Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 2:42 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

magdulka latwo powiedziec jak juz nie mam silow zeby byc silna.......juz nie.....DZISIAJ DZIEN DOBROCI DLA MAMUSI....kosmetyczka ,fryzjer, paznokcie......moze po tym poczuje sie lepiej..........milego dnia..pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

magdulka pisze:
A wózek kupiliśmy właśnie Graco - Quatro Delux i jesteśmy zadowoleni z zakupu polecili nam go znajomi bo sami taki mają i nie mają co do niego zastrzeżeń. Pomomo, że ma małe koła sa skrętne i wbrew pozorom dobrze się nim jeździ po śniegu( to opina znajomej całą zeszłą zimę nim jeździła w beskidach wię c warunki makabryczne)
Pozdrawiam brzuchatki

No własnie my zastanawiamy się nad zakupem Graco Quatro Delux lub Graco Vivo.
Ale podobno ta wkładka dla niemowlaczka jest straszelnie mała :( Choć jak nasz maluszek urodzi sie w grudniu lub na pocz. stycznia to przeciez i tak na mrozy nie bedzi ewolno z nim wychodzić............ a na wiosne to chyba już jak bedzi emiała 3-4 m-ce to może bez tej wkładki jeździć co??
Jak sadzicie?? Poradźcie!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nina81 termin twojego porodu jest taki sam jak mój.Jak sie czujesz.Zakupy zrobione? Mi się wydaje że cały czas czegoś brakuje. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mogę się pochwalić - mam już wszytko dla maluszka!!!!! No 99,9%
Dzisiaj zamawiamy wózeczek i materac gryczano-kokosowy. Pampersiki kupimy w grudniu. Jescze tylko dla mnie wkąłdy poporodowe + majteczki poporodowe i koszulki do karmienia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez mam juz wszystko na 100% mówia,ze nawet dużo za dużo hi,hi,hi ale ciesze sie i teraz codziennie nasłuchujemy czy to nie juz ! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mamo fasolki ja też myślałam o graco vivo, ale podobno maluszki mieszczą się w torbie przez 2-3 miesiące tylko (przed nami w dodatku cała zima!) i chyba zdecydujemy sie na jakąś łatwo odpinaną gondolką z paseczkami do noszenia (żeby sie to dało na 3.pietro wtaszczyc :roll: )
Tu jest duuuużo o wózkach :lol: <link> jeszcze wszystkiego nie przetrawiłam ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

HEJ :)
U MNIE SZAŁ ZAKUPÓW ZACZĄŁ SIE TAK OKOŁO 13 TC.
JESTEM W 21 TYGODNIU, A MAM JUŻ PARĘ CIUSZKÓW I ZAPŁACIŁAM ZALICZKĘ ZA WÓZEK. TO BYŁ TAKI MÓJ WYMOARZONY :) BĘDZIE STAŁ W SKLEPIE TAK DO LUTEGO/MARCA :) ALE WIEM, ŻE NIKT MI GO NIE KUPI :P A W TE ZABOBONY NIE WIERZĘ :!: GRUNT TO POZYTYWNE MYSLENIE :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elf pisze:
Mamo fasolki ja też myślałam o graco vivo, ale podobno maluszki mieszczą się w torbie przez 2-3 miesiące tylko (przed nami w dodatku cała zima!) i chyba zdecydujemy sie na jakąś łatwo odpinaną gondolką z paseczkami do noszenia (żeby sie to dało na 3.pietro wtaszczyc :roll: )
Tu jest duuuużo o wózkach :lol: <link> jeszcze wszystkiego nie przetrawiłam ;)

dokładnie tak - my już go mamy w domu i powim wam ze jest super - bardzo funkcjonalny i lekki. Jak się jezdzi z maluszkiem - napisze za jakieś 18 dni - jak się urodzi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja wlasnie mam taka mate dla mojej dzidzi i jest super :wink: :wink: :wink: i ciuszkow tez mam juz sporo! a co do twego sklepu CTO to u nie jest taki podobny i sa tam tez nowe ciuszki nie uzywane i za tanie pieniadze za 5-7zł spiochy , rampersy , pajacyki czapecki po 2-3zł i tp i tez tam kupilam kilka ciuszkow nie uwazam to za co szlego a te sklepy sa calkiem fajne i maja czasem super ciuszki i taniutkie a przeciez my i tak je pierzemy i wogole :wink: :wink: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.Ja też mam już kupine trochę ciuszków,ale większe zakupy planujemy w styczniu:meble,wózek ,łóżeczko itd.
Ewka23 czy możesz mi powiedzieć gdzie jest ten sklepCTO? Jesteś z Wielkopolski więc może ten sklep jest w Poznaniu?Chętnie bym się tam przeszła.Pozdrawiam. :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie dziewczyny ja jestem juz 28 tyg ciazy mam termin na 6 marca i tak sie zastanawiam czy nie za pozno bede kupowac rzeczy dla dzidzi typu wozek lozeczko itp; a mam zamiar kupowac koncem stycznia napiszcie mi czy to troszke nie zapozno bo to moja pierwsza ciaza i nie chciala bym niespodzianek :lol: pa pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zapóźno napewno nie ja pospieszyłam sie z wszystkim i tak potem wchodziłam do pokoiku oglądałam wszystko nie miałam juz czego kupic i dłuzyło sie okropnie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

