KURCZAK 5 SMAKOW
* filety z kurczaka
* 400g Groszku Konserwowego
* 400g kukurydzy konserwowej
* 1 Duża marchew
* 2 Duże cebule
* 1/2 szklanki oleju
* Jeden mały por
* 20 dkg kapusty pekińskiej
* Pęczek natki pietruszki
* 60dkg pieczarek i 2 łyżeczki vegety( doprawic vegeta wedle uznania)
* ryżu sypkiego.
Sposób przygotowania:
* Cebulke pokroic w kostke podsmarzyc na goracym oleju przez 4 minuty,dodac pokrojone filety w kostke i dusic pod przykryciem okolo 15 minut.
*Nastepnie pokroic pieczarki w plastry,marchewke w drobną kostkę,pora w grupsze plasterki ,kapuste poszatkowac nie za drobno ale tez nie za grubo,Groszek i kukurycze przecedzic przez sito i opłukac pod bierzącą wodą.
* Do mięsa i cebulki dodac vegete i pieczarki z marchewka to dusic 10 minut.
* pO 10 minutkach dodac reszte warzyw ale bez kukuryczy i groszku i znowu dusic 10 minut,
*po duszeniu dodadac groszek i kukurydze oraz posiekana pietruszke.
podawac z ugotowanym ryzem oraz surowka
smacznego!!!
