|
Ciąża, objawy ciąży, macierzyństwo, dzieci wszystko o ciąży i dzieciach
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
gina 1 żółta kartka
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 10:15 pm Temat postu: ząbkowanie a brak apetytu |
|
|
mojemu 8 miesięcznemu synkowi wyzynają się kojne ząbki ma już 2 dolne...do tej pory przy wyzynaniu plakal wieczorem sporadycznie ale 2 noce temu mial wysoka goraczke plakal non stop 2 godz wklada wszystko do buzi slini sie jest marudny wczesniej apetyt mial teraz nie chce wogole jesc obiadkow...matrwi mnie to
pije mleko je sniadanka jogurciki soczki a obiadkow nie...czy to normalne powinnam sie udac do lekarza?do tej pory nie mialam z nim problemow jadl wszystko teraz stracil apetyt i bardzo sie martwie tym
prosze o rade
2 sprawa dotyczy ciemiaczka byla u nas na kontroli pielegniarka stwierdzila ze ciemiaczko juz synowki sie zroslo po kilku dniach spotkalam znajoma ktora opiekuje sie wnukiem ma niecale 2 latka spytala czemu nie daje nic dziecko na glowe czy nie boje sie przeziebic ciemiczko???jest to mozliwe? ja pow ze juz mu zaroslo i byla ciezko zdziwiona ze w takim czasie sie to stalo czy to normalne? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anka1979 Expert
|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 1:29 am Temat postu: |
|
|
Brak apetytu moze byc przy zabkowaniu. Moze inne posilki sa bardziej zmielone a obiadowe maja grudki i w tym tkwi problem bo urazaja dziasla? pare dni bez obiadkow nie zaszkodzi mu, sprobuj dawac zupelne papki, moze bedzie lepiej.
Jesli temperatura odpowiednia to mozna dziecku nie ubierac czapki nawet przy niezarosnietym ciemiaczku ciemiaczka sie nie przeziebi przy tym przednie ciemie zarasta zwykle do 15 - 18 miesiaca ale zdarza sie ze juz w 9 miesiacu jest zarosniete - zmiennosc jest spora. Czasem ciemie zarasta szybciej przy nadwyzce podazy wit D - mozna sprawdzic wapn i fosfor w moczu i krwi zeby to ocenic. Ale jesli obwod glowki przyrasta w granicach normy to nie ma sie czym zbytnio martwoic, moze taka uroda dziecka ze wczesnie zaroslo ciemie. _________________ Jako pierwsza pod sercem Cię noszę
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę
Jestem przy Tobie od pierwszego grama
Ty moje dziecko,a ja Twoja mama
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karola G.

|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 7:00 pm Temat postu: |
|
|
Brak apetytu często wiąże się z ząbkowaniem. U nas też tak jest. Kupiłam kaszkę ryżową z dynią (lub z innym warzywem) i robię na mleku modyf. Czasem dodaję mięsko. Bo w czasie silnego ząbkowania moja córka lubi, by wszystko było mleczne.
Pediatra powiedziała mi, że w tym czasie nie ważne co je byle cokolwiek jadła.
Co do ciemiączka, nie pomogę. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gosia_Łaszewska Expert

|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 7:36 pm Temat postu: |
|
|
| jesli dziecko cierpi z powodu zabkowania można podac mu lek przeciwbólowy /Ibufen, panadol/ I jemu ulży i rodzicom. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|