Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:32 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28510 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947 ... 1426  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka H ja też jeszcze troszkę plamię, tzn. mam tak, że np. 2-3 dni suchutkie, a na 4 coś czerwonego jeszcze zleci, bardzo malutko, że starczy wkładka, ale jednak. Co do szwów, mi w szpitalu lekarz powiedział, że wszystkie mam rozpuszczalne, ale one są akurat takiego typu, że mogą odpadać dopiero po 3 tygodniach ,ale można je usunąć wcześniej oczywiście. Miałam ich pięć- pierwsze trzy ściągnęła mi położna po tygodniu już, a kolejne dwa wyczułam tak jak Ty, po kilkunastu dniach i te usunął mi sam mąż, hahahaha.

Te sapki, chrapanie, jakby cosik w nosku dzieciaczkom siedziało, to ponoć przechodzi po miesiącu, a może nawet i do trzech, więc się nie martwcie. Wystarczy do oczyszczania noska coś mieć, Sterimar, Unimer Pediatric czy z Nivea spray.

:arrow: Kurde, kilka dziewczyn, które bardzo często tutaj się udzielały milczy już dobre kilka, kilkanaście dni.
MartusiaP, SweetHope, asia24gdańsk, Kamcia84, Legusia, magdalenamichalska, kasia 1149, MEGGAN, bushka , przepraszam, jeśli kogoś pominęłam - odezwijcie się w końcu, co tam u Was słychać i jak sprawują się pociechy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

AgnieszkaH pisze:

A czy Wasze dzieciaczki maja moze sapke? Moja jak spi i ssie piers to chrapie, piszczy, jeczy, wzdycha, sapie... :shock: Czasami az sie martwie, ze cos jej jest! W szpitalu powiedzieli, ze to normalne i ze minie po miesiacu.

AgnieszkaH mój mały też tak ma, dokładnie tak samo a ma już1,5 miesiaca, też się martwiłam, ale skoro Wasze dzieciaczki też tak maja to jestem spokojniejsza.

[quote="DANITA"]katrina 80 moja Milenka miała straszliwą wysypkę właśnie na głowie, szyjce i buzi, takie czerwone zapalone krostki, niektóre tak jakby syfki do wyciśnięcia wyglądały. Miałam ją kąpać dwa razy na dzień: raz w krochmalu,raz w rumianku. No i smarowałam ją laticortem 0,1%, zeszło po dwóch dawkach ( a wcześniej prawie 2 tygodnie nic nie schodziło). W moim przypadku to napewno nie jest skaza białkowa , bo oglądał t oalergolog dziecięcy.

DANITA to dobrze, ze Twoja Milenka nie ma skazy białkowej. A ja mam cichą nadzieje, moja pani pediatra (tez alergolog) pomyliła sie co do diagnozy.
Ja kąpię Kubusia w Oilatum, smaruję buzię kremem też Oilatum. Na skórze głowy w efekcie tej wysypki pojawiły się strupki, które usuwam teraz lationem Locoid Crelo. Po odrzuceniu mleka i przetworów nie pojawiła się jak na razie żadna wysypka.

wkleiłam nowe zdjęcia mojego smyka :) http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 26#1585526

POZDRAWIAM :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co do sapki, to mój mały tez tak ma, a ja usiłowałam lekarcw wmówić, ze cis mu charczy w gardle albo w nosku - ona go obejrzała na wszystkie strony i powiedziała ze jest okej, ale o sapce nie wspomniała. Ale to pewnie to, a jak je to tez prycha, sapie, dyszy.
A co do plamien - ja tez jeszcze mam choc minelo prawie 4 tyg, od porodu, ta wydzielina jest taka brunatna, czasem jasniejsza, czasem ze sluzem, ale na razie sie nie martwie, zaczne jak minie 6 tygodni a plamienia nie znikną. A szwy rozpuszczalne - mi powiedzieli, ze moga rozpuszczac sie nawet do 90 dni!
A my jakos uniknełismy doka\rmiania, nocka z pobudkami ale jakos dalismy rade. nadal pije karmi i herbatke mlekopędną i licze na przyrost mleczka. A maly ma senny dzien i spi. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny jesteście już wszystkie mamami dlatego przenoszę Wasz watek do działu Po narodzinach ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej mamusie!
czy można pić w czasie karmienia kawę zbożową (np. Śniadaniowa granulowana)? :?: :?: [/url]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny są dwa wątki pazdziernikowe, jeden muszę zamknąć, napiszciue tutaj :arrow: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... &start=240 na którym wolicie pisac dalej ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Dziewczyny!!

Danita - zapomnialam na smierc poinformowac was, ze 1 listopada :D Meggan urodzila coreczke Blankę - waga 4340, wzrost 59 cm. Rodzila SN z nacieciem. Jeszcze jakies dane sa potrzebne?

A mnie odezwal sie na dodatek zab, ktory zaczelam leczyc w ciazy i boli jak cholera, a wizyta dopierow piatek :x :cry:

Kurcze nie wiem, jak Wy, ale mi jakos ciezko wyjsc z domu - jeszcze nie opanowalam sciagania pokarmu i podgrzewania, zeby kogos zostawic z mala :cry: Przez 3 tygodnie maz nie pracowal i razem opiekowalismy sie kruszynka, a teraz wraca do pracy - to bedzie dopiero dla mnie test!!!

Milej nocki, ja lece wziac kapiel, bo wlasnie pozegnalam gosci (10 sztuk!!!).

papa

PS. To co z tym watkiem przeniesionym?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AgnieszkaH wiemy, że MEGGAN urodziła, bo pisała do mnie smsa i przekazywałam tą wiadomość tutaj. Ona jest jeszcze w szpitalu, że się nie odzywa?

