-8 kotletow schabowych bez kosci lub 8 plastrow miesa z szynki
-25-30 dkg pieczarek
-5-10 dkg cebuli
-1 swieza czerwona papryka
-1 pomidor
-0.2 l smietany lub smietanki
-slodka papryka mielona,olej,sol,maka
Umyte,osuszone kotlety lekko rozbic, nasolic i pozostawic na 30min. Nastepnie otoczyc w mace i zrumienic z obu stron na goracym oleju i odstawic. Na pozostalym tluszczu zeszklic drobno posiekana cebule,opruszyc slodka papryka, dodac pokrojone w plasterki pieczarki, papryke w paski i pomidor. Dusic przez 15min. Wlozyc do garnka zrumienione kotlety,przykryc i dusic do miekkosci. Na koncu wlac smietane wymieszana z 1 lyzeczka maki,zagotowac. Posypac drobno posiekana pietruszka.
_________________

|