Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 3:36 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33891 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1424, 1425, 1426, 1427, 1428, 1429, 1430 ... 1695  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie mamusie :)
PATKAD współczuję i jednocześnie podziwiam, że jeszcze do pracy chce Ci się chodzić

Orlanda Ty to się narobisz, miłego wypoczynku w Łapalicach :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kangurek pisze:
Orlanda Ty to się narobisz, miłego wypoczynku w Łapalicach :D

alez coś Ty...bo ja to jak ta królowa leni...wszystko gotowe ze sklepu...tylko podać, choć przyznaję, że ciężkawo, ciężkawo...ale ja do kuchni i gotowania zawsze miałam daleką drogę...

za to dostaję powera w dupce, sprzątam jak głupia, a potem umieram z nogami do góry...Oj wiję to gniazdko, wiję... :lol2:

czy to normalne dostawać głupawki, euforii i excytacji przed porodem????? Ines_ka, Blusia, Mamamia - czy to normalne czuć się radośnie jak szczypiorek na wiosnę???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Padka, kumpela w terminie zaczęła za mężem na zakupy dłuuuugie chodzić. Dwa razy zdążyła :) No i zawsze zostaje miła pomoc - sex,sex, sex!!!!
Dziewczyny, wyjeżdżam na weekend do znajomych.. Mam nadzieje, ze krótki chociaż wypadzik kajakiem po jeziorze... Do poniedziałku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczyny :D
wracałam wczoraj pociągiem w tym upale, nigdy więcej, w dodatku od połowy drogi słońce przeszło na naszą stronę a nie było gdzie się przesiąść, brrrr...
kangurek ja raczej bez męża będę chodziła bo zaczął nową pracę i nie da rady, może na jakieś pojedyncze zajęcia, zależy jak mu się ułożą dyżury. Ale się cieszę że będzie już pracował na miejscu i koniec z dłuższymi wyjazdami :D Przy mojej pierwszej ciąży chodziliśmy razem, również na ćwiczenia i było fantastycznie. Do zobaczenia w poniedziałek, rozpoznam Cię na pewno :D
ines_ka Haneczka śliczna i słodka na zdjęciach, jak wczorajsze badania?
Orlanda, nicandra miłego wypoczynku Wam życzę
Orlanda czy wykłady trwały dłużej niż godzinę? W poniedziałek na 17 wykład a o 19 mam usg w Inviccie i tak myślę że będę musiała się urwać troszkę (spotkanie z pediatrą)
pozdrawiam wszystkie mamusie :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mirabelka73 to puść mi oczko to będę wiedziała że to Ty :D bo ja niestety Ciebie nie rozpoznam, nie widziałam Twojej fotki - a uwierz, szukałam :D my jeszcze w poniedziałek mamy usg połówkowe na 12 :D no i przede wszystkim pogratulować mężowi nowej pracy, super, że nie będzie już wyjeżdżać :D
byliśmy w "mama i ja" rozglądać się za wózkiem i o mało co z jednym nie wyszliśmy, nazywa się Astro abc design super się prowadził, ale teraz czytamy w necie, to nie ma za dobrych opinii, kosztuje 1500zł. Kurde, że tego targo country nie było w sklepie, najfajniej by było go sobie obejrzeć, zobaczyć co i jak

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Brzuszki :)

Orlanda, dla mnie końcówka była straszna. Odliczałam dni do porodu. I częsciej płakałam niż się śmiałam ;)

Jaś 11.03.2008r. godz.9:20 3880g 56cm i 9pkt.
Ada 17.06.2011r. godz.10:25 3610g 54cm i 10 pkt.
*Aniołek 3.11.2006*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PATKAD, współczuję Ci i jeszcze te cholerne pytania kiedy urodzisz ... nie doprowadzają Cię do szału? Bo ja chciałam gryźć i bić każdego kto sie o to zapytał.

