Dzisiaj jest pt kwie 17, 2026 2:12 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 947 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Czy może jakieś inne mamusie rodzą w czerwcu?? Mam termin na 1 :) Dzień Dziecka- hi hi hi. Mam pytanie, który szpital jest lepszy- na lutyckiej czy na olnej?? Ten na polnej ma znakomitą renomę, ale nie jestem do niego przekonana. Prosze o Wasze doświadczenia. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: 06.06.08
Awatar użytkownika

Ja również będę czerwcową mamusią :D Chyba, że moja kruszynka zadecyduje inaczej, a już ma swoje foszki :roll:
Co do miejsca porodu troszkę sie już naczytałam i mam mętlik w głowie najchętniej to bym rodziła w domu. A dokładnie co i jak zdecydujemy po szkole rodzenia.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja też mam termin na czerwca... :wink:
na razie nie myślałam o wyborze szpitala... prawdopodobnie będę starała sie dostać do szpitala św. Rodziny... choć wiem że czasem nie ma tam miejsc... z tego szpitala mam gina...

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie. Ja tez mam termin na czerwca 2008 i zamierzam rodzić w Raszei, zreszta tam jest mój lekarz. Ale przekonałam sie do tego szpitala bedac tam na oddziale patologii ciązy. Ja pojade tam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

coś nas mało na ten czerwiec :) widocznie pod koniec wakacji już nie było zapału do tworzenia :lol:
ja też nie mogę obiecać bo mam termin na 06 wiec sobie pewnie dzidzia wybierze i jak się uprze to może i w maju
ile kg już przytyłyście? i jak duże macie brzuszki?
bo mi przybyło już ok 10kg i brzucholka mam takiego że wszyscy pytają czy na pewno nie bliźniaki - na 100% to się zaklinać nie będę :lol: ale myśle że jakby co to by gin wychwycił

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

może tutaj na tym forum... ale wydaje mi sie że sporo nas będzie w czerwcu... i oby nie było tak jak ostatnio sie dzieje na poznańskich porodówkach bo nie wyobrażam sobie jeżdżenia od szpitala do szpitala i szukania wolnego łóżka :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja mam termin na koniec maja poczatek czerwca :) jestem raczej zdecydowana na poród na lutyckiej
adena od poczatku ciazy schudłam 14 kg miałam okropne wymioty i do teraz przytyłam 3 kg wiec ciagle jestem 11 na miusie
Pracujecie jeszcze?

Jazda Na Motocyklu Jest Najprzyjemniejszą Rzeczą Jaką Można Robić W Ubraniu!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No cóż, faktycznie dużo czerwcowych maluszków nie ma. Jednak z pewnością będzie tłok w salach porodowych :D Nasz termin się trochę przesuwa. Według USG termin wypada ok 27 maja, a według ruchów na 12 maja :D.... a ruchy poczułam w Wigilię- heh, najpiękniejszy prezent od małego Kubusia. Pozdrawiam 3 majcie się. A co do kilogramów to według zaleceń nie jem za dwoje, za to dobieram produkty o wysokiej jakości. Póki co przytyłam 2 kg a brzuszek jest malutki. Za to maluszka można pięknie obserwować jak spaceruje po brzuszku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

honda pisze:
a ja mam termin na koniec maja poczatek czerwca :) jestem raczej zdecydowana na poród na lutyckiej
adena od poczatku ciazy schudłam 14 kg miałam okropne wymioty i do teraz przytyłam 3 kg wiec ciagle jestem 11 na miusie
Pracujecie jeszcze?

O rany honda to dla ciebie ciążę możnaby wpisać na listę diet cud :? Ale sie namęczyłaś biedulko z tymi wymiotami... Ja miałam niekończące się trzy miesięczne mdłości, ale bez wymiotów i brałam leki, przez które pewnie też sporo przyczytam, a poza tym w ciążę zaszliśmy w pierwszym cyklu po ślubie, a przed ślubem schudłam 6kg z nerwów więc pewnie część to po prostu jojo, ale usprawiedliwiać sie nie będę teraz kiedy jest już w miarę ok mogę cieszyć się ciążą i popełnić kilka kalorycznych grzeszków :? A w ogóle to jestem troszkę rozczarowana brakiem zachcianek - mąż mówi, że sie wykazać sie może zdobyciem np o 1 w nocy winogron... :lol: A Wy macie jakieś zachcianki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

z tymi zachciankami to różnie bywa. Na początku miałam jakieś smaki na rolmopsy lub inne rybki w occie:D Mniam, a skoro o tym mowa to chyba czas coś przekąsić. Pierwsze trzy miesiące miałam podobne, poranne mdłości trwały od rana do wieczora....nawet w nocy dawały o sobie znać. Spokojnie, zrzucisz po ciąży. Szczególnie gdy karmimy piersią to i szybciej kilogramy znikają. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tam sie ciesze ze schudłam w ciązy :) bo wprawdzie przezyłam 2 miesiace koszmarnych wymiotów ale wyniki mam normalne :) tz. dobre :) nie biore zadnych dodatkówych leków tylko witaminki i oczywiście od połowy 4 miesiaca cieszę sie ciążą bez wymiotów :)
jeszcze chodze do pracy :) ale już niedługo!

