Ciąża, objawy ciąży, macierzyństwo, dzieci
wszystko o ciąży i dzieciach

RegulaminRegulamin forum   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ciąża Mustela
ANTYKONCEPCJA dla karmiących - CERAZETTE
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Ciąża, objawy ciąży, macierzyństwo, dzieci -> Antykoncepcja i naturalne planowanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Jeśli jesteś mamą karmiącą jaką metodę ANTY stosujesz? :
tabletki antykoncepcyjne dla karmiących
49%
 49%  [ 74 ]
prezerwatywy
30%
 30%  [ 46 ]
stosunek przerywany
13%
 13%  [ 21 ]
zastrzyk
3%
 3%  [ 5 ]
spiralka
3%
 3%  [ 5 ]
Wszystkich Głosów : 151

Autor Wiadomość
pepper-ka

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 1:20 pm    Temat postu: ANTYKONCEPCJA dla karmiących - CERAZETTE Odpowiedz z cytatem

Witam,
mam pytanko dla doświadczonych mam stosujących cerazette...
Jak to u Was wyglądało Question
Kiedy pojawił się okres Question

Powiem szczerze, że ulotka mnie troszkę przeraziła... Przed ciążą stosowałam Marvelon i Mercilon - i nie miałam żadnych skutków ubocznych, a nawet okres po skończeniu brania miałam uregulowany... a przy tych ... dla mam karmiących.. może wszystko być odwrotnie... napiszcie proszę jak to wyglądało u Was...

Ulotka formatu A3 - Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

NAJGORSZA JEST LISTA SCHORZEŃ.....

[/quote]

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 2:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie jestem pewna,ale chyba na wszystkich tabletkach atykoncepcyjnych(na ulotkach)są wypisane jakieś straszne działania niepożądane...Biorę cerazette ponad 2 miesiące,okresu nie mam.Skutków ubocznych też nie.Ale przed ciążą brałam Yasmine i też nie miałam skutków ubocznych. Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Auri

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 5:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Własnie, dokładnie każde prochy antywłamaniowe maja taka ulotkę! I jest napisane to samo. Ja stosuje je jeszcze pomimo że już nie karmię piersią. Po prostu zostało mi jeszcze jedno opakowanie. A okres dostałam w pierwszym tygodniu ich brania... i teraz po dwóch miesiącach znowu....

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 6:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmmmm bo gin coś właśnie mówił, że @ może się pojawić a nie musi - dzisiaj wieczorem zaczynam brać... ciekawa jestem jak to ze mną będzie... jakoś stresuje mnie fakt, że w dalszym ciągu nie będę wiedziała kiedy będzie ten dzień.... łeee

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 6:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mruga, no nie będziesz wiedziała... ja dostałam po tygodniu brania (7 tyg po porodzie) i cisza. Na szczęście. A poza tym dziewczyny mają rację- wszystkie piguły mają straszne skutki uboczne (możliwe), nawet paracetamol. Wiesz, żeby producenta nie można było zaskarżyć jakby co Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
pepper-ka

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 6:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no w sumie racja..... Wink

PostWysłany: Sob Kwi 21, 2007 10:52 am    Temat postu: cerazette Odpowiedz z cytatem

Hej. Ja używałam cerazette 7 miesięcy. Podczas wizyty kontrolnej u gin dowiedziałam się że mam torbiel. Nie łączyłam tego z tabletkami. Ale wiecie co..gdy odstawiłam te tabletki torbiel zniknął, a straszono mnie już wycinaniem...
Powrót do góry
pepper-ka

PostWysłany: Nie Kwi 22, 2007 8:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to bardzo dobrze że zniknął i obyło się bez interwencji...

PostWysłany: Nie Kwi 22, 2007 10:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie że dobrze, bo już miałam stracha. Myślę że te tabletki miały na to swój wpływ. Cieszę się że je odstawiłam.
Powrót do góry
pepper-ka

PostWysłany: Nie Kwi 22, 2007 11:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli wygląda na to, że trzeba się monitorować podczas brania tych tabletek... ja rozpoczęłam branie i już w pierwszą noc miałam koszmarne sny... głównie, że dostałam @ i mnie zalewało .... to jakaś schiza Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes - bo tak mi fajnie było bez.... uwielbiam te stan ;DVery HappyVery Happy

