Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:58 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635 ... 2392  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mitosia a jak ja sie pytam o rade w sprawie wozka to cisza!!!!! :twisted:
Marta, monia_m1 witamy,rozgoscie sie. Unas cieplo przytulnie czasem mozna sie posmiac a czasem poplakac, a czasem powsciekac nawet troszeczke :twisted: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lidiaa pisze:
Kotek pisze:
Lidiaa dawno Cię nie było, co u Ciebie? coś czytałam że z szyjką miałas problemy, co się stało? Jak się czujesz?

Czuję się w miarę ok.
Moja szyjka jest specyficzna bo jest dość długa (4cm), ale ten fragment, który wystaje do badania palpacyjnego jest króciutki (1,5 cm). Lekarz się boi, że jak zacznie się mocno skracać to moze być tak, że nie będzie tego fragmentu wystającego z macicy i nie będzie gdzie założyć krążka. Dlatego mam mieć założony krązek już teraz. Czekamy tylko na wyniki posiewu, żeby był jałowy.
A co u Ciebie ? Moje maluchy już baaardzo mocno kopią, dziś rano obserwowałam brzuch jak były aktywne i były miejsca gdzie wyraźnie falował pod wpływem kopniaczków :lol: Cudowne uczucie i widok :D
Znasz już płcie maluszków ? U nas będzie chyba jeden synek, drugi maluszek nie chciał się pokazać. Za dwa tygodnie mamy szczegółowe usg i się dowiemy bardziej na 100 %

a u mnie chyba dziewczyny:) będzie równowaga:) jedna raczej tak, a druga prawdopodobnie, ale nie chciała się za bardzo pokazać. kolejne usg mam 4 kwietnia, więc może dowiem się czegoś więcej.
poza tym u mnie na razie w porządku, trochę mnie tylko brzuch pobolewa na samym spodzie, więc boję się o to trochę. Wizytę u lekarki mam dopiero 13 kwietnia więc na razie faszeruję się nospą i odpoczywam.
Moje dzieci na razie spokojne, bo nie czuję jeszcze żadnych ruchów. Tylko na usg widziałam, że się łokciami przepychają i kopią między sobą...:)
wybierasz się może na usg 3D?

bazik pisze:
Jak mnie nie ma caly dzien to naskrobicie z 15 stron,co bedzie jak wybede na tydzien :?: :roll: :wink:

ja też już nie wyrabiam z czytaniem:) siadam raz dziennie a u Was zawsze w tym czasie tyle się dzieję, że czytam i czytam... :)

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bazik pisze:
Mitosia a jak ja sie pytam o rade w sprawie wozka to cisza!!!!! :twisted:
Marta, monia_m1 witamy,rozgoscie sie. Unas cieplo przytulnie czasem mozna sie posmiac a czasem poplakac, a czasem powsciekac nawet troszeczke :twisted: :twisted:

Trzeba umieć robić pospolite ruszenie :)
Więc jak ktoś może coś mądrego o wózkach powiedzieć to prosze, wszyscy skorzystają :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tysia06 pisze:
Dostałam własnie paczkę z allegro! Jestem niesamowicie zachwycona! Ten kombinezonek misiek jest super! To jest to co anula pokazywała. Do tego dostałam koszylke niebieska i spodenki w paseczki. No super. Ale ten kombinezon jak nówka, zozkosz!!!!

Teraz mi żal że tego nie kupiłam :( , naprawde słodki ten kombinezonik był :D Tysia pamiętaj kochana żeby mi przesłać zdjęcie swojego szkraba w tym kombinezoniku jak się już urodzi i będziemy mieć chłodniejsze dni :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiecie co, jak widziałam Małysza jak skakał to się poryczałam :oops: :shock: tak się cieszył, uważam że ten koleś jest wielki :!: jestem szczęśliwa że mamy takiego sportowca, kiedyś go w sklepie z mężem osobiście spotkaliśmy, bardzo miły i cichy, choć jemu nie odbiła palma , jest normalnym człowiekiem i za to go bardzo lubie i podziwiam
Mam nadzieje że zdobędzie tą kule po raz 4, życze mu tego z całego serca

