Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 12:46 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam wszystkie mamusie,mam do Was pytanko....z racji tego że moje dzieciątko urodziło się trochę duże 4500 :D a teraz mając 3 miesiące waży ok 7200 jak nie więcej :oops: to od kiedy mogę syneczka przenieść z gondoli do spacerówki?dzięki za odpowiedzi.pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hm tylko zeby maluch był w pozycji lezącej. Ja małą swoja przeniosłąm jak miła 4,5 miesiąca i jezdziła w pozycji lezącej bo głownie spała a jak pod koniec spaceru sie budziła brałam ją do pozycji półleżacej. ale trzy miesięczne dziecko jest jeszce za małe do takiej pozycji. więc jak spacerówka ma opcje lezenia to jak najbardziej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fizjoterapeuci mówią, że powinno się przenieśc dziecko między 5 a 7 miesiąca zycia, ale dziecko powinno mieć skonczone 5 miesięcy. moja pediatra natomiast mówi, że mozna przenieść już 3 miesięczne, byleby leżało na płasko i było mocno zasłoniete od wiatru.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja swoją córeczkę po raz pierwszy wsadziłam do spacerówki wczoraj. Ale w pozycji leżącej i tylko dlatego że było strasznie gorąco a w wózku to wogóle miała ukrop a poza tym tylko spacerówka mieści nam się spokojnie do samochodu :wink: . Próbowałam troszke podnieśc oparcie, ale mała jeszcze leci na boki wiec zrezygnowałam z tego. Także jak tylko bedzie troche chłodniej i wietrzniej to bede korzystać jeszcze z normalnego wózka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dokładnie, teraz jest lato i jest ciepło, więc spacerowka jak najbardziej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w sumie mozesz juz przeniesc do spacerowki skoro sie nie miesc w gondoli ale narazie tylko na lezaco!!!zeby dziecko malo spacerowke wyzej musi najpierw samo pewnie i stabilnie siedziec!!inaczej moze miec potem problemy z kregoslupkiem..ale na lezaco jak najbardziej,tym bardziej ze teraz takie upaly :D
swoja droga to ogromnego dzidziusia masz!! :shock: :shock: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki laseczki za odpowiedzi :D no wiadomo ze teraz to na lezaco go bede kłasc.ps.w szpitalu nazywali go PUDZIAN :lol: POZDRAWIAM

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

basik mój tez urodził się z taką wagą :) I tez jest duży wszyscy mówia ze wyglada na 4 miesiecznie dziecko :) także całuski dla Twojego synka !!!

Co do spacerówki , ja córke przeniosłam jak miała gdzieś hmmm 5 miesięcy wcześniej nie było jak bo urodziła się zimą :) No i była za mała.. a gdzieś koło kwietnia - maja to już było cieplutko a w maju już sama ładnie siedziała :)
A z synkiem narazie czekam choć jest silny to i tak za malutki mam go w wózku firmy Deltim ale bez wkładu bo jest za duzy :) wiec mozna to nazwać spacerówka ale lezy całkiem na płasko :) wózek odziedziczyl po siostrze a dobrze się sprawdzał więc jest ok ;)

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja swojego synka woze od 2 dni w spacerowce tyule ze na lezaco

Ostatnio zmieniony czw maja 31, 2007 9:48 am przez karolka22, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jak ma lezec plasko to obojetnie jaki wozek- czy spacerowka czy gondola . spacerowka wedlug mnie to jest od tego zeby dziecko sobie siedzialo lub w pozycji pol siedzacej :) moja Nelcia miala 4 miesiace gdy zaczelam ja wozic w pozycji polsiedzacej- lezala jak na bujaczku bo wk pozycji siedzacej kiwala sie w boki i zjezdzala. teraz spokojnie juz sama siedzi w wozku :) tu nei zalezy od wielkosci dziecka tylko od tego co ono potrafi. znam dzieci co maja 8 miesiecy i nie umia siedziec i do spacerowki sie nie nadaja bo wlasnie leca w bok czy cos

