| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Jeśli jesteś mamą karmiącą jaką metodę ANTY stosujesz? : |
| tabletki antykoncepcyjne dla karmiących |
|
49% |
[ 74 ] |
| prezerwatywy |
|
30% |
[ 46 ] |
| stosunek przerywany |
|
13% |
[ 21 ] |
| zastrzyk |
|
3% |
[ 5 ] |
| spiralka |
|
3% |
[ 5 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 151 |
|
| Autor |
Wiadomość |
pepper-ka

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 1:20 pm Temat postu: ANTYKONCEPCJA dla karmiących - CERAZETTE |
|
|
Witam,
mam pytanko dla doświadczonych mam stosujących cerazette...
Jak to u Was wyglądało
Kiedy pojawił się okres
Powiem szczerze, że ulotka mnie troszkę przeraziła... Przed ciążą stosowałam Marvelon i Mercilon - i nie miałam żadnych skutków ubocznych, a nawet okres po skończeniu brania miałam uregulowany... a przy tych ... dla mam karmiących.. może wszystko być odwrotnie... napiszcie proszę jak to wyglądało u Was...
Ulotka formatu A3 -
NAJGORSZA JEST LISTA SCHORZEŃ.....
[/quote] _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maxyma

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 2:09 pm Temat postu: |
|
|
Nie jestem pewna,ale chyba na wszystkich tabletkach atykoncepcyjnych(na ulotkach)są wypisane jakieś straszne działania niepożądane...Biorę cerazette ponad 2 miesiące,okresu nie mam.Skutków ubocznych też nie.Ale przed ciążą brałam Yasmine i też nie miałam skutków ubocznych.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Auri

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Własnie, dokładnie każde prochy antywłamaniowe maja taka ulotkę! I jest napisane to samo. Ja stosuje je jeszcze pomimo że już nie karmię piersią. Po prostu zostało mi jeszcze jedno opakowanie. A okres dostałam w pierwszym tygodniu ich brania... i teraz po dwóch miesiącach znowu.... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pepper-ka

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 6:41 pm Temat postu: |
|
|
hmmmmm bo gin coś właśnie mówił, że @ może się pojawić a nie musi - dzisiaj wieczorem zaczynam brać... ciekawa jestem jak to ze mną będzie... jakoś stresuje mnie fakt, że w dalszym ciągu nie będę wiedziała kiedy będzie ten dzień.... łeee _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Majunia

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 6:50 pm Temat postu: |
|
|
Mruga, no nie będziesz wiedziała... ja dostałam po tygodniu brania (7 tyg po porodzie) i cisza. Na szczęście. A poza tym dziewczyny mają rację- wszystkie piguły mają straszne skutki uboczne (możliwe), nawet paracetamol. Wiesz, żeby producenta nie można było zaskarżyć jakby co  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pepper-ka

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 6:54 pm Temat postu: |
|
|
no w sumie racja.....  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aniajarek5

|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 10:52 am Temat postu: cerazette |
|
|
| Hej. Ja używałam cerazette 7 miesięcy. Podczas wizyty kontrolnej u gin dowiedziałam się że mam torbiel. Nie łączyłam tego z tabletkami. Ale wiecie co..gdy odstawiłam te tabletki torbiel zniknął, a straszono mnie już wycinaniem... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pepper-ka

|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 8:22 am Temat postu: |
|
|
to bardzo dobrze że zniknął i obyło się bez interwencji... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aniajarek5

|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 10:38 am Temat postu: |
|
|
| Pewnie że dobrze, bo już miałam stracha. Myślę że te tabletki miały na to swój wpływ. Cieszę się że je odstawiłam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pepper-ka

|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 11:55 am Temat postu: |
|
|
czyli wygląda na to, że trzeba się monitorować podczas brania tych tabletek... ja rozpoczęłam branie i już w pierwszą noc miałam koszmarne sny... głównie, że dostałam @ i mnie zalewało .... to jakaś schiza - bo tak mi fajnie było bez.... uwielbiam te stan ;D  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasia81

