Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 2:32 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

agnieszka26 ja do tego co Ty z druga corcia :D czyli Janowskiego , jest to druga ciaza ktora on prowadzi ,przy pierwszej uratowal mi zycie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

troche na poczatku narzekalam na niego ale pozniej juz byl ok w szpitalu tez jak lezalam to mnie z dwa razy odwiedzil :lol: ogolnie na niego nie narzekam :lol: na poczatku nie jest zbyt milym lekarzem

kim no to spory kawalek bedziesz miala do szpitala :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agnieszka26 hehe a wiesz ja u niego przegielam na calej linii :oops: :oops: :oops: :oops: 9 lat nie chodzilam na wizyty :oops: a przez to ze mam jeden jajnik ,powinnam regularnie co rok

gdy zjawilam sie u niego , powiedzial ze mnie zbada i odesle do innego 8)

nie byl zbyt mily , ale wyczulam ze robil to specjalnie :D mial przeciez racje ! zjechal mnie troszke i otworzyl oczy na niektore wazne sprawy...
wzial mnie jednak pod swe skrzydla ,to znakomity ginekolog ,chodz wiem ze zdania sa podzielone :D

aga stary mnie zawiezie hihi on zawsze wszedzie ze mna :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kim to tak jak i moj musi wszedzie ze mna byc :lol: ale czy zdarzysz z bolami do porodu jechac :roll: ja tez sie nad tym bardzo glowilam bo wiesz drugie to troche szybciej :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mnie tez jest milo Was poznac.
Jestem w skomplikowanej sytuacji. Jestem jeszcze w Polsce i chodze tutaj na kontrole. Takze moj porod bedzie troszeczke przypadkowy. Jak przyjade to wybiore szpital, pewnie pojawie sie na kilku wizytach u jakiegos wyznaczonego lekarza i na tym sie skonczy az do porodu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agnieszka26 no wiem ! :twisted: mam nadzieje ze nie zgubie po drodze :lol:
mysle ze nie bedzie tak zle ,mamy obwodnice obok a stary bedzie pewnie jechal jak warjat :lol: :lol: :lol:

jagniecja malutko napisalas o sobie :roll:
widze ze Ty juz w zaawansowanej ciazy jestes ?
dlaczego nie chcesz urodzic w polsce ?
no nie wiem jaka macie tez sytuacje tu w belgii , ubezpieczenie itd ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Studiuje w Polsce. Usiluje jeszcze zamknac ten rok akademicki i wziasc dziekanke na wychowanie dziecka. Maz pracuje w Brukseli i od lat tam mieszka, takze stad decyzja zebym rodzila w Bxli i juz tam zostala. W Polsce bym musiala gdzies czekac z 6 tygodni zeby moc z takim malenstwem podrozowac, tak mi powiedziala polozna. A wole byc od poczatku z mezem i dzieciaczkiem, poza tym tesciowa ma mi pomagac (tez mieszka w Belgii), no i moja mama. Z ubezpieczeniem, wlasnie nie do konca jeszcze wiem jak bedzie. Malzenstwem jestesmy od kwietnia,wiec chyba za pozno by cos mi przyslugiwalo.
Coz wiecej, w poniedzialek koncze 26 lat. Dzidziulka jest moja pierwsza pociecha. Czulam sie od poczatku ciazy bardzo dobrze,ale teraz z kazdym dniem bywa roznie. Najgorsze sa te upaly. Lepiej nie wychodzic z domu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jagniecja z tym ubezpioeczeniem to chyba faktycznie nie wypali ,
dlatego ze, wstepujac masz jakis okres czasu czyli staz za ktory ubezpieczenie nie pokrywa , u mnie byl to okres 9 miesiecy ( wiadomo dlaczego :wink: ) by nie bylo przegiec...

fajnie ze bedziesz miala na miejscu pomoc bliskich ,to jest bardzo wazne
tymbardziej w obcym kraju ,

dobrze ze nie masz wiekszych problemow z ciaza ,aby tak dalej
jak juz Tu przyjedziesz napewno znajdzies lekarza w koncu jest ich troche ,
i jak cos to pytaj ,jak bedziemy w stanie cos doradzic ,mozesz na nas liczyc :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki Kim za pomoc. Z tym ubezpieczeniem, to moze maz cos wymysli, nie wiem jak to bedzie. Ewentualnie becikowe belgijskie, ktore bedzie przyslugiwalo pojdzie na pokrycie kosztow porodu, niestety.
Na tym etapie ciazy jest mi juz obojetnie gdzie bede rodzila, coraz bardziej marze juz o rozwiazaniu. W Warszawie jest strasznie goraco, parno. Leci ze mnie pot i ciezko cokolwiek robic,bo wszystko meczy.
Dopiero przed godzina pokropil deszcz i nigdy nie sprawial mi tak wiele radosci jak wlasnie teraz kiedy jestem w ciazy i czuje sie z kazdym dniem ociezalej.

