biszkopt: 3 jajka 2,5łyzki wody 1łyzka octu 3/4szkl cukru 1/2szkl kartoflanki 1/2szkl wrocławskiej 1mały proszek do pieczenia
białka ubić na sztywnąpianę, dodać cukier i żółtka ciągle ubijając. zmieszać wode z octem i wlac do białek, wsypac mąkę i proszek mieszając na najmniejszych obrotach......... wylac na blachę i piec ok 20min..... ostudzić
wierzch: 4 duże paczki petit beurre 100ml rumu lukier
krem: 2 budynie smietankowe 800ml mleka uht 3,2% 1kostka masła lub marg. kasi 20dkg cukru
ugotować budyń na mleku uht z cukrem- wystudzic. rozprowadzic masło na jednolita masę dodająć po łyzce budyń.
puszysta masę wyłozyc na wystudzony biszkopt (mozna go lekko skropić rumem) poukładac na wierzku ciastka petit beurre i nasączyć je rumem i odrazu zalać je lukrem zeby nie wywietrzały........
smacznego
_________________

|