północy siedze z nia wiec w dzien niech śpi, poza tym rano ja budze bo ja na8 do pracy i sa dni ze sam sie kładzie w dzień o 12 i chce spac. Kurcze jak mi brakuje snu!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Moja Tosia nauczyła zasypiać się z płyta z kołysankami, czasem wyłączam ją jej jak się sama już kładę, czasem włączam wnocy jak płacze i się uspokaja a czasem ustawiam na repeat all i zciszam i nuta leci cala noc, nawet jak sie mala budzi to i tak slyszy swoja nutke i zasypia, do tego mamy lampke nocna zwierzaka ktora sie swieci tez cala noc...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też mam taki problem :( Michałek ma już ponad dwa latka, a dalej nie przesypia mi nocek :roll: usypia nam ok 20 czasem 21, śpi do 3-4 i budzi się. Wcześniej pił mleko nad ranem ale go oduczyłam. Przeważnie jest tak, że jeszcze uda mi się go uśpić w jego łóżeczku ale po 2-3 godzinach budzi się znowu i ląduje u nas. A czasem jest tak, że u siebie już nie zaśnie i idzie do nas. A tu się wierci przytulając się raz do mnie raz do mojego męża... Nie ma żadnych robaków, nie jest głodny, pić też nie chce. I nie mam pojęcia, co jest przyczyną tego, że od urodzenia nie przespał mi ani jednej nocy...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
Moja corka tez sie ciagle budzi i chce picie
a co dajesz jej do picia?
mysle ze sama ja tego nauczylas... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no niestety mam podobny problem, choc zauwazyłam, ze sa rozne dni i czasem córka spi spoojnie do rana. niestety ok. 70% nocy jest przerywanych płaczem, wołaniem jednego z nas, a czasem corka bierze poduszke, koldre i wpycha sie do nas bez pytania. nie wiem po tylu latach co jest powodem tych gorszych nocy, ale fakt faktem dyscyplina u nas lezy. zadne przetrzymywanie jej płaczu, bo mamy młodsza corkę i niestety jeden pokoj. zeby jedna nie budzila drugiej lecimy szybko uspokjajac i tak niestety to wyglada, ze czasem padamy rano na twarz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

widze że wątek stworzony dla mnie

współczuję Wam wszystkim bo wiem z wlasnego doświadczenia że ciężko jest ale spadł mi kamień z serca ze nie ja jedna mam taki problem. u nas zawsze były problemy ze spaniem, od jakiegoś miesiąca Kacper nie chce spac w dzien, dzis mi zasnąl w trakcie oglądania bajki, przeniosłam do łóżeczka i spi, zobaczymy co bedzie w nocy. Do tych problemów ze spaniem u nas dochodzi to ze jest okropnie neiznośny, dostaje ataków szału i wogóle nie pozanaje ostatnio mojego dziecka. W npcy zawsze sie budził ale napił sie lub wystarczyło ze zapaliłam lampkę i zasnął a teraz wrzeszczy zeby go brać z łżeczka bo on chce w dużym łóżku spać, i tak narazie dwa razy z nami spał ale nie chce go do tego przyzwyczaić, najchętniej przetrzymałabym go w nocy, pewnie pokrzyzcałby troche i odpuścił ale serce chyba by mi pękło, a pozatym mąz i bez nocnych wrzaskó niewiele śpi ze względu na prace i nie chce go jeszcze bardziej denerwowac a spimy wjednym pokoju.
dzis zaopatrzyłam sie w melisal ale jeszcze nie próbowałam dawać, jak sytuacja sie nei unormuje to spróbuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam

oj jak dobrze ze nei jestem sama..

jak widać mój urwis ma ponad 2 lata już. i też nie przesypia mi nocy. czasem potrafi budzić się co 2 godziny.
niestety w nocy oprocz tego ze sie budzi woła mleko - czasem i 2 razy.. rozcieńczam je baaardzo wodą... a jak nie dam, albo dam wode to krzyk niemiłosierny.. a że M musi wczesnie wstac bo o 4.. to dla ciszy daję..
probowalismy wiele sposobow i syropków,az na koncu lekarka nawet zapisala nam Hydroksizine, stwierdzila ze moze ząbki męczą, że to go wyciszy.. przepisala na tydzien.. podałam mu tylko jeden raz! bo i tak nic to nie dało!
tez już mam dość.. w dzień jak go nie położę, to zasypia o 19 i o 3 rano budzi się i 3 godziny wariuje.. więc kładę, srednio spi okolo 1,5 do 2 godzin.. idzie spac o 20-21 - ma stałą godzinę kładzenia,ale leży w łózeczku czasem jeszcze długo nim zaśnie.. i wstaje okolo 8 rano.
a w nocy tylko slyszę "mjeko!" och Boże.. ja naprawdę jestem już zmęczona.. poza tym martwię o jego ząbki i żołądek..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

też się dospisuje :twisted:
mała ma prawie dwa lata i ani jednej całej nocy przespanej.
Spi ze mną w łózku bo jak śpi w łóżeczku to potrafi sie wybudzic w nocy i nie spac dwie godziny :evil:
a jak śpi ze mną to sie przebudza,musi sie napić wody,troche sie powierci przytuli i zasypia spowrotem.
jednak te jej nocne pobudki na picie mnie juz mecza,mała budzi sie ok 2-3 razy do picia.
w dzień nie spi,zasypia ok 19.30 a wstaje ok 8.00.
jednak chciałabym zeby juz nie piła w nocy i zeby wreszczie mogla spac w swoim lozeczku :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]