może jakies spotkanko mamuś w Poznaniu zrobimy? miałbyście ochotę?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

k.skorniak pisze:
Czy może jakieś inne mamusie rodzą w czerwcu?? Mam termin na 1 :) Dzień Dziecka- hi hi hi. Mam pytanie, który szpital jest lepszy- na lutyckiej czy na olnej?? Ten na polnej ma znakomitą renomę, ale nie jestem do niego przekonana. Prosze o Wasze doświadczenia. Pozdrawiam

HEJ JA MAM TERMIN NA 15 CZERWCA TEZ ZBIERAM INFORMACJE GDZIE LEPIEJ RODZIC?TY JUZ SIE ZDECYDOWALAS?POZDRAWIAM

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez mam termin na 15 czerwca :D i rodze w Raszei. Jak nie bedzie miejsc to na korytarzu :twisted: Natomiast jesli chodzi o wage, +6

Pozdrawiam wszystkie brzuszki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

słyszałam że najwięcej szans na wolne łóżko to właśnie Raszei i Lutycka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Honda widzę, że Twoje maleństwo pokazało ca ma, a raczej czego nie ma miedzy nóżkami :) gratulacje oczekiwania na narodziny królewny
moje maleństwo niestety jeszcze sie nie określiło tzn nie pokazało czy jest Antonina czy Franciszkiem :)
A jak u Was z ruchami czujecie? od kiedy? jak często?
Mój leniuch dał o sobie znać 19.01 póżniej na dzień babci i 26.01 od tej pory cisza - martwię się czy wszystko oki :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

adena kochana nie masz się co denerwować tak często sie zdarza...
w moim przypadku wydaje mi sie ze coś czuje ale nie jestem pewna ze to to
mój gin bardzo mnie wczoraj na wizycie uspokoił - bo na USG KROPECZKA była bardzo ruchliwa - wiec nie mam sie co przejmować i stwierdził ze za ok. 10 dni wszystko będzie dla mnie jasne i na pewno będę wiedziała że to jest właśnie to...

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Ubranka

<zakaz handlowania> :!: poczytaj regulamin

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jak byłam na usg 3d pokałazla jaka ładna z niej dziewczynka :) na sam koniec badania zaczęła ziewać jakby była znudzona :) mam wszystko na dvd :)

termin mam na 25 maja ale pozwólcie ze bede tu zagladała :) co do szpitlala to chcialabym na lutyckiej :)

a ruchy owszem czuje i to dosć silne jednak sa dni kiedy mała jest troche niechęcona jak np.dzisiaj ale przeciez wszyscy mam czasami gorsze dni :) nie ma co sie przejmowac nieraz maluch tak sie obraca, że kopie tak ze nieczujemy :)
Moja Agatka ma juz ponad 600 gram :)
a moja waga nadal 10 kg na minusie :) ale powoli to sie zmniejsza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak się nasze dzidzie postarają to może się spotkamy na lutyckiej, bo ja też tam pojadę :) musiała by się Agatka trochę zasiedzieć, a moje pospieszyć (bo niby na 06.06) to sobie razem pokrzyczymy :)
Ile płaciłaś za 3D z nagraniem na dvd i gdzie robiłaś?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

adena pisze:
Jak się nasze dzidzie postarają to może się spotkamy na lutyckiej, bo ja też tam pojadę :) musiała by się Agatka trochę zasiedzieć, a moje pospieszyć (bo niby na 06.06) to sobie razem pokrzyczymy :)
Ile płaciłaś za 3D z nagraniem na dvd i gdzie robiłaś?
nagranie 3d miałam w ramach wizyty u moejgo gina. on jest z polnej i zabrał mnie na 1 wizyte wlasnie do szpitala i wszystko pokazał i nagrał koszt jak normalna wizyta 80 zł. Mowi ze zawsze zabiera swoje pacjentki na to usg! jestem z niego bardzo zadowolona czasami sam do mnie dzowni i pyta jak sie czuje

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 947 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 48  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]