Dziewczyny mam piękną modlitwę do Matki Boskiej Brzemiennej
Matka Boska Brzemienna
Modlitwa Matki Oczekującej Dziecka
Maryjo, Matko Jezusa... Matko Pięknej Miłości... Staję przed Tobą z darem życia, które noszę w sobie i mam je wydać na świat. Ty, która nosiłaś pod sercem Syna Bożego najbardziej rozumiesz moje uczucia, to, co teraz przeżywam...
Matko Boga, proszę Cię, bądź także Matką mojego poczętego dziecka. Oddaję Ci je w tej chwili. Ty je już znasz, widzisz jak rośnie, jak rozwija się.
Maryjo, Ty kochasz każdego człowieka od chwili jego poczęcia. Naucz również mnie tak kochać, być czystą, dobrą, wrażliwą matką. Naucz mnie już teraz nawiązywać właściwą więź z moim dzieckiem, mówić do niego czule, cieszyć się z każdego jego poruszenia w moim łonie.
Maryjo, proszę otaczaj macierzyńską troską moje dziecko, niech już teraz rośnie w nim serce zdolne do kochania Twego Syna i każdego człowieka. Czuwaj nad nim, ochraniaj od zła i prowadź przez całe życie, które dzięki dobremu Bogu juz się rozpoczęło.
Maryjo, proszę Cię o szczęśliwy poród, aby przebiegł bez zakłóceń dla dziecka i dla mnie. Proszę za wszystkie matki, które tak jak ja wyczekują narodzin dziecka, o błogosławiony czas macierzyństwa, a także za dzieci nienarodzone, których życie jest w niebezpieczeństwie, aby mogły się urodzić i cieszyć miłością rodziców.
Maryjo usłysz moją modlitwę i przedstaw ją swojemu Synowi, Jezusowi Chrystusowi. Amen.