Aaliyah według mnie zostawiłabym ten wątek październikowe szkraby, ponieważ jest nas tutaj o wiele więcej Oto nasza tabelka:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Chcemy zostać na tym wątku, jesteśmy dłużej i mamy więcej stron!!!!!!

AgnieszkaH ja też już ponad miesiąc krwawię i niby przeszłam na wkładki, ale przynajmniej raz dziennie poleci tyle że szok i to z małymi skrzepikami czasem, no i ostatnio troszkę pobolewa jak na okres :shock:
Maja też sapie i się pręży i stęka (najbardziej w nocy) a przy karmieniu wydaje śmieszne odgłosy :lol:
Pępek odpadł po dwóch tygodniach, ale przez kolejne dwa leciała jej krew.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Drogie mamy ponieważ nie wiem który wątek zamknąć zagłosujcie proszę w tej ankiecie :arrow: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 53#1139053 według jej wyników zamkne jeden temat październikowy, ankieta trwa 1 dzień ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

katrina80 pisze:
Hej mamusie!
czy można pić w czasie karmienia kawę zbożową (np. Śniadaniowa granulowana)? :?: :?: [/url]

Moja polozna mowila ze kawe zbozowa mozna jak najbardziej :)
Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magada dzięki wielkie! :P
dla moje połoznej wszystko w zasadzie jest złe i nieodpowiednie do jedzenia, dlatego nawet jej o to nie pytam. tak mi brakuje smaku kawy, dopiero niedawno bedąc w odwiedzinach zaproponowano mi kawę zbozową, twierdząc, ze moge ja pić. Nie odwazyłam się ale tak pieknie pachniała, jak normalna rozpuszczalna kawa. To kupuję :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kawa zbożowa jak najbardziej, u nas w szpitalu to na położniczym zawsze mieliśmy inkę do śniadanka. :wink:

:arrow: ciekawe, który wątek wygra - mam nadzieję, że nasz się obroni :wink: głosujcie koniecznie w ankiecie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

katrina80 pisze:
Magada dzięki wielkie! :P
dla moje połoznej wszystko w zasadzie jest złe i nieodpowiednie do jedzenia, dlatego nawet jej o to nie pytam. tak mi brakuje smaku kawy, dopiero niedawno bedąc w odwiedzinach zaproponowano mi kawę zbozową, twierdząc, ze moge ja pić. Nie odwazyłam się ale tak pieknie pachniała, jak normalna rozpuszczalna kawa. To kupuję :P

hihi noo mozna sie zadowolic zbozowa jest calkiem dobra w smaku :) faktycznie i nam tez w szpitalu do sniadania podawali kawe zbożową.

ja na moja połozna nie narzekam a wrecz przeciwnie - fajna kobietka i bardzo chetna do pomocy.

ja wlasnie nakarmilam malenstwo i nie moge spac - klops.
a tak wogole to musialam ja budzic do karmienia. nastawilam sobie oczywiscie budzik ale i tak przysnelo mi sie jeszcze troche.
moja mala cos ostatnio przesypia swoje pory karmienia - jak do teraz budzila sie co 3 godziny tak teraz spi i spi... czy to jest normalne czy cos jej moze dolegac???

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... &start=240 dziewczyny tutaj u góry jest ankieta, proszę głosować, bo dzisiaj zapadnie decyzja, czy zostaje nasz wątek. Jak będziemy mieli więcej głosów, to ten tutaj zostanie, a zamkną tamten drugi.

Magada a dlaczego ją budzisz do karmienia, kto Ci tak kazał: położna, lekarz?? Z tego, co wszędzie piszą, to mamy karmić na żądanie, więc jak dzidzia śpi i głód ją nie budzi, to nie trzeba wybudzać. Mi Milenka dzisiaj jak zasnęła o północy, to obudziła się dopiero o 6 rano i dopiero wtedy jej dałam cyca. Przybiera na wadze super!Normalnie rośnie mi w oczach.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Cześć Mamusie i skarbusie :D
Na początku przedstawie się - Mam na imię Karolina i 16.10.2007r. urodziłam ślicznego synusia Janka :D
Pisałam wcześniej na wątku październikówki 2007, niestety chcą nam go zamknąć, więc przenoszę się do Was, jeżeli Nas przyjmiecie. Zaprosiła nas tu DANITA, którą pozdrawiamy.
Aha, zapraszamy na nasz blog: malenstwo-karolci-i-marcina.onet.blog.pl. Tam są również nasze zdjęcia i filmiki.

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc Mamuski:)

Ja tylko na chwilke, rozlozylam sie na dobre.. mam stan podgoraczkowy 37,2, bola mnie stawy jak na grype i gardelko bardziej niz wczoraj. Zuzia wydaje sie jakby miala troche mniejszy katarek ale nadal jest.

Mam pytanko do Was-czy ktoras z Was uzywala gruszki do nosa? ja kupilam, probowalam cos odciagnac ale albo zle to robie albo jakas popsuta jest bo nic nie odciagam..
troche sie martwie bo powinno sie oczyszczac nosek a ja tylko 2 razy jakies tam smarki jej wyjelam z noska, wiecej chyba nie bylo. Moze mamusie ktore maja drugie dziecko cos poradza? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widze, że za dużo tu nie piszecie...
My się chwalimy podnoszeniem główki: http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 4020&hl=pl
Orange gruszka, to nie zbyt dobry pomysł-ogólnie jest odradzana. Lepiej kup NoseFrida-bardzo dobra i łatwa w użyciu. Ja gruszką też próbowałam i nie bardzo schodziło.

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A co to jest to NoseFrida?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Taki aspirator..mogę ci przesłać linka z allegro na pv.

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28510 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947 ... 1426  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]