PostWysłany: Nie Kwi 22, 2007 8:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mruga, przy kazdych tabletkach trzeba sie monitorować.
Kiedyś rozamwiałam z lekarzem jak to jest z tymi skutkami ubocznymi u kobiet zazywających tabl- ze niby czesciej u nich te torbiele guzy i inne gówna występowały. A on mi na to ze kobiety zazywające piguły jednak chodzą czesciej do lekarza i czesciej sie kontrolują, stąd tez wieksza wykrywalność zmian. Wiele kobiet które nie biorą zadnych piguł odwiedzaja lekarza baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko i dlatego u nich sie nic nie wykrywa, bo własciwei nie ma jak.
Ale zamotałam.

PostWysłany: Pon Kwi 23, 2007 8:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasia nie zamotałaś Smile to co napisałaś jest jasne i oczywiście masz rację... ALE>>>>> nie ukrywajmy, że jest wielu takich ginów, którzy przepisują tabletki anty. bez robienia żadnych badań - choćby zwykłej próby wątrobowej, nie mówiąc już o innych... ja przez lata miałam takiego gina, że badał mnie tylko na fotelu rachu ciachu i wsjo... Już nie wspomnę, że cytologię to miałam zrobioną po wielu latach - oczywiście u innego gina - więc moje branie tabletek i chodzenie do tamtego gina - i tak by w razie czego tfu tfu tfu nie podniosło statystyk..

teraz to ja jakoś bez ładu i składu coś napisałam, no ale -- Very Happy

PostWysłany: Pon Kwi 23, 2007 3:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja koncze pierwsze opakowanie,po tygodniu brania dostalam @.Balam sie ,ze moze dlugo trwac albo jakies plamienia, ale trwala 4 dni skonczyla sie i zobacze co bedzie dalej, kiedy bedzie nastepna itd.Najgorsze jest to ,ze nie ufam jakos tym tabletkom.Wyczytalam gdzies ,ze są skuteczne kiedy jednoczesnie karmi sie piersia conajmniej co 6 godzin.Ja karmie bąbla rano i wieczorem wiec przerwa jest ok.12 godzinna.Zabezpieczam sie dodatkowo, bo mam pietra.Jestem 3 miesiace po cesarce i ewent.ciąża byla by skrajna glupotą w tym momencie.[/img]
Powrót do góry
pepper-ka

PostWysłany: Pon Kwi 23, 2007 7:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oooo tego nie słyszałam o tej przerwie.. ale u mnie jest OK, bo ja karmię tyle ile chce - czyli m/w co 3 godziny Smile w nocy co 5 - też się mieszczę....

mnie jeszcze tydzień nie minął, ciekawe... ale wcale za @ nie tęsknię Very HappyVery HappyVery Happy
czerwona kartka

PostWysłany: Wto Cze 05, 2007 12:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja byłam na zastrzyku i polecam - swięty spokój przez 3 mieszki Smile

Powrót do góry
pepper-ka

PostWysłany: Wto Cze 05, 2007 2:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jestem w trakcie drugiego opakowania i muszę powiedzieć, że żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam... Very Happy ani zwiększonego łaknienia, pragnienie cały czas takie samo Confused , głowa nie boli, nudności nie ma, krwawień brak... pozostaje tylko wierzyć lekarzowi, że małemu nic się nie dostaje... z mlekiem

PostWysłany: Wto Cze 05, 2007 4:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mruga1 kończę 3 opakowanie i tylko raz miałam plamienie przez jeden dzień, a tak to żadnych dolegliwości Laughing

PostWysłany: Wto Cze 05, 2007 10:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JA PO 7 DNIACH DOSTAŁAM MINI @ A TERAZ TO JUŻ NA POWAŻNIE, A BIORĘ CHOĆ NIE KARMIĘ

PostWysłany: Wto Cze 05, 2007 10:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie tam na @ nie zależy i lepiej żeby tak szybko nie wracała... ale jak przestanę karmić, to chyba jednak zmienię na inne - jakoś mam mieszane uczucia co do pewności.//. może niepotrzebnie..

PostWysłany: Sob Cze 09, 2007 9:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja po 3 opakowaniach po prostu je odstawiłam bo moje libido spadło do poziomu krytycznego.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Ciąża, objawy ciąży, macierzyństwo, dzieci -> Antykoncepcja i naturalne planowanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Skocz do: