Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:29 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12921 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 647  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

A ja juz po wizycie.Gin nie mogła nic stwierdzic wg.badania.Jutro ide na Bete.Piersi dalej mnie bolą,ale Gin.stwierdziła ze mogą bolec bo biore Luteine.Zobacze jutro co pokaze beta,ale juz na nic nie licze...:(dobranoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Witam was

Dziewczyny jestem tu nowa i mam pytanie ? Staramy sie o kolejną fasoleczkę pierwszy raz od 8 lat (tyle ma moja córeczka Madzia :P ),dokładnie 1 tydzień i 1 dzień temu .Dzisiaj robiłam test 2 godz temu -trochę szybko bo okres miałabym dostać 6 kwietnia- ale cos mi mówi że nam się udało. Więc zrobiłam ten test i wyszedł jakis dziwny jest jedna kreska i jest druga -ale bardzo niewyraźna i dodatkowo bardziej przypomina łuk niż kreskę. Na pewno zrobię drugi -ale poraadźcie może tak jest jak sie robi za szybko test ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

lezka79

Ja mialam tak samo,jaki to był test?Bo ja robiłam test ''KOMFORT" pokazywałam ten test u Gin,ale ona nic nie widziała,ta kreska druga jest,biała i taka łukowata-tak jak ty piszesz.A masz jakies objawy?POZDRAWIAM

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć :) Jestem pierwszy raz w Waszym wątku i chciałabym się Was poradzić. Otóż ostatnią miesiączkę miałam 6 marca, cykle mam zwykle 29-dniowe. 15 lub 16 marca (nie pamiętam dokładnie :) ) kochaliśmy się bez zabezpieczenia "do końca", był to 9 lub 10 dzień cyklu. Więcej takich przygód w tym cyklu nie było. Według wszystkich kalkulatorów owulację miałam 21 marca. I faktycznie - około 4 dni bolał mnie wtedy prawy jajnik. Temperatury nie mierzyłam rano, tylko wieczorem - nie była podwyższona. Zwykle dzień po owulacji zaczynają mnie boleć piersi, a w tym cyklu zaczęły dopiero przedwczoraj i to przeraźliwie mocno (8 dni po domniemanej owulacji). Temperatura (mierzona już rano, zgodnie z zasadami NPR) skoczyła wręcz niewyobrażalnie jak dla mnie - do 36,77 (przed owu mam najczęściej 36,28 ), podwyższoną temperaturę zaobserwowałam dopiero 3 dni temu, wieczorem. W ogóle rośnie zamiast spadać, wczoraj było 36,7. Dodam jeszcze, że w ubiegłą środę (25.III) zmarła bliska mi osoba, stres i przeżycia z tym związane teoretycznie mogły wydłużyć mi cykl, ale w dniu domniemanej owulacji (21.III) jeszcze nic nie zapowiadało tragedii. Proszę o pomoc - czy jest jakakolwiek szansa, że mogę być w ciąży?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu musisz byc dobrej mysli trzymie kciuki za to by wam sie wkoncu udalo. Zreszta sama wiem jak to jest czekac na upragnionego bobaska. I sama mam nadzieje ze nam sie wkoncu udalo.
Elinka szansa na ciaze jest zawsze, poczekaj do dnia @ i zrob test.

U mnie zgaga troche popuscila i dzis juz mnie tak nie meczy, ale za to biegam czesciej siku. Bola mnie piersi. tem 36.8 normalnie mialam 36.5 lub 6. mam nadzieje ze to faloska.....Oby :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję za odpowiedź :sss: Chciałam poznać Waszą opinię, jedni mówią, że plemnik żyje 72h a inni, że 5-7 dni.. Nie wiem czy szansa jest, czy nie ma.. :roll: Trzymam za Ciebie kciuki :sss: :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Niestety:(nie tym razem.Byłam dzis na Becie,wynik.brak ciązy. :( Jak co miesiac tak i tym razem znow było.Piersi dalej mnie bola,pewnie mam jakies problemy z hormonami,jakbym juz nie mogła miec ich wiecej.Zawieszam starania,nie mam juz ochoty na dalsze rozczarowania.Moze Bog da nam kiedys dziecko,a moze mamy sie zestarzec bez-choc sobie tego nie wyobrazam.Zycze wam dziewczynki powodzenia i upragnionej fasolki.Trzymajcie sie mocno.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu ale mam nadzieje ze czasem tu do nas zagladniesz :D i popiszesz z nami :D wierze ze w koncu nam wszystkim staraczkom sie uda ;) buziaczki dla ciebie i fluidki na szczescie na owocne zafasolkowanie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Elinka dziekuje :D plemniki moga zyc nawet 5 dni, to zalezy jak silne one sa ;) trzymie kciuki rowniez za ciebie