Jesteśmy po usg i Hania ma wadę wrodzoną nerek,która się nazywa nerka podkowiasta. Pobuszowaam po sieci i trochę znalazłam:
"Powstaje ona w wyniku połączenia się dolnych biegunów nerek poprzez cieśń zbudowaną z miąższu nerkowego. Jest położona niżej i ma podwójny układ wydalniczy. Nerka podkowiasta u większości osób nie powoduje żadnych dolegliwości, u niektórych natomiast uciska na moczowody, utrudniając odpływ moczu z układów kielichowo-miedniczkowych. Skutkiem tego jest skłonność do zakażeń i tworzenia się kammieni, najcięższym zaś powikłaniem wodonercze lub roponercze. Wada ujawnić się może np. w ciąży, gdy powiększona macica uciska na nerkę oraz drogi moczowe i upośledza odpływ moczu."
Niestety musimy być pod kontrolą nefrologa. No i te wymioty i ulewania mogą wziać sie od tego, zeHania ma teraz zakażenie układu moczowego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

ines_ka wtrace sie w wątek. Pod kontrola jakiego nefrologa bedziecie???? My tez nalezymy do nefrologa juz od 1,5 roku - u nas było podejrzenie wady nerek ale okazało sie po wielu strasznych badaniach ze wady nie ma.
My chodzimy do poradni na jaskowej dolinie.

kangurek 1500 za wózek? :shock: To zaszalałas z wyborem :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Becia1983 pisze:
Pod kontrola jakiego nefrologa bedziecie???? My tez nalezymy do nefrologa juz od 1,5 roku - u nas było podejrzenie wady nerek ale okazało sie po wielu strasznych badaniach ze wady nie ma.
My chodzimy do poradni na jaskowej dolinie
a mi polecono Akademie Medyczna i jakas lekarke, która jest szefem tej całej kliniki. Podobno niezbyt miła, ale za to fantastyczna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć kochane mamusie :)

ines_ka współczuję choroby Hani, najważniejsze, że wiadomo co się z nią dzieje, będąc pod stałą kontrolą wszystko będzie ok <przytul>

Becia1983 ja wiem, czy 1500zł za wózek to dużo, to taka średnia półka, no ale my chcemy aby wózek przetrwał 2 dzieci, po po pierwszym chcielibyśmy za jakieś 2-3 lata drugiego dzidziusia :)

na razie pozostajemy przy wyborze Targo country czekamy na jakieś opinie na necie bo model 2008 i jeszcze nic o nim nie ma, a zanim kupimy wolelibyśmy poczytać, no i wypróbować, a w trójmieście nie widzieliśmy go jeszcze.

Dziś świętuję ćwierć wieku, uciekam szykować imprezkę ;p

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kangurek, to Ty młoda d... jesteś :))
Wszystkiego najlepszego, ćwierćwiecze piękny wiek :D

A co do wózka za 1500 zł to my też mamy coś w tych granicach i też chcemy żeby przetrwał dwójkę dzieci :))) No ale u nas jeszcze było ważne to, aby gondola była duża.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

PATKAD sie nie odzywa dziś może już czas :D

ines_ka Współczuję wady ale dobrze że już wiesz o co chodzi.

1500 średnia półka.

Może to dziwne ale ja bym wolała żeby się wózek rozpadł po pierwszym dziecku, można wtedy kopić nowy :twisted:
Kupowałam używany z dolnej półki ale w komplecie z fotelikiem. Ciężki jak 16kg mąki :) ale nie muszę go taszczyć codziennie po schodach bo mam windę. Po dwóch miesiącach użytkowania:
co mi się nie przydało i nie sądzę żeby kiedy się to zmieniło:
-montowanie fotelika na stelażu. Jak idę blisko to po co montować fotelik a jak gdzieś jedziemy na dłuższy spacer to i tak bierzemy gondolę. Przede wszystkim wyściełanie fotelika jest sztuczne i mały się w nim strasznie poci więc staram się ograniczać czas jaki tam spędza.
-montowanie gondoli przodem lub tyłem. Zawsze chcesz mieć oko na dzidzię jeździ cały czas tak samo.
-paski do noszenia gondoli. Zwykle jej nie noszę.
co cenię:
- duża gondola,oprócz dziecka wchodzi tam masa rzeczy.
- budka cicho składana
- możliwość zamocowania torby podręcznej (cały czas używam)
- czterokołowy w zdobywaniu komunikacji miejskiej niezastąpiony.
- stabilny, możliwość przywalenia w słup z małą szkodliwością czynu.

