Rejestracja: śr sie 30, 2006 12:59 pm Posty: 2834 Lokalizacja: z Lublina, obecnie w Brighton, UK
|
Ja obecnie jestem w fazie szpinakowej, a oto jeden z moich niedawno wyprobowanych przepisikow:
Przepyszne nalesniczki szpinakowe
500g opakowanie mrozonego szpinaku
1 kostka bialego sera poltlustego lub chudego
sol, pieprz, ok. 3-4 zabkow czosnku
1 cebula, olej
gora nalesnikow wg wlasnego przepisu
Na rozgrzany olej na patelni wrzucamy drobno polrojona w kosteczke cebulke. Podsmazamy na zloto. Dodajemy rozmrozony i odsaczony szpinak i podsmazamy z cebulka. dodajemy sol, pieprz, mozna galke muszkatalowa lub majeranek/oregano oraz drobno posiekany czosnek-mieszamy. Po jakichs 10min dodajemy bialy ser az sie lekko rozpusci i sklei ze soba caly farsz i..... GOTOWE! Taka masa smarujemy nalesniczki i potem je delikatnie podsmazamy na maselku na zloty kolorek. R-E-W-E-L-K-A - POLECAM!!!
_________________  
|
|