Rejestracja: ndz maja 20, 2007 7:05 pm Posty: 2018 Lokalizacja: Londyn/Harrow
|
CIASTO TOFFI
CIASTO
50 dag maki
½ szk. cukru pudru
15 dag miodu
½ margaryny
2 jaja
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka sody
KREM
½ litra kremówki
3 łyżeczki żelatyny
POLEWA
1 puszka słodkiego mleka skondensowanego
Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Upiec w dwóch jednakowych formach 15 minut i 200 stopni
Mleko w puszce przelać do żaroodpornego dzbanuszka (takiego z miarka np.) i wstawić do garnka i tak gotować az się zrobi toffi (ok. 3 godzin )
Śmietanę ubić i dodać rozpuszczona ostudzona żelatynę.
Placki przełożyć kremem, po wierzchu dać toffi i posypać orzechami
|
|