A Ty Kim masz juz jedno dziecko, tak zrozumialam z twojej wypowiedzi? A na zdjeciu jestes taka mlodziutka,bym nie pomyslala :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :lol: ja za pierwsze dziecko dostalam becikowego 1080 euro za drugie juz tylko 700 i za to drugie musialam jeszcze 500 dolozyc zeby oplacic szpital :shock: ubezpieczenie pokrylo ale nie calosc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Agnieszka dokladnie :D u mnie na pierwsze jest 1060 na drugie 800 z kawalkiem , ja jestem w " partenie" z tym ze troche pokombinujemy i to malenstwo bedzie na mojego M ,to jego pierwsze dziecko wiec sumka tez za pierwsze bedzie :lol: :lol:

Aga Wy placicie podstawowe ubezpieczenie , dlatego mialas tyle doplaty , proponuje Wam zebyscie ubezpieczyli sie jeszcze dodatkowo ,sa rozne opcje ubezpieczenia , ja od szesciu lat place HOSPITALIE + ,
takze pokryje mi wszystko , z pokojem jednoosobowym wlacznie , przewidziana kwota to 3000 euro ,pytalam lekarza :wink:

nie jest to jakas kolosalna kwota , zdaje sie ze place 50 euro co dwa miesiace za siebie i syna , mam tez pewnosc ze wrazie jakiegos nieszczescia

pobytu w szpitalu wszystko mi zwroca :wink:

jagniecja ja juz stara baba jestem 8) 34 lata :P fota z zeszlego roku ,teraz marnie wygladam ,nie dbam o siebie jakos podupadlam w tej ciazy :roll: :lol: a moj syn w sierpniu skonczy 12 lat ,moze jeszcze dzidzia zrobi niespodzianke i przyjdzie na swiat w jego urodziny :D

ja tez juz mam dosc ,ciezko sie chodzi juz nie te lata ,zylaki dokuczaja i inne pierdoly ciazowe :evil:
i nie narzekaj na upaly ,bo tu tez zapowiadaja upalne lato :twisted:
przed tym zadna z nas nie ucieknie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kim madry polak po szkodzie dopiero teraz wzielismy hospitalie :D a ja jestem w sekurexie :lol:

Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2007 8:02 pm przez agnieszka26, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aga i tak bywa ,wazne ze juz macie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kim jestes zbyt surowa dla siebie. 34 lata to nie starosc to sama kwintesencja kobiecosci :!: A duzo przytylyscie w ciazy? ja juz mam ponad 12 kilo :shock: jesli nie wiecej, bo to waga sprzed miesiaca :oops:

Majac syna z sierpnia, to chyba zodiakalny Lew, tak? jak bys opisala pod tym wzgledem syna? a znasz juz plec swojej dzidziulki?
U mnie bedzie dziewczynka, chyba charakterek odziedziczy po tatusiu, bo jest naprawde grzeczna. Mocno nie kopie,ale miewa humorki :wink:
Mamy straszny dylemat jak ja nazwac. Szukamy imion francuskich,ale problem sie pojawia jak bedziemy zdrobniale na nia mowic...
No i na cale zycie wybor, to ciezko zdecydowac. Jak mielismy kota, to zostal nazwany dopiero po 2miesiacach, ale tyle nie mowic po imieniu do dziecka to troche zbyt dlugo :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jagniecja heh nie jestem surowa ,taka prawda :P
tak moj maly z pod lwa zreszta matka tez ,za groma dogadac sie nie moge z zadnym z nich :twisted: przecie to krol i zawsze jego !!!

ja przytylam juz 15 kilosow a jeszcze przedemna :roll:

z imieniem to tak zawsze ,u nas tez byly sprzeczki ,ja chcem Maye przez y coby we francuskim dobrze brzmialo :D stary i syn uparli sie na Laure , no niech bedzie 8) bedziemy wolali raz tak raz tak :lol: :lol: :lol:

Ty mowisz o kocie ja nznam przypadek ze dziadkowi kolezance nie podobalo sie to , ze nie dali po nim imienia , i tak dziadzio do roku czasu zwal malenstwo "dzidzius" :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wy tak o tych lwach :lol: ja tez jestem z pod znaku lwa moj mezus tez tylko charakter moj a mezusia duzo sie rozni on spokojny a ja za to szalona :lol: wiec nie wiem czy ten lew to do niego pasuje

kim co ty mowisz? staraaaa? to co ty powiesz jak bedziesz miala 50 :roll: jak ty stara to ja tez (bo mi do 30 juz malo brakuje :wink: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agnieszka26 loo kurka to pewnie macie te charakterki :lol: :lol: :lol:
8) i zadnej rywalizacji w grupie? :lol: 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam mamuśki belgijskie..
czy można się przyłaczyć?? ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kim a no jak widzisz nie pozabijalismy sie jeszcze :lol: a to dlatego ze moj mezus spokojny (no prawie :wink: ) ja nadaje za nas dwoch :wink: :D

moniaa pewnie ze mozesz :lol: to teraz opowiadaj skad dokladnie klikasz? i tak wogole o sobie napisz :lol: wiem ze z Brukseli ale z jakiej dzielnicy :lol: ja jeszcze z laleken :lol: ale za dwa tyg bede klikala z Molenbeek saint jean :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ah szkoda gadać mieszkamy aktualnie na Anderlechcie.. ale we flamandzkiej części :)
Mieszkamy tutaj 5 lat.
Czytałam o ubezpieczeniu co pisałyście.. ja za szpital zapłaciłam 3 tys euro :mrgreen: :roll: no ale cóz bez ubezpieczenia etc... trochę naszej winy "mąż" ubezpieczony ale ślubu nie chcieliśmy brać bo nie będę się żenić bo jestem w ciązy :D hehe.
Nicole przyszła tydzień po porodzie w ogóle jej się nie spieszyło, a teraz daje nam ostro popalić :twisted:
A z moim ginem było tak.. Janowskiego znosiłam do 5 miesiąca ;) potem sobie poszłam do Zarzyckiej :twisted: :lol:
Janowski jest bardzo dobrym ginem ale... w kontaktach międzyludzkich uhh można go zabić ;)
za to Zarzycka bardzo przyjemna i jakoś lepiej się czułam jak do niej szłam :).
No nie wiem co Wam jeszcze nabazgrać piszę dość chaotycznie bo przeczytałam cały wątek i nie wiem już co pisać :D
jak coś to pytać! ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]