Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 10:49 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Przepisy kulinarne

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Autor Wiadomość
 Tytuł: Chłodnik Gosi

Nie wiem jak mam go nazwac bo wrzucalam co znalazlam :)

najpierw 2 ogórki świeże, kalarepke, zielona papryke (moze byc tez zolta), pol peczka koperku posiekalam tak do zmiksowania. Wstawilam to cos do lodowki. Jesli ogorek mial zbyt duzo wody czyli konsystencja nie jest dosc gesta to w trakcie miksowania mozna dorzucic kromke albo 2 chleba (albo buleczke)

Jak sie schlodzi dolewam zupe z kartonika Knorra "Hiszpanska zupa pomidorowa" - ona jest dosc ostra dlatego ja osobiscie nic nie doprawialam. Ale mozna wlac "Wykwintna zupe pomidorowa" i sprobowac czy z kolei nie za mdle.
Wymieszac to wszystko razem i jeszcze raz schlodzic

Ja po nalaniu do miseczek na środek zupy "kładę" łyżkę gęstej śmietany lub wlewam ze 2 łyżki kefiru albo zsiadłego mleka - zależy od upodobań i tego co sie ma w lodowce :) Na to fajnie jest posypac takie małe grzaneczki które mozna kupic w sklepie albo usmazyc samemu z pokrojonego w drobna kosteczke chleba na maśle. Albo groszek ptysiowy.
Dekoruje listkiem bazylii albo mięty

Smacznego

SUPER NA TAKIE UPAŁY JAK TERAZ bo nic a nic nie trzeba gotowac ani grzac

Czas przygotowania : 10-15 minut bez schładzania

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Przepisy kulinarne

Strefa czasowa UTC [letni]