Dzisiaj jest pt kwie 17, 2026 2:12 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3857 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 193  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Jeśli jesteś w ciąży i jesteś z Gliwic to napisz tu.. pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam... ja też jestem z Gliwic [dokładniej z Łabęd :wink: ].... w którym tygodniu ciąży jesteś, bo nie masz suwaczka...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: odp
Awatar użytkownika

Według USG jestem 5,4 tyg. i maleństwo ma 5,1mm, a ty?? cieszęsięże dołączyłaś się

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A mi to już poród się zbliża wielkimi krokami... no i "maleństwo" będzie miało już jakieś 2 kilo :wink: ... dokładny wiek ciąży masz podany na suwaczku w podpisie :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

no fakt nie zauważyłam. Powiedz mi, jak się czujesz w tej chwili. Czy weźmiesz znieczulenie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W tej chwili to ja się upieram że nie rodzę :lol: ... ale znieczulenia nie będę brała - za to spróbuję porodu w wodzie albo na "sali dla małp" [aktywnego :wink: ]....

Jeszcze trochę i się z tego zrobi "temat 2 mam" :wink:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

oj też o tym ostatnio myślałam. rodzić w wodzie. A powiedz mi gdzie i ile kosztuje, bo ja o tym nic nie wiem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W szpitalu w Gliwicach za darmo, co do Pyskowic to właśnie muszę się dowiedzieć, ale już tyłek za cięży żeby się tam ruszyć... :lol: bo ja sie jakieś 2 miesiące tam wybieram żeby się dowiedzieć wszytkiego o porodzie w wodzie w Pyskowicach, ogólnie o porodzie itp :wink: ... za to w Gliwicach chcą zrobić płatne znieczulenie zewnątrzoponowe przy porodzie, bo teraz jest bezpłatne... oczywiście nie będzie to dotyczyło cesarki, tylko porodu naturalnego...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Acha, no słyszałam że jest tam lepsza opieka w Pyskowicach, i że szpital zajął II miejsce "Rodzić po Ludzku". Ja mam mały problem bo nie wiem co robić. Mieszkam z facetem w Dąbrowie Górniczej bo mój tam ma mieszkanie i dobrą pracę. A do Gliwic przyjeżdżam na badania i odwiedzam moich rodziców. A mój teraz mnie zapytał czy najlepiej by było jakbym zmieniła, żebym chodziła w Dąbrowie i rodziła tam w okolicy. Naprawdę nie wiem co robić. Co ty myślisz?? gdzie najlepiej? bo jeśli w Gliwicach to bym chyba musiała być sama z rodzicami a mojego by nie było bo ma prace tam. A bez niego jest kijowo, tylko mi szkoda mojego ginekologa z Gliwic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Z tym ci niestety nie poradzę, bo nie znam szpitala w Dąbrowie :( ... a co do porodu to jeszcze masz dużo czasu żeby sie nad tym wszytkim zastanowić... Za to mój chłopak bardzo się cieszy, że u nas są porody rodzinne - już sobie spakował rzeczy [wrzucił do mojej torby koszulkę i dres :wink: ]... oj nasłucha się biedak co o nim myślę w czasie porodu :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie dziewczyny
Gliwice "Zubrzyckiego "się kłaniają :D

Dziewczyny widze,że zastanawiacie się który szpital wybrać.Ja zdecydowanie chce rodzić w Pyskowicach.Mają bardzo dobrą opinię.W 2006r.zdobyli II miejsce w "Rodzić po ludzku".Co prawda nie ma tam możliwości porodu w wodzie,ale dają zdecydowanie lepszą opiekę lekarską niż Gliwicki szpital :D Wiem to z różnych zródeł :lol:
Tutaj podałam link na temat Pyskowickiego Szpitala.Mam nadzieje,że mnie nie wywalą :wink:
http://paprocany.home.pl/pysk/index.php ... e&Itemid=1

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ola1982 mam nadzieję, że ciebie nie wywalą, bo ostatnio nie umiałam ich stronki znaleść :oops: ... widzę, że nie tylko ja jestem powoli na końcówce - ty już lada dzień możesz rodzić, szczęściaro :wink:

kretka a tym gdzie jesteś i czemu się nie odzywasz.. w tym temacie narazie tak mało osób, że trzeba się odzywać jak najczęściej :wink:

I pochwalę się wam, że zdałam dzisiaj prawko :D za 2 tygodnie mam odbierać :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bonsai Wielkie gratki zdania prawka :) Ale super.tylko powiedz mi kobietko jak ty tam dzisiaj wytrzymałaś w aucie :shock: Taki upał.Ja z ledwością przeszłam 300m do przychodni i miałam dość jak wróciłam.Ale najważniejsze,że już jesteś po :D Jeszcze raz gratki :wink:

A co do terminu to zbliża się wielkimi krokami a ja jak na razie wcale się nie czuje,że mam niedługo rodzić :? Coś czuje,że przenoszę tą ciąże :roll: Chociaż mój gin dał mi już skierowanie do szpitala i jak do niedzieli nie urodze to mam się w poniedziałek zgłosić z tego względu,że przyplątała mi się cholestaza i nie ma co czekać do 42tc.No zobaczymy jak to będzie,ale już nie mogę się doczekać mojej kruszynki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny!Kopernik się kłania.

