No to ja tez dorzuce swoje 5 groszy natchnieta przepisem na paste awokado wg przepisu MB.
AWOKADO W LODECZKACH (SKORUPKACH)
awokado - sztuka na 2 osoby
Przecinamy owoc na pol wdluz (od ogonka do wierzchu) rowniutko, dzielimy na polowy, wyjmujemy pestke i wydrazamy miazsz lyzeczka zdecydowanie acz delikatnie, pozostawiajac milimetrowa warstwe pod skorka, zeby nie byla zbyt miekka. skorupki odkladamy na razie na bok.
Paste robie tak samo jak MB tylko dodaje ugotowane na twardo, posiekane jajko, a czosnek wyciskam do kubeczka i zasypuje lyzeczka soli i czekam az sie "spusci" i zmieknie - tak robie przy wiekszosci dan na surowo i marynatach. Soli i cytryny nie zaluje, daje tabasco.
Mase nakladamy do lupinek tak do brzegow i nastepnie na srodek dowolnie:
krewetki koktajlowe z zalewy lub mrozone spazone,
szyjki rakowe,
a jesli ktos nie lubi owocow morza to np posiekane drobno anchois.
Dekoracyjnie jeszcze kapka majonezu i gotowe.
POdajemy z bagietka, wyjadamy malymi lyzeczkami.
Jak zrobie to wkleje fotke.
_________________ 
|