70 dag mięsa mielonego,
70 dag bialej kapusty (poszatkowanej na tarce jarzynówce),
3-4 jajka
1 średnia cebula,
6 łyżek kaszy manny,
bułka tarta,
oliwa lub smalec,
10 łyżek ryżu(oplukać)
sól, pieprz naturalny i ziolowy
Składniki wymieszac, uformowac w kotlecikiobtoczyc w bułce tarteji obsmażyc na złoty kolor. przełożyc do garnka (ukladac pionowo) i zalac bulionem z kostki rosołowej tak aby kotlety byly zakryte całkowicie. Dusić pod przykryciem na malym ogniu lub w piekarniku ok 40 min.
Na koniec doprawic koncentratem pomidorowym (można tez śmietana jak ktoś lubi). Można dodac tez ząbek czosnku.
Ja odlewam sos doprowadzam do wrzenia jeszcze raz i doprawoam i ponownie zalewam kotlety. Danie jest świetne na duża rodzine i nie tylko.
Życze smacznego

[/i]
_________________
moje słoneczko Sebastianek