Ja znow mam lekka zgage;/ a to co zauwazylam to tam na dole w srodku mam tak troche malo miejsca :oops: bo nawet moj m mial problemy :) to normalne? miala tak ktoras? nie wiem jak tam powinno byc bo nigdy nie sprawdzalam, i jest tam tak mieciutko ze tak powiem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Dziękuje:) Oczywiscie ze bede zaglądac:)Moze bede mogła komus pomoc,zawsze słuze rada.Dzis sie dowiedziałam ze prolaktyna znow mi wzrosła,a odstawi łam bromergon tylko na kilka dni,coz.Teraz postaram sie nie zapominac o tabletce:)).Zycze wam powodzonka i samych ''pozytywnych''wiadomosci.Trzymam za was kciuki.A ty Aliss kiedy testujesz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam was dziewczęta. Ja muszę powiedzieć że 14-16 lutego miałam miłe zabawy z moim narzeczonym. I 20 lutego dostałam@. A co najważniejsze to się zabezpieczyliśmy. Po tym wszystkim @ nie mam, robiłam test wyszło mi brak ciąży, a wczoraj byłam u ginka i powiedziała mi że jestem w ciąży. Bardzo skomplikowane. A moje objawy to bolący brzuch, zgaga, problemy z załatwieniem się, straszny apetyt. :P :lol: Co o tym mam myśleć?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marta a na jakiej podstawie ginka stwierdziła ciążę? Jeżeli po USG to gratuluję :) Testy nie zawsze wykrywają hormon w moczu. Jeżeli nie możesz w to uwierzyć idź na badanie krwi, dowiesz się przy okazji który to tydzień :) A Twoja miesiączka wyglądała normalnie? :)

Aliss u mnie chyba nic z tego, tempka spadła do 36,61 :) Więc już się zaczyna :) Ale od przyszłego miesiąca będziemy "celować" w owulkę :) A Ty kiedy testujesz? Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No ja bede testowac gdzies tak za 2-3 dni o ile @ nie przyjdzie bo ma byc za 2 dni. to beda baaaaardzo dlugie dni czekania. draznia mnie zapachy co niektore i czuje wszystko na km ze tak powiem i mam takie czasem lekkie klucie w dole brzucha i ciagle glodna chodze. mam nadzieje ze sobie nie wkrecam :( tylko nie wiem czy czasem od razu na bete nie pojde bo na testy to chyba uczulona jestem, zawsze jak zrobie to na nastepny dzien mam ta wredna paskudna @.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to trzymam kciuki za Ciebie :) Ja dwa razy miałam test pozytywny i @ przychodziła :( Biochemki pewnie... W tym cyklu nie mam złudzeń, niby jest inaczej niż zwykle, ale... zawsze mi się wydaje inaczej :P i przytulanek w owulkę nie było tylko tyle dni przed :) bez szans. Ale za miesiąc... :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja dzisiaj byłam u ginekologa. Ostatnio okres miałam 14 lutego, okres niestety mam nieregularny. Wiele razy z narzeczonnym robilismy to bez zabezpieczenia, praktycznie przez rok czasu i nic nie byłam w ciąży, okres był. Pomyslałam sobie, że jestem bezpłodna, ale ostatnie moje złe samopoczucie i cheć na ogórki kiszone cos mnie przestraszyło, byłam u swojego lekarza on wysłał mnie na ogólne badania moczu i krwi, ostatnio jak robiłam sobie takie badania, miałam strasznie złe wyniki, dziś sie okazało, że wszytsko jest w normie dziwne sie to dla mnie okazało, że w przeciągu ok 3 miesięcy tak wyniki mogą sie poprawić.
Dziś poszłam odrazu do ginekologa poszłam prywatnie, bo teraz terminy to wiadomo dopiero po swiętach są wolne, a nawet dopiero na maja, prywatnie tez jest ciezko. tak więc lekarz podczas badania stwierdził tak
w samym centrum macicy jest jakiś pęcherzyk lub zarodek. wygląda to na 3 tydzien dla niego, ale powiedział, że nie ma jakiejś aureolki wokoło zarodka i, że ta powłoka wokoło zarodka ma jedyne 9 mm czy 1 cm, powiedział, że nie wie czy to ciąża i, że mam zrobic test ciażowy. ja niestety testą ciażowym nie ufam, bo wiele razy wykazały ze jestem w ciazy a nie byłam tak naprawdę. jakieś badanie z krwi musze zrobić. A w/e Was to ciaża czy nie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia tego nikt Ci nie powie. Jest szansa, skoro lekarz widzi coś na USG. Musisz zrobić test, albo najpewniejsza droga - beta. Powodzenia! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam ... o dziecka staramy sie juz jakies 4 lata. Niestety jestesmy oboje chorzy... maz ma raka przewozka i przez to plemniki sa wolne. Ja nie mam owulacji. Zakwalifikowali nas do in vitro. W tym miesiacu mialam 1stymulcje. 15dc okazalo sie ze niepowiodlo sie wywolac owulki. Podczas wizyty u gina w 27dc zrobil mi USG a tu niespodzianka 20,2mm pecherzyk.W ciagu 48h przewidzial owulacje. Kazal nam kochac sie. Oczywiscie tak tez zobilismy... teraz jestem 6 dni po owulacji. Bola mnie piersi. strasznie, kazde dotkniecie boli. A sutki zrobily sie takie jakby wybrzuszone... Popolewa mnie podbrzusze, a dzis kuje jajnik... Przez caly cykl mialam tempke 36,1. Od owulacji tempka 36,6. Aaa jeszcze jedno... w pochwie czuje mrowienie, jakby motylko. Pierwszy raz mam cos takiego. Co wy myslicie o tym...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Elinka no oby @ nie przyszla, ale boje sie ze jednak przyjdzie i znow bede zdolowana strasznie sie boje :( niby @ ma byc jutro lub po jutrze ale czy nie przyjdzie? mam taka nadzieje, mam male klucia w dole brzucha, ale nie jest to taki bol jak na @. ja za ciebie tez trzymie kciuki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej:)
Aliss moze tym razem sie uda 3mam kciuki|:)