Widze że mało tych Gliwiczanek tutaj.
Oj ja też bym chciała już urodzić,ale też nie zapowiada się na szybki poród,wczoraj ściągli mi krążek i odstawiłam fenoterol,dzisiaj cały dzień brzuch mi sie napina,ale żadnych bóli.

A rodzić będe w Gliwicach,moje dwie koleżanki tam niedawno rodziły i sobie chwalą,o Pyskowicach też słyszałam same plusy,ale też jeden minus,wszyscy chcą tam rodzić więc ruch jak w rzymie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

patitka Ja też chodze już bez krążka 2 tyg. i jak na razie nic nie rusza :? To jest dziwne,że w 5mies.to mała pchała się na świat,a teraz kiedy już może to jej nie spieszno :( Chyba mamusi na złośc robi.Miałam nadzieje,że jak już będe bez krążka to pójdzie szybciutko,a tu nici z szybkiego porodu :roll: :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ola1982 no to mnie pocieszyłaś,chociaż jeszcze tylko tydzień i chciałabym już mieć swoją kruszynke.Ale niestety to zależy tylko od naszych córeczek.
A gdzie mieszkasz w gliwicach?Ja tu mieszkam niecały rok i jakoś ciężko mi sie przyzwyczaić do mieszkania w bloku.

Jak sobie radzisz w te upały?Ja jeszcze dzień i mnie wykończą,zaraz chybo wybiore sie na mały spacerek do sklepu po lody,bo nawet wiatrak nie pomaga.I coś mi się wydaje że na zewnątrz jest mniej duszno niż w tych 4 ścianach.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ola w aucie wytrzymałam, bo egzamin miałam o 7 rano, a ok. 9.00 już zdałam [bo mnie przepuścili jako pierwszą :wink: ]

patitka jak ci gorąco to nie odsłaniaj zasłon w oknach - będzie chłodniej... po za tym to idź na leśne, rozłóż się w cieniu i co pół godziny idź do wody - jeśłi masz ubraną [mokrą] koszulkę to jest dużo chłodniej.. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

patitka Ja mieszkam na Zubrzyckiego,a dokładnie na ZWM w wieżowcach.
Jeśli chodzi o upały to ja już nie daje rady :? Staram się nigdzie nie wychodzić jak nie musze.nogi i ręce mam popuchnięte :?
Wczoraj to cały dzień plackiem przeleżałam a i tak pociłam się strasznie(kurcze jakiś wiatrak by się przydał :roll: )
Coraz gorzej mi się oddycha.Wogóle ostatnio ledwo zipie :(
Ja chce już rodzić :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam Gliwice ;-)
ja już mama pełną gębą od lutego, ale pamiętam jak w zeszłym roku w lipcu byłam m/w 10 t.c oj to była też maskara... chodziłam po mieszkaniu zupełnie nago z mokrym ręcznikiem na głowie...
życzę Wam wytrwałości zwłaszcza tym, które już na końcówce - powodzenia ;-)

ps. a w D.Górn. jest porodówka??? tak zapytuję, bo moja siostra mieszkając w DG rodziła w Mysłowicach.... ale może dlatego, że tam pracował jej lekarz prowadzący... hmmm

ps. ja rodziłam w Knurowie, bo ten specjalistyczny w Gliwicach brrrrrrrrrr a moja koleżanka rodziła w Pyskowicach i poleca - ja swój też polecam ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ten specjalistyczny w Gliwicah to jest fajnie wyposażony, tylko czasami trafi się na okropne położne - jak byłam na patologii to przez 12 godzin nie mogłam się doprosić o szklankę wody [ścisły zakaz wstawania, a nie wziełam ze sobą nic do picia, bo przyjechałam ze skurczami o 11 w nody i nie pomyślałam z nerwów]... tylko musze się dowiedzieć jakie mają "ofrety" porodów w Pyskowicach - chciałabym spróbować porodu w wodzie albo aktywnego :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3857 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 193  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]