Witajcie dziewczyny w nowym tygodniu
ola88 ja z kolkami nie pomogę, bo Jurek nie miał wcale, a Witunio z 3-4 tyg.tylko się męczył. Espumisan tylko mogę polecić, ale na pewno o tym wiesz.
Z tą wagą nie ma się co martwić i porównywać z innymi dziećmi, ważne żeby dziecko prawidłowo się rozwijało. Witek był od urodzenia około 3 centyla wagowo i 50 wzrostem, a Jurcio na 97 waga, 75/90 wzrost. I jakbym miała ich porównywać to przepaść między nimi, a bracia rodzeni!
pwina_w z tymi chłopami to ciężko, a my mamy po 3 w domu

Mój mąż też ciągle mnie wkurza ale co poradzić?
My rehabilitacji jeszcze nie mamy. W piątek jadę z Jurkiem do poradni i lekarz ma go obejrzeć i zlecić (albo nie) rehabilitację i co jest w ogóle do zrobienia. Mój Jurcio tak jak Twój preferuje jedną stronę (prawą), ale dla niego to też nie problem odwrócić główkę. Najlepszy sposób na niego to telewizor

Jak jest włączony to kładę Młodego tak, żeby główkę musiał odwracać w lewo
Darka ja też mam więcej pokarmu w lewej piersi. mnie się udaje dużo odciągać, bo 120-200ml jednorazowo z obu piersi ale dla mojego to i tak czasem mało
zazdroszczę masażu. Ja jeszcze nigdy nie byłam.
Co do formy po porodzie, to ja jeszcze jestem jakieś 2-3 kg do przodu. Synek nie ma żadnych problemów z brzuszkiem i jem sporo a słodyczy to już w ogóle za dużo

U mnie uda i pośladki są w dobrej formie, jedynie brzuch nie jest jeszcze idealny, bo mam trochę tłuszczyku ale staram się kilka razy dziennie porobić trochę "brzuszków".
Ilona Twoja śliczna córcia na żywo jeszcze śliczniejsza
My po wizycie u audiologa. Badanie słuchu nadal nie wychodzi. Teraz za dwa tygodnie kolejne. My i tak wiemy, że Jurcio słyszy i nie przejmujemy się tym.
Czy wasze dzieci próbują siadać? Ja wiem, że za wcześnie jeszcze i nie mogę na to pozwolić, ale jak trzymam synka w pozycji półleżącej to się złości i sam się dźwiga i siada. Chwilę tak wytrzymuje, upada i znów się dźwiga...
My idziemy na spacer, a co tam u was?

35,0 tc 2690g., 49 cm, 8 Apgar