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja też bardzo lubie Małysza !!! To mały wielki człowiek i taki skromny.Miałam okazję zamienić z nim 2 słowa jak byliśmy w Zakopanem 2 lata temu.Akurat trafiliśmy na trening kadry na Wielkiej Krokwi i potem można było dostać autograf a dzieci miały grupowe zdjęcie z Adasiem :D Dzisiaj pokazał klasę i wszyscy powinni się pogodzic z tym że on jest najlepszy w tym sezonie.Życze mu 4 kryształowej kuli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

szef mojego meza wyglada identycznie jak malysz i ma nawet taki sam glos jak go pierwszy raz zobaczylam to myslalam ze to malysz tylko szef mojego meza kuleje :)ale tak to identyczny powinien dorabiac sobie jako sobowtor malysza hehe;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!
Dzisiaj w lumpiarni wypatrzyłam świetną sukienkę ciążową. Mam nadzieję, że tam jeszcze jutro będzie!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Podaje dane do tabelki : monia_m1 - termin na 23 sierp. - Monika - lat 23 - z Konina. Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kotek a masz może zdjęcie usg swoich blizniaków??
Jestem tak ciekawa jak takie maluszki razem wyglądają :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gabito pisze:
Hej!
Dzisiaj w lumpiarni wypatrzyłam świetną sukienkę ciążową. Mam nadzieję, że tam jeszcze jutro będzie!!

To może przyjade do ciebie ????!!!!!!!!!!!
Nie miałam czasu chodzic po miescie ale w okolicy nie maja wogole ciazowek :(
:cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Uff w koncu dotarlam do konca. Witam nowe sierpnioweczki :D
ja sie dzisiaj wygrzlam na sloneczku:) niestety nie plywalam bo woda jednak za zimna ale sobie polazilam, brzusia zamoczylam:) z plywaniem poczekam az woda dojdzie do 30 stopni hehe
Kurcze troche zmeczona jestem i nie moge sie skupic, tyle sie naczytalam co zescie napisaly ze padam
tyska super kawaly usmialam sie az mnie brzusio rozbolal hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zapraszam!!
U mnie od czasu do czasu coś się trafi. Ostatnio przymierzałam fajną sukienkę, ale była za duża (oczywiście nie chodzi mi o brzuch :D ). A tak poza tym to przysłali mi moje figi ciążowe i jak zobaczyłam te gaciory, to myślałam, że ze śmiechu się przewrócę. Są naprawdę wielkie :D :oops: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ile kosztuja u Ciebie te sukienki na lumpach??

Ja zastanawiam sie nad bielizna ale poki co mieszcze sie jeszcze w stara. Troche nie mam kasy, na nowa bielizne. A jedna sztuka czy dwie sprawy nie zalatwią. A TY ile zamówiłaś??

Strasznie juz zmeczona jestem , caly dzien meczarni nad praca licencjacka, idzie mi to tak mozolnie :( :cry:
Życze wszystkim dobrej nocy i pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Dziewcynki :) Ja właśnie wróciłam ze Szkoły Rodzenia... Zaraz wam wyopowiadam, tylko się przebiore i wezmę sobie coś do jedzenia :D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasiorzyca pisze:
Cześć Dziewcynki :) Ja właśnie wróciłam ze Szkoły Rodzenia... Zaraz wam wyopowiadam, tylko się przebiore i wezmę sobie coś do jedzenia :D:D:D

Super, ja nie mam jak i gdzie isc do takiej szkoly wiec sobie chcetnie poslucham twoich rad. czekam tu na ciebie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MoniaL pisze:
Witam wszystkie mamuśki, :lol:
czy któraś z Was wie, gdzie można w Warszawie zrobić USG 4D? Może macie jakiś sprawdzony gabinet? Będę wdzięczna za wszelkie info.
Pozdrawiam.

MoniaL - można zrobić u dr Roszkowskiego na ul. Finlandzkiej 9 (tel: 022 616 13 87-zapisy po godz. 12-ej). Jest najlepszym specem od usg, choć piekielnie drogim (300 PLN !!!). Pod tym samym adresem usg robi dr Garwoliński - trochę tańszy (200 PLN) i też bardzo dobry specjalista.
Ceny obejmują nagranie na płytkę i szczegółowe badanie organów dzieciaczków.

Ja na usg genetycznym (12 tc) byłam u dr Garwolińskiego, a 5 kwietnia idziemy na połówkowe do dr Roszkowskiego (22tc).
Jeśli chcesz się do nich umówić - proponuję szybko dzwonić bo można czekać na termin.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dobra jestem już... W sumie nie ma dużo do opowiadania :)

Troche dziwnie się czułam bo tylko ja byