Sałatka z makaronu i brokułów
Makaron ryżowy (taki biały przeźroczysty)
Brokuły - ilość w zależności od upodobań
Ogórek zielony
Majonez
Sól, pieprz
Makaron chwilkę pogotować, tak aby był al dente, nie za miękki. Ponieważ w paczce, gdy go kupujecie jest twardy, najlepiej najpierw go pogotować, a dopiero potem pokroić. Brokuły również pogotować do takiego stanu, aby się nie rozgotowały, pokroić na kawałki, których wielkość uzależniona jest od waszego gustu. Ogórek zielony pokroić w drobną kosteczkę i wszystko razem wymieszać. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku.
Sałatka generalnie bardzo prosta w wykonaniu, a powiem, że smakuję super. Ja ją niedawno jadłam u koleżanki i powiem szczerze, że od razu wzięłam przepis i na Sylwestra sobie ją zrobiliśmy. Przepyszna (oczywiście jak ktoś lubi brokuły).[/u]
|