ja mam ostatnio jakis dziwne bol tzn bola mnie jajniki jak na okres od kilku dni ale dopiero ma byc za jakis tydzien bola mnie cycki i jakos tak mi dziwnie jest niby nie powinnam byc w ciazy bo chyba w 9dc to jest nie mozliwe jak sadzicie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Ciąża??

Witam Dziewczyny :lol:

Byłam tu juz wcześniej , w sprawie mojego testu -ale fest sie pospieszyłam-dzisiaj znów zrobiłam -czyli 4 dni przed @ i jest jedna kreska i druga też :P , ale bardzo cieniutka i prawie niewidoczna-jak wkleja sie tu zdjęcia??? help

co czuję:

-Piersi -nie wiem jak to wytłumaczyć ale pojawiło sie w nich mleko/siarę :?: -ale nie wyciskam żeby nie powodować skurczy- dodatkowo strasznie mnie bola przy dotyku i sa nabrzmiałe , ale przed @ też mam nabrzmiałe
- Mam byle brzucha takie jak przy @ w pierwszy dzień

Poza tym wszystko jak dawniej .Wiem że muszę zrobić test w dzień kedy mam dostać @ -ale jestem tak niecierpliwa że nie wytrzymałam dzisiaj

Poradźcie jak myslicie udało się ?? :yea:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nela00 obys miala racje, bardzo bym tego chciala :D @ a co do ciebie to jakie masz cykle? jest mozliwe ze juz w 9 dniu moglas miec owulke :D
@ miala byc dzis lub jutro ale narazie cisza :D mam nadzieje ze jutro tez nie dotrze ;) narazie nie odczowam boli takich jak zawsze mialam juz 3,4 dni przed @, a teraz cisza :D mam tylko jakies takie pobolewanie, klucie w dole brzucha a dzis mialam tak jakby lekkie skurcze co to moze znaczyc? do tego zgaga prawie caly czas ale lekka. dzis wogole tak jakos mi dziwnie mozna nawet powiedziec ze mdlo i caly dzien chce sie mi spac mimo ze pogoda piekna za oknem :D a co tam u was babeczki? z jednej storny juz bym chciala testowac a z drugiej sie boje, bo zawsze jak zrobie test to potem na naqstepny dzien mam ta wredna @

OBY @ NIE DOTARŁA

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12921 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 647  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]