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam

ja tez obecnie szukam spacerowki dla mojego szkraba - ma 2 miesiace i jakies teraz 6600 ale pogoda troche zmusza nas do zmiany gondoli gdyz przy takich upalach nasz maluszek jest masakrycznie spocony w zabudowanym wozku - a wcale nie latwo znalesc spacerowke zeby mial lezenie na plasko i byla lekka , ale nie poddaje sie

pozdrawiam i dolanczam do klubu ''wyrosnietych '' dzieciakow ( mateusz mial 4430 przy narodzinach i 59 cm ) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

witam witam dolaczam sie do dużych dzieci Zuzka miala 4500 :wink: moja mala wielka kochana pytza w gondoli sie miesci ale czasem tzn jak jest upal to na plasko do spacerowki i gra:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to gratulacje dla Was mamuśki DUŻYCH dzieciątek :shock: A rodziłyście same czy cesarka bo ja dałam radę :shock: Z drugim poczekam dłuuugo :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak spacerowka rozklada sie do pozycji lezacej to smialo mozna dzieciatko w niej wozic w lecie jest goraco i w gondoli by sie tylko pazylo ale polecam tez parasolki takie do wozka zeby sloneczko nie swiecilo w maluszka

Obrazek
"Dziecko to czastka Nieba na ziemi"..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

basik ja pierwszą córke rodziłam normalnie miała 4060 gram i 52 cm, teraz miałam cesarkę mały miał 4490 i 54 cm straszyli mnie że może się zaklinować, głowka cały czas była wysoko..... i tak mi doradził lekarz... I Powiem że czułam się fatalnie po.. długo dochodziłam do siebie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

basik pisze:
no to gratulacje dla Was mamuśki DUŻYCH dzieciątek :shock: A rodziłyście same czy cesarka bo ja dałam radę :shock: Z drugim poczekam dłuuugo :D

Cytuj:
basik ja pierwszą córke rodziłam normalnie miała 4060 gram i 52 cm, teraz miałam cesarkę mały miał 4490 i 54 cm straszyli mnie że może się zaklinować, głowka cały czas była wysoko..... i tak mi doradził lekarz... I Powiem że czułam się fatalnie po.. długo dochodziłam do siebie

moj maksik mial 4070 i 61 cm.niestety mialam cesarke gdyz brak bylo postepu porodu.maly owiniety byl pepowina wokol glowki barku i nogi a to uniemozliwialo zstepowanie glowki i brak rozwarcia.
po cesarce chodzilam juz na drugi dzien co prawda wszystko bolalo ale stwierdzilam ze lepiej rozchodzic sie niz zalezec

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

issabell pisze:
witam

ja tez obecnie szukam spacerowki dla mojego szkraba - ma 2 miesiace i jakies teraz 6600 ale pogoda troche zmusza nas do zmiany gondoli gdyz przy takich upalach nasz maluszek jest masakrycznie spocony w zabudowanym wozku - a wcale nie latwo znalesc spacerowke zeby mial lezenie na plasko i byla lekka , ale nie poddaje sie
:D

Jezeli moge cos polecic, to wlasnie kupilam spacerówke Coneco Jupiter. Rozklada się całkowicie na płasko i waży 11 kg. Do tego ma przekladana raczke. Jest dosyc solidna, wiec mysle, ze moglabys w niej wozic nawet Swojego malego szkraba :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lanjelin pisze:
issabell pisze:
witam

:D

Jezeli moge cos polecic, to wlasnie kupilam spacerówke Coneco Jupiter. Rozklada się całkowicie na płasko i waży 11 kg. Do tego ma przekladana raczke. Jest dosyc solidna, wiec mysle, ze moglabys w niej wozic nawet Swojego malego szkraba :)

lanjelin a jak ci sie podoba ten wozeczek, jakie wrazenia .ja tez zakupialm ta spacerowke.podoba mi sie ta raczka przekladana no i jest dosyc zwrotna choc nei ma obrotowych kolek.maksik jest zadowolony jak w niej lezy.jest dobra nawet dla maluszkow bo ma ten wklad dla najmlodszych

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zgadzam sie z Toba :) spacerowka genialnie sprawdza sie u maluszkow, ten wklad jest super. Miekki, tak fajnie otula dzieciaczka. Dla mnie super :D
Musze jednak przyznac, ze na poczatku ciezko mi sie prowadzilo ten wozek... Po prostu mialam super latwa w prowadzeniu gondole na duuuzych piankowych kolach z super amortyzacja, tak wiec jak przesiadlam sie na spacerowke, to musialam sie niestety przestawic na mniejszy komfort 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to prawda ja tez mialam wozek na pompowanych kolach on nie jechal a plynal :lol: ale na razie nie pozbywam sie go do konca.zostawiam go na zime bo mozne z niego zrobic spacerowke a na pompowanych kolach zawsze to lzej po sniegu.ale coneco jupiter polecam goraco

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]