ja wczoraj poszalalam i Nikodemek ma już 7 par jeansó rozmiar o-3 miesiaca , 3 body , 2 kaftaniki, jeden komplet ,kaszkiecik jeans ....to tylko wczoraj
ciuszki sa swietne wszystko kosztowalo 30 zł :D :D
ale musze zbastowac
teraz zaczne kupowac na jesien czyli jakies 74 i 80 rozmiar :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam juz wszystkie ciuszki dla maluszka,chyba nawet za duzo a caly czas kupuje.Poprostu nie moge sie oprzec:) Ale jeszcze pozostaly inne zakupy typu kosmetyki i przybory,i te najwieksze : wozeczek lozeczko itd ale wszystko juz wybrane.... :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mam pare ciuszkow waninke i przewijak :D
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/770 ... b6a74.html

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jejku ja tyle ciuszków nakupowałam,ze teraz Macius ma je na sobie moze jeden raz tylko robie mu zdjecie i odkładam dla innych maleństw które mają sie pokazać w naszej rodzinie kiedys hi,hi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witajcie.ja na razie kupuje same ciuszki ale zaczęłam już rozglądać się za mebelkami i nie wiem... na pewno musze kupić łóżeczko.myślałam o komodzie z przewijakiem ale nie wiem czy komoda z szufladami czy lepsza będzie z półkami?? i zastanawiam się nad szafą... dodam że z partnerem mieszkamy u mojej mamy i zajmujemy jeden pokój a to znaczy że dzidzia będzie razem z nami.. nie chce zagracić pokoju ale z drugiej strony musze gdzieś to wszystko pomieścić.. co mi radziecie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

ja mam sterte ciuszków i wózek z fotelikiem samochodowym :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A mi już łatwiej wymienić, czego nie mam! A więc:pieluch flanelowych, jeszcze z 5 tetrowych, przewijak, wanienka i kosmetyki. No i może jakieś extra ciuszki, bo tych podstawowych mam aż za dużo (kochana kuzynka i jej dwoje dzieci). I tak się zastanawiam odnośnie kosmetyków, co na pewno będzie potrzebne, a co kupić po porodzie, bo nie zawsze się przydaje? :?:
Cieszy mnie okropnie pełna szafa rzeczy i ze jestem prawie na finiszu. Po mału brzuszek zaczyna chodzić pierwszy, przynajmniej nie będę musiała wystawać w sklepach i wybierać. Fajna zabawa, ale teraz to już będzie coraz trudniej :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

motylus pisze:
witajcie.ja na razie kupuje same ciuszki ale zaczęłam już rozglądać się za mebelkami i nie wiem... na pewno musze kupić łóżeczko.myślałam o komodzie z przewijakiem ale nie wiem czy komoda z szufladami czy lepsza będzie z półkami?? i zastanawiam się nad szafą... dodam że z partnerem mieszkamy u mojej mamy i zajmujemy jeden pokój a to znaczy że dzidzia będzie razem z nami.. nie chce zagracić pokoju ale z drugiej strony musze gdzieś to wszystko pomieścić.. co mi radziecie??

Motylus, ja osobiście pomieściłam wszystkie rzeczy mojego synka w komodzie z przewijakiem. Kupiliśmy ją w Ikei i sprawdza się do tej pory, czyli już półtora roku. Ma 3 duże szuflady, nad nimi jest otwarta półka a nad nią blat przewijaka. Ciekawostką jest to, że blat jest na zawiasach składany do góry na pół. Po złożeniu powstaje dodatkowa półka - bardzo praktyczne rozwiązanie, kiedy już przewijak nie jest potrzebny.
Jeśli zastanawiasz się nad półkami/szufladami, ja polecam zdecydowanie szuflady. Po kilku miesiącach przeklinałabyś półki, z których raczkujący dzieciak pościągałby Ci wszystkie rzeczy :lol: Paweł radził sobie również z szufladami, ale to zawsze trudniejsze zadanie niż otwarte półki.

Zaraz pojawi się drugi synek i też muszę pomyśleć nad jakimś dodatkowym meblem chyba. Sama nie wiem, gdzie go upchnę :-/ Chyba wykombinuję jakąś szufladę pod łóżeczko albo co... Podostawałam zdecydowanie ZA DUŻO książek od teściowej. Zrzuciła nam wszystkie książki z dzieciństwa mojego męża, które zajmują mi pół szafki wiklinowej w pokoju maluchów. Nie dość, że zaraz mi się ta szafka rozsypie od ciężaru, to jeszcze nie będę miała gdzie trzymać ciuchów młodszego :P

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]