plastry schabu b/k... tyle ilu chętnych do jedzenia
cebula
kukurydza konserwowa
musztarda
sól, pieprz
przyprawa (obojetnie co kto lubi ja daję do gyrosa, albo do kurczaka, zalezy od posmaku jaki chce uzyskać)
nić-do wiązanie-nie jedzenia
smalec margaryna
maka przenna
schab rozbic jak na rolady opruszyć sola i pieprzem, posmarować z jednej strony musztardą-odstawić
cebule pokroic w b. drobną kostkę, układac na plastrach schabu(po stronie musztardy:D) na to kukurydzę zawijać i wiązać NITKĄ. Rolady opruszyć przyprawć, roztopić tłuszcz(pół na pół margary na i smalec) i smarzyć do zarumienienia, potem obracać, podlać wodą. gdy ta sie zredukuje rozrobić 1-2 widelców mąki przennej z wodą i zalać miesko mieszając... gotowac do zagęstnienia.
Podawac z ryżem, kluskami a nawet z makaronem, ziemniakami czymkolwiek własciwie pasuje do wszytskiego
_________________

|