Dzisiaj jest pt kwie 17, 2026 2:12 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Plamienie
Awatar użytkownika

Witam!!
W tym miesiącu zaczęliśmy sie starać o kolejnego dzidziusia. Pierwsza ciąża przebiegła prawidłowo. Miesiączkę miałam od kilku miesięcy regularną i nigdy miedzy miesiączką nie miałam plamienia. Dzisiaj zauważyłam brązowy śluz nie jest bardzo obfity ale zaniepokoił mnie bo do okresu mam jeszcze 10 dni. Co to może oznaczać? Zaczął mnie też boleć brzuch ale myślę że to ze zdenerwowania.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a może to plamienie implantacyjne?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: dzięki !!
Awatar użytkownika

Pierwszy raz spotkałam sie z takim terminem ale poszukałam troszkę i już wiem co to jest. Rzeczywiście może to być to ale dla pewności zapisałam sie do ginekologa na czwartek. Popatrzyłam też na to co piszą kobiety które miały takie plamienie i mam nawet podobne objawy czyli powiększony a raczej nabrzmiały brzuszek wrażliwe piersi. Poczekamy zobaczymy mój mąż śmieje sie że jesteśmy bardzo skuteczni bo to nasz pierwszy miesiąc starań ale ja poczekam na jakieś pewniki :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

życzę, żeby się okazalo, że to jest to :lol: Jeśli to rzecywiście była implantacja zarodka to lekarz nie potwierdzi ciąży, bo to za wcześnie, więc będzie dobrze jak nic nie zauważy niepokojącego :) Napisz koniecznie jak już się coś dowiesz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Po dwóch dniach plamienie ustało. Byłam wczoraj u lekarz i powiedział mi że to mogło być plamienie implantacyjne a ze względu na taką możliwość nie robił mi badań bo to mogłoby zaszkodzić. Na razie pozostaje czekanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a kiedy powinnaś dostać @ ? i kiedy planujesz zrobic teścik?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja ma problem, bo zauważyłam u siebie dziś plamienie.Robiłam kilka razy testy część wyszła pozytywna część nie:/ czy to plamienie oznacza,.ze miesiaczaka tuż tuż??? 36 dzień cyklu <nadal bez @>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja w tym temacie jestem zielona może ktoś inny ci pomoże!! Jeśli chodzi o mój test to myślę że zaczekam jeszcze bo okres powinnam mieć tak około 7 grudnia, Jak nie wytrzymam to może w połowie przyszłego tygodnia zrobie :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Martalatka.
Ciesze się że poruszyłaś temat plamień bo mam ten sam problem. Właśnie mam pierwszy cykl starań o moją drugą ciąże (pierwszą niestety straciłam :cry: ). W 17 dniu cyklu pojawiły się u mnie bardzo niewielkie plamienia, właściwie tylko kilka kropel rano, potem już nic.... Też bardzo się zmartwiłam co to mogło być, zadzwoniłam do gina a ten zasugerował że mogło być to spowodowane spadkiem hormonów - typowe dla drugiej połowy cyklu.... Ginek kazał mi sprawdzić poziom progesteronu. Na badania wybiore się w tym tygodniu, myśle że koło wt, śr i zrobie od razu test beta hcg..... może będzie po mojej myśli :)
Ja @ powinnam dostać 8 grudnia, tak więc będziemy czekać obie na dobre wiadomości!! Życze powodzenia i daj znać co pokazały testy!!

Mama Aniołka *2.VIII.2007 (9tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Jest!!!!
Awatar użytkownika

Okres oczywiście nie przyszedł więc wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test no i ........... wyszedł POZYTYWNY czyli udało sie nam !!! W tym tygodniu wybiorę sie do lekarza żeby sprawdzić czy wszystko jest oki. Bardzo sie cieszymy to piękny prezent na święta!!! :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gratuluję z całego serduszka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Dziękiuje
Awatar użytkownika

Dziękuje ci bardzo nawet nie wiesz jak bardzo mi pomogłaś!!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]