marta12342 pisze:
- kapusta biala-ok.2 kg (poszatkowac,posolic i wygniesc)
- marchwe-ok.60-70 dkg
- papryka czerwona 2 szt - pokrojona w kostke
- cebula sredniej wielkosci- 4-5 szt
- suszone grzyby (namoczyc i pokroic) lub pieczarki
- koncentrat pom.
- 4 torebki ryzu (ugotowac na pol twardo)
- 2-3 margaryny Palma
- sol,pieprz,papryka mielona slodka i ostra
Roztopic kostki margaryny, dodac pokrojona w cwiartki cebule, poddusic,dodac pokrojona w kostke marchew,nastepnie poszatkowana kapuste,grzyby,papryke. Dusic do miekkosci. Ugotowac ryz wymieszac z koncentratem pom. i dodac do kapusty. Dusic przez chwile. Przyprawic do smaku. Trzeba czesto mieszac zeby sie nie przypalilo.
Przepis jest ciekawy.Ale propocje przeogromne

.Z tą margaryną to chyba coś nie tak

.To musi wychdzić z tych składników danie na dużą rodzinkę i to na kilka dni jedzenia,co?
_________________
Czekamy na Ciebie okruszku