Rejestracja: śr sie 30, 2006 12:59 pm Posty: 2834 Lokalizacja: z Lublina, obecnie w Brighton, UK
|
Salatka z feta i czerwona fasolka
puszka czerwonej fasolki
opakowanie serka feta (270g)
3 pomidory
3 -4 korniszony
sos:
mała cebulka
łyzka olwy
3-4 łyżki zalewy z ogórków
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
dekoracja: natka pietruszki, szczypiorek Fasolkę odsączyć z zalewy.
Pomidory, ogórki i ser feta pokroić w kostkę. sos: wymieszć oliwę z zalewą z ogórków. Cebulkę drobno pokroić, czosnek wyciśnąć. Wymieszć wszysttko razem i dodać sczyptę soli i pieprz.
Składniki wymieszć i polać sosem. Przybrać szczypiorkiem i natką pietruszki.
_________________  
|
|