Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:43 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1715 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 86  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

JESLI TAK TO PROSZE O INFO ODNOSNIE PORODU I W OGOLE. POZDRAWIAM I CALUSKI.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Prywatnie czy na nfz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

warunki jak w prywatnym, a wszystko refundowane przez NFZ. Placi sie tylko za znieczulenie ale to chyba wszedzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jagodzianka29 pisze:
warunki jak w prywatnym, a wszystko refundowane przez NFZ. Placi sie tylko za znieczulenie ale to chyba wszedzie.

hej, moi znajomi będą rodzić we wrześniu- zdam relację. Ja wyborałam się tam na rekonesans- jeszcze nie jestem w ciąży, dopiero pierwszy miesiąc moich starań, ale chciałam zobaczyć, jacy są lekarze itd. Klinika jest wypasiona i komfortowa, a lekarz- byłam u Ślęczki bardzo sympatyczny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak wszystko wyglada az nadto super (www.narodziny.com.pl) az sie zastanawiam czy realnie, my planowalismy rodzic na ligocie na medykow no ale zobaczymy, w pn idziemy na usg 4D na ochojec i sprawdzimy jak to wyglada

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a czy tam oprocz ginekologow maja rowniez innych lekarzy takich jak pediatra np?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oczywiscie. jeden z najlepszych pediatrów w katowicach pan doktor guzikowski.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DLA NIEDOWIARKÓW:
Za tydzien tam rodzę wiec wszystko opowiem ale chodzę tam juz 9 miesięcy na wizyty do pana doktora ślęczki i jestem z niego bardzo zadowolona. Lekarz ze zdrowym podejsciem do pacjentki i porodu. Młody więc na bierząco.
Rodziły juz tam moje 3 kolezanki, a własciwei dwie bo jedna jest w trakcie i obie bardzo zadowolone. położne zapalają świece i włanczają muzyke relaksacyjna, dodatkowo wanna, piłki i worki. masują tez kręgosłup. acha i nie trzeba podobno rodzic na łózku jest jakies nowoczesne krzesło do porodu wykorzystujące siłę grafitacji. moja kolezanka byla przygotowana ze bedzie musiala jak to w Polsce bywa za to położnej zapłacic a jak zapytala to uslyszala ze ma sie nie wygłupiać i że sobie nie życzy żadnych dowodów wdzieczności oprocz slowa "dziekuje". w koncu skonczylo sie na bombonierce i kawie. Z własnego doswiadczenia opowiem za ok tydzien.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I JESZCZE JEDNO
DZIEWCZYNY JA NIE CHCĘ ŻEBYSCIE POMYSLAŁY, ŻE MOŻE KTOŚ MI PŁACI ZA REKLAMOWANIE TEJ KLINIKI. JA NIE JESTEM ŻADNĄ POŁOŻNĄ TAM PRACUJĄCĄ TYLKO ZWYKŁĄ PACJENTKĄ I JESLI W CZASIE MOJEGO PORODU ZAUWAŻĘ ŻE COS TAM JEST NIE TAK TO NA PEWNO NIE OMIESZKAM NA FORUM O TYM NIE WSPOMNIEĆ. TAKA JUŻ JESTEM JESLI UWAZAM ZE COS WARTO CHWALIĆ DLA DOBRA PACJENTEK ZEBY W KONCU MOŻNA BYŁO W TYM KRAJU "RODZIĆ PO LUDZKU" TO NIKT MNIE NIE POWSTRZYMA, A JESLI GDZIES JEST DO BANI TO TEŻ NA PEWNO NIE OMIESZKAM OBSMAROWAĆ. POZDRAWIAM WSZYSTKIE CIĘŻARÓWKI!!!!!!!!!!!!!!!1 TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie forumowiczki i Ciebie Jagodzianko.
Musze przyznac, ze Twoj opis porodu robi wrazenie...
Tylko nie do konca opisalas prawde. A raczej nie dopisalas kilku rzeczy. Ja tam tez bede rodzic, u dr Sleczki (przemily lekarz), ale nie chce, zeby inne dziewczyny byly wprowadzone w bład.
Po pierwsze znieczulenie zewnatrzoponowe jest dodatkowo platne jak w kazdym szpitalu, tam akurat 500zl. Troszke dziwnie opisujesz to jk sie po nim czulas i jak krotko dzialalo, ale to osobliwa sprawa, troche o tym czytalam, i jesli bylo jak mowisz, ze po nim kucnelas, bylas w stanie sie ruszac, to dziwne, ale nie jestem ekspertem.
Druga sprawa, ktora mnie zdziwila, to swiece na sali porodowej. Kazda z nas chce , zeby byla to wyjatkowa chwila, ale chyba jest to logiczne, ze przy swiecach nikt dziecka nie odbierze. Przeciez to powazny zabieg a nie masaz relaksujacy. Wiec z calym szacunkiem badzmy realistkami a nie marzycielkami.
Trzecia rzecz ktora mi sie nie zgadza, to opis pokoju jednoosobowego w ktorym spaliscie ze swoim narzeczonym. Personel od razu powiadamia, ze istnieje mozliwosc skorzystania z pokoju jednoosobowego o standarcie hotelu 4gwiazdkowego, ale za DODATKOWA OPLATA.
Sale poporodowe sa dwuosobowe, przepiekne ale darmowe.To co opisalas jest dodatkowo platne, a o spaniu z mezem nikt nie wspominal.Moze mialas szczescie, moze traktowano Cie tam inaczej ale pisze to, zeby inne ciezarowki nie liczyly na to samo na nfz.
Stojac twardo na ziemi, bedac w tym szpitalu prawie w kazdej dziurze, stwierdzam: nigdy nie widzialam tak wyposarzonego, pieknie wystrojonego, zadbanego szptala z tak kompetentna i przemila obsluga. A moge cos o tym powiedziec bo sama pracowalam przd ciaza w tej branzy. To fakt za ktory realnie nie musimy placic.
Jagodzianko wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twojego malenstwa, pozdrawiam wszystkie forumowiczki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam i od razu prostuje. :D Cały poród na Łubinowej jest za darmo. Płatne dodatkowo są tak jak napisała poprzedniczka znieczulenie 500 zł (ale to z tego co wiem wszedzie) oraz pokój pojedynczy. Dwójki są za darmo. My zdecydowalismy sie na pojedynczy bo zależało mi żeby Sebastian spał ze mną. Z tego co wiem z dwójkach jest to niemożliwe ze względu na współtowarzyszkę :D Co do świec to nie wymyśliłam sobie tego. Były świece, byłam tam widziałam a z radia leciała muzyka. Dodatkowo od 01.10 na co ja sie juz nie załapałam niestety będą nowe łóżka do porodu z masażem pleców w co pewnie tez nie uwierzysz bo to przecież porodówka a nie salon masażu. Pozdrawiam wszystkie niedowiarki i polecam zapytać jeśli nie mnie jako byłej rodzącej tam to może położne ktore tam pracują a to co niemożliwe dla niektórych okaże sie jednak prawdą...Buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