|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Mruga, przy kazdych tabletkach trzeba sie monitorować.
Kiedyś rozamwiałam z lekarzem jak to jest z tymi skutkami ubocznymi u kobiet zazywających tabl- ze niby czesciej u nich te torbiele guzy i inne gówna występowały. A on mi na to ze kobiety zazywające piguły jednak chodzą czesciej do lekarza i czesciej sie kontrolują, stąd tez wieksza wykrywalność zmian. Wiele kobiet które nie biorą zadnych piguł odwiedzaja lekarza baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko i dlatego u nich sie nic nie wykrywa, bo własciwei nie ma jak.
Ale zamotałam. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pepper-ka

|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 8:17 am Temat postu: |
|
|
kasia nie zamotałaś to co napisałaś jest jasne i oczywiście masz rację... ALE>>>>> nie ukrywajmy, że jest wielu takich ginów, którzy przepisują tabletki anty. bez robienia żadnych badań - choćby zwykłej próby wątrobowej, nie mówiąc już o innych... ja przez lata miałam takiego gina, że badał mnie tylko na fotelu rachu ciachu i wsjo... Już nie wspomnę, że cytologię to miałam zrobioną po wielu latach - oczywiście u innego gina - więc moje branie tabletek i chodzenie do tamtego gina - i tak by w razie czego tfu tfu tfu nie podniosło statystyk..
teraz to ja jakoś bez ładu i składu coś napisałam, no ale --  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
majah
|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 3:06 pm Temat postu: |
|
|
| Ja koncze pierwsze opakowanie,po tygodniu brania dostalam @.Balam sie ,ze moze dlugo trwac albo jakies plamienia, ale trwala 4 dni skonczyla sie i zobacze co bedzie dalej, kiedy bedzie nastepna itd.Najgorsze jest to ,ze nie ufam jakos tym tabletkom.Wyczytalam gdzies ,ze są skuteczne kiedy jednoczesnie karmi sie piersia conajmniej co 6 godzin.Ja karmie bąbla rano i wieczorem wiec przerwa jest ok.12 godzinna.Zabezpieczam sie dodatkowo, bo mam pietra.Jestem 3 miesiace po cesarce i ewent.ciąża byla by skrajna glupotą w tym momencie.[/img] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pepper-ka

|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 7:25 pm Temat postu: |
|
|
oooo tego nie słyszałam o tej przerwie.. ale u mnie jest OK, bo ja karmię tyle ile chce - czyli m/w co 3 godziny w nocy co 5 - też się mieszczę....
mnie jeszcze tydzień nie minął, ciekawe... ale wcale za @ nie tęsknię    _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ardharda czerwona kartka
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 12:51 pm Temat postu: |
|
|
ja byłam na zastrzyku i polecam - swięty spokój przez 3 mieszki  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pepper-ka

|
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 2:32 pm Temat postu: |
|
|
jestem w trakcie drugiego opakowania i muszę powiedzieć, że żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam... ani zwiększonego łaknienia, pragnienie cały czas takie samo , głowa nie boli, nudności nie ma, krwawień brak... pozostaje tylko wierzyć lekarzowi, że małemu nic się nie dostaje... z mlekiem _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
raczula

|
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 4:43 pm Temat postu: |
|
|
mruga1 kończę 3 opakowanie i tylko raz miałam plamienie przez jeden dzień, a tak to żadnych dolegliwości  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bigmama

|
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 10:22 pm Temat postu: |
|
|
JA PO 7 DNIACH DOSTAŁAM MINI @ A TERAZ TO JUŻ NA POWAŻNIE, A BIORĘ CHOĆ NIE KARMIĘ _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pepper-ka

|
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 10:58 pm Temat postu: |
|
|
mnie tam na @ nie zależy i lepiej żeby tak szybko nie wracała... ale jak przestanę karmić, to chyba jednak zmienię na inne - jakoś mam mieszane uczucia co do pewności.//. może niepotrzebnie.. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasia81

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 9:06 pm Temat postu: |
|
|
A ja po 3 opakowaniach po prostu je odstawiłam bo moje libido spadło do poziomu krytycznego. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|