2 paczuszki ryżu,
- pierś z kurczaka podwójna,
- 1 puszka kukurydzy,
- 5 ogorków kiszonych /średnich/,
- papryka duża czerwona lub 2 mniejsze,
- szczypta oregano,
- majonez
- łyżka smietany,
- łyżeczka koperku,
- 1 ząbek czosnku,
- sól i pieprz,
Ryż ugotować, piersi z kurczaka pokroić na malutkie kwadraciki /ok. 0,5cm/ i smażyć z oregano i sosem sojowym na złoty kolor. Gdy już kurczak w miarę ostygnie wrzucić do ryżu, pokrojonej w kosteczke papryki, ogorków kiszonych pokrojonych i kukurydzy. Delikatnie doprawić do smaku.
Sos:
Majonez wymieszać z łyżką gęstej śmietany, dodając do niego łyżeczkę koperku i wyciśnięty ząbek lub dwa czosnku. Wszystko wymieszać z sałatką i odstawić do lodówki na ok. 15 minut.
1 podwójna pierś z kurczaka
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
5 jajek
majonez
musztarda
sól
pieprz
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i ugotować w wodzie z dodatkiem jarzynki. Odcedzić i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Czerwoną fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy.
Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, musztardę i doprawić do smaku.
SMAZNEGO <MOIM ZDANIEM TA DRÓGA JEST LEPSZA

>