Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 7:05 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: czwarta cesarka

błagam kobietki ,które przeszly czwartą cesarkę o wpisyna ten temat.Ja jestem po trzech ale bardzo chciałabym dzidziolka tylko nie wiem jak się znosi to czwarte cięcie i czy ciąża przebiega dobrze?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

To chyba z ginekologiem należy rozmawiać , powinien usg w miejscu ciecia zrobić żeby i wtedy wiadomo czy są szanse na bezpieczną ciążę .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

niestety ginekolodzy tutaj to same konowały!Z większością z nich mialam już do czynienia.Jak pojawial się jakiś problem to wysylali do Poznaniado kliniki Pojechałabym nawet do Poznania,ale tam z kolei nie znam żadnego lekarza...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

W Poznaniu teraz fajna babeczka w Lux Medzie przyjmuje Karolina Golkowska Soluch (byc może nazwisko odwróciłam) . Byłam u niej co prawda dwa razy ale jestem zadowolona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Znam jedną mamę po 3 cc, lekarz na stole odradzał kolejną ciążę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale wiesz może dlaczego odradzał? Czy macica była w takim złym stanie,czy odradzał tak po prostu.U nas lekarze chyba boją się prowadzić takie ciąże.No bo dlaczego w Poznaniu, Wrocławiu ,Krakowie można przejść nawet 5cc,a w Koninie tylko 3?!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

grazia80 jak napisałaś o Koninie to jakoś się nie dziwię już.... a tamtejszymi lekarzami mamy niestety jak najgorsze wspomnienia ale może kogoś znajdziesz tam dobrego? Poszukaj może na znanylekarz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Szczerze to wątpię czy dobry lekarz w Koninie się znajdzie!Przerabiałam ich tutaj wielu.Został mi jeszcze tylko jeden,Karaszewski się nazywa.Wizyta w przyszłym roku i się zobaczy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Niaminia a możesz napisać którego z tych naszych nieszczęsnych lekarzy znasz i masz z nim niemiłe wspomnienia?Jeśli chodzi o Poznań to dostałam namiary na dwóch tj.W.Ziętkowiak i dr T.Dmochowski.Znasz może ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

grazia80 a z jakiego powodu miałaś 3cc?
w/g mnie lekarz ma racje, cc to nie jest normalny poród tylko operacja.
ryzyko rośnie, jak będzie coś nie tak to będziesz mieć pretensje do lekarza.
Czemu nazywasz ich konowały? Bo może bardziej patrzą na zdrowie twoje niz na kase?
Pomyslałaś o powikłaniach? o peknięciu macicy?

Mama Norberta od 12.12.2007 rok, najpiękniejszy dzień mojego życia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Właśnie o to chodzi,że oni patrzą tylko na kasę,a nie na zdrowie kobiety.Otoż przez pierwszego konowała moja córeczka w 37 tygodniu umarła u mnie w brzuchu.Nie zlecił mi jak się póżniej okazało jednego z ważniejszyh badań czyli na zawartość glukozy we krwi.W 2 kolejnych ciążach miałam cukrzycę ciążową.Przez drugiego,moja martwa córeczka była w brzuchu jeszcze przez 2 tygodnie.Dopiero jak zaczynałam schodzić z tego świata,to stwierdził,że zrobi mi cesarkę.Kolejne cięcie było ze względów psychicznych,żebym ze strachu o dziecko nie shizowała przy porodzie,a trzecie to już niestety po prostu musiało być po 2 wcześniejszych cięciach.Ja wiem,że to były operacje,ale znalazłam tyle kobiet po 4 cięciach a nawet i jeden przypadek po 6 cięciach,że zaczęłam wierzyć w to że i mnie się uda. Ja bardzo pragnę tego dziecka,nie umiem wytłumaczyć tego co czuję ,ale po prostu muszę ,muszę je urodzić

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przykro mi z powodu córeczki :cry:
Ale warto napewno dobrze sie dowiedzieć czy możesz mieć kolejną

Mama Norberta od 12.12.2007 rok, najpiękniejszy dzień mojego życia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja miałam 3 cesarki - wszystkie w Poznaniu na Lutyckiej. Cała ciążę straszyli że nie mogę za dużo przytyć, że muszę uważać na skurcze..jak pojechałam do porodu( bo nie miałam nawet jej zaplanowanej - musiałam czekać aż się zacznie) - chociaż ty pewnie z racji wcześniejszej cukrzycy termin dostaniesz to nie byłam w żaden sposób wyróżniona. Ani nie przeskoczyłam kolejki na stół, ani po cc nikt nade mną nie skakał. Ale tez nie było takiej potrzeby na 4 osoby na sali po cc moja operacja była 2 w kolejności - byłysmy w odstępach góra godzinnych byłam najbardziej i najszybciej sprawna a lekarze na mój widok tylko uśmiechali się i szli dalej :wink: Usłyszałam jedną tylko aluzję po porodzie żeby więcej dzieci nie mieć, ale nie chodziło o mnie tylko ilość dzieci :wink:
Myślę, że większość lekarzy odradzi ci kolejną ciążę - boją się zaryzykować tym bardziej, ze poprzednie i ciąże i porody były skomplikowane - a w razie jakichkolwiek komplikacji i tak pewnie do szpitala wysyłali by cię do poznania. Ja jestem klasycznym przykładem że głupi zawsze ma szczęście ale ostatnia ciąża nie była planowana i bardzo się jej bałam na początku. Nie jestem pewna czy powinnam nawet o niej mówić, bo lekarze ze śmiechem mówili ze jestem"weteranką" cc i oni sa tylko od spraw technicznych bo na wszystkim się znam..chociaż strach był taki sam - nawet teraz większy..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Leżałam w szpitalu z 2 kobietami które przeszły 4 cesarki, a mama mojej koleżanki miała ich 5, więc jest sporo takich przypadków...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wydaje mi się, ze wszystko zalezy od stanu kobiety i blizny.

Znam kobietę która miała 4 cc i po 4 cesarce lekarz powiedział, ze juz starczy...

Moja koleżanka miała tylko (albo aż) dwie i po drugiej lekarz zalecił jej spiralę, bo stwierdził, ze przy stanie blizny (chyba) 3 cc jest wykluczone i moze owocowac powaznymi konsekwencjami, łacznie z usunięciem macicy.

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Jak ja rodziłam to leżała dziewczyna po piątej cesarce i nic jej nie mówili, mówi się że trzy i koniec, ale może czasy się zmieniły.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]