Bardzo goraco polecam ten przepis, dostalam go od tesciowej
CIASTO
3 szkl.maki
1 szkl.cukru
2 jajka cale
lyzeczka sody
lyzka mleka
troche olejku zapachowego
3 lyzki koipiaste margaryny
3 lyzki miodu
margaryne i miod rozpuscic,ostudzic ,wlac do tych skladnikow i wyrobic ciasto.Podzielic na 3 rowne trzesci.Rozwalkowac i piec kazde z osobna.Najlepiej na pergaminie bo jest troche kruchliwe,latwiej sie go wtedy wyciaga z brytwany.
MASA BUDYNIOWA
ugotowac budyn waniliowy (bez cukru)na mniej niz 0,5 l.mleka,dobrze wystudzic.
0,5 kostki masla
szkl.cukru
1 zoltko
Zoltko utrzec z cukrem i maslem,dodac ostudzony budyn.Ucierac na jednolita mase.
Pierwszy placek posmarowac powidlem ze sliwkami,przelozyc drugim plackiem.Na to dac ta mase budyniowa a na wierzch trzeci placek.
POLEWA ORZECHOWA
30 dag.orzechow drobno posiekanych
niecala szklanka cukru
wieksza polowa masla
3 lyzki miodu.
Do rondelka wsypac te skladniki,prazyc na srednim ogniu caly czas mieszajac.Wylac na ostatni placek i gotowe
Ciasto jest slodkie i ma kalori sporo,ale smakuje wysmienicie