przykre tylko ze nie rozumiesz o co chodzi. Wprowadzasz ludzi w blad i to mi sie nie spodobalo. A swoje kpiny moze sz wlozyc do kieszeni. Mam nadzieje za to, ze teraz solarium juz nie opuscisz, bo chyba strasznie za nim tesknisz.... :lol2: :lol2: :lol2:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jezu dziewczyno włącz sobie na luz... skąd w tobie tyle jadu.. to jest forum dla ciężarnych oraz mam a nie ziejących jadem infantylnych wariatek ktore tylko czekaja zeby wetknąć szpile. skąd wyjechalas z tym solarium bo nie widze zebym w tym poście cos o nim pisała.. wystopuj i odpusc sobie swoje zlosliwosci bo nikogo one nie interesują a inne dziewczyny są narażone na czytanie twoich wypocin ktore nijak sie mają do tematu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to nie pisz bzdur na forum... i bedzie git. A solarium to pewnie twoje hobby bo to prezentuja twoje posty i sposoby na przyspieszenie porodu. Do dzis sie nie moge przestac smiac....To wolny kraj, kazdy pisze co chce, ale dobrze, zeby to sie pokrywalo z prawda, a nie z bzdurnymi wymyslami jak to cie nfz cudownie potraktowal i twojego zidana. Zaplacilas za to, wiec nie rob z siebie gwiazdy...to tyle.milego dnia..
a ta poza tym to kto tu jest jadowity?zastanow sie nad soba, to ze ktos zwrocil uwage na twoj blad to nie koniec swiata. Przykro mi tylko ze niestety juz wiele moich znajomych wzielo serio twoj opis i zrobilo z siebie wariatow dzwoniac tam i zadajac tego co opisalas za darmo...ale zostawmy ten temat, sama siee niedlugo przekonam jak tam jest. Mimo wszystko duzo zdrowia dla ciebie i corki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co to jest zidana? :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pilkarz skarbie.... Zidane :wink: Milego dnia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w zwiazku z tym z duzej litery SKARBIE :D :D :D podstawówka się kłania.....no coments

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie badz taka do przodu...zreszta to juz nudne to twoje szczekanie....pozdrawiam.z malej litery... :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja rodzilam 27 wrzesnia wlasnie w tej klinice. Poród odbył sie przez cc.
Wszystkie swiadczenia jakie tam otrzymałam były darmowe, leżałam na sali2 osobowej i dziecko było ze mną w osobnym łóżeczku jak tylko chciałam.
Opieka super, bardzo mile pielęgniarki i świetni lekarze.
Prawda jest ze za zewnatrzopoonowe sie płaci przy sn, a ta sala 1- osobowa to tez extra koszt.
Mnie poród nie kosztował nic :lol: a warunki sa tam super, nie wyobrażam sobie ewentualnego nastepnego porodu nigdzie indziej- polecam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Halllllloooooo przypominam, że to ty zaczęłaś szczekać kundlu.. myli ci się widzę kolejność. A "nie bądź taka do przodu" to hasło na poziomie podstawówy z tego wnioskuję, że jesteś nieletnia..Ile masz lat? 10, 12 czy max 15, bo sądząc po stylu wypowiedzi nie więcej. Szkoda tylko, że wpadłaś bo w tym wieku świadomie dzieci raczej się nie planuje..hahahaha

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1715 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 86  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]