Dzisiaj jest pt kwie 17, 2026 2:12 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ginekologia

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

W grudniu wylądowałam w szpitalu po odejściu wód plodowych- w 26 tygodniu ciąży. udało mi się poleżeć i podchodować maluszka do wagi 1430 gramów (waga urodzeniowa). w tym czasie miałam też robioną amnioinfuzję.
W czasie porodu okazało się że łożysko się nie odkleja i konieczne było ręczne wydobycie...po zabiegu czułam się dobrze-teraz też jest bez zarzutu,ale zaniepokoiło mnie to niekończące się krwawienie. nie jest obfite,ale jak na tyle czasu po porodzie to już powinno się skończyć. Na usg okazało się ze albo mam polipa,albo lekarz "coś" mi tam zostawił.z uwagi na to,że mam zapalenie gardła i biorę antybiotyki-nie mogłam od razu pójść do szpitala.jak na razie dostałam leki-cyclonamine i ergotamine...
Proszę mi powiedzieć na co mam się nastawiać??? czy leki mogą na tyle skutecznie obkurczyć macicę,że szpital mnie ominie??? na swięta nasz wcześniaczek miał wrócić do domu,a zapowiada się że i ja spędzę je na oddziale...
pomóżcie!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

justyk nie zamrtwiaj sie, bo nabawisz sie zastoju mleka albo i depresji poporodowej. Ja mialam cesarke, a lecialo ze mnie ponad miesiac :? . Wydaje mi sie, ze zrobia ci abrazje czyli wyczuszcza, moja mama miala taki zabieg robiony cztery razy (jednak nie po porodzie). MYsle ze najlepiej zapytac sie lakarza, nawet tu na forum, jest lekarz.
trzymam kciuki i pozdrawiam, duzo zdrowka dla maluszka zycze

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kurde...łatwo powiedzieć....
a długo trzeba być w szpitalu???jak długo trwa leżenie po zabiegu?? w poniedziałek pewnie wyląduje w szpitalu,a we wtorech chcą wypisać maluszka...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeśli to bedzie polip to możesz wyjść nawet w tym samym dniu jeśli wystarczy tylko zabieg...
Jeżeli by cię czyścili to myślę że szybciutko cię wypuszczą moja bratowa miała podobny przypadek i na drugi dzień wyszła :wink:
Co do krwawienia po porodzie to ja 5 tyg.temu urodziłam i dalej lekko plamie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja urodziłam naturalnie (bo wcześniak nie dał lekarzom dość czasu żeby mogli pomyśleć o cesarce),ale łożysko samo nie odeszło i stąd ręczne wydobycie...dlatego myślałam,że skoro krwawie tak długo-to tak powinno być. na usg wychodzi jakaś plamka 14 na 7,5 milimetra,więc coś tam siedzi..zależy mi na szybkim wyjściu ze względu na maluszka...w każdym razie wszystkiego sie dowiem najpóźniej w poniedziałek...w razie czego napisze

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ginekologia

Strefa czasowa UTC [letni]