kangurek sto lat!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

właśnie pożegnałam gości, dziękuję kochane za życzenia :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bianka_the_fix, jesteś genialna z tym zestawieniem z wózkiem. Ja bym dodała jeszcze, że mojej szwagierce nie przydały się kółka skrętne (ma zablokowane) a ja cenię sobie kółka pompowane oraz sporawy koszyk na zakupy pod gondolą. Co do fotelika w zestawie z wózkiem to my też nie kupiliśmy, po pierwsze dlatego że dziecko nie powinno być w takim foteliku dłużej niż 2 godziny, a po drugie po co płacić za luksus fotelika w komplecie jak poza kompletem są fajniejsze. No i też jak jedziemy gdzieś na dłuższy spacer to zabieramy gondolę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć mamusie :)

ines_ka a ciężki jest Twój wózek? jak się nazywa? mi też zależy na dużych kółkach najlepiej 1 wielkości oraz sporym koszem na zakupy, no i żeby lekki w miarę był, żeby była gondola i spacerówka, rączka przekładana albo siedzisko, aby dzidzia mogła patrzeć na rodzica albo podziwiać widoki przed sobą ;)

:aa: właśnie znalazłam mój wózek Targo Country w Rumii!!! zajefajnie, jutro pojedziemy z mężem go oblukać, ale się cieszę :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kangurek, mi nie zależało na rączce przekładanej i nawet nie wiem czy nasz wózek ma taką możliwość. Jeśli chodzi o cieżkość ot nie powiem CI w kilogramach, ale ja daję radę, zresztą opanowałam patent, że jak trzeba wjechać lub zjechać kilka stopni to biorę Haneczkę na rękę, wózek z drugą rękę i ściągam po tych schodach :)))
A wózek się nazywa Emmaljunga Smart Duo Combi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ines_ka dziękuję za odpowiedź, na internecie wyczytałam, że ten Twój ma możliwość przekładania rączki, ale jest ciężki ok. 16-17 kg silna z Ciebie kobietka :D ten co ja upatrzyłam waży 12,5kg, no i wreszcie znalazłam go w trójmieście, także jutro po usg połówkowym pojedziemy go obejrzeć, oby to był ten, jak ja już bym chciała mieć wybrany wózek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kangurek, dziękuję za odpowiedź w sprawie mojego wózka ;)) Moze kiedyś spróbuję jak to jest :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kangurek, wszystkiego najlepszego :D

Wózior znalazłam na Allegro, bardzo ładny :)

Jaś 11.03.2008r. godz.9:20 3880g 56cm i 9pkt.
Ada 17.06.2011r. godz.10:25 3610g 54cm i 10 pkt.
*Aniołek 3.11.2006*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam. Wróciliśmy, szczęśliwi, że juz w domu.
Ineska, współczuję z powodu choroby, ale ważne że wiesz co Hani jest i jesteście pod kontrola lekarza.
Patka się nie odzywa - to może JUŻ?
Ja ma wózek od siostry - ciężkie bydlę, ale jak tylko młode będzie mogło jeździć w spacerówce - to oddamy, bo spacerówkę mamy leciutką.
A wady i zalety dopiero będziemy ćwiczyć:wink:
Dziewczyny fajnie macie, że spotkacie się w SR...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33891 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1424, 1425, 1426, 1427, 1428, 1429, 1430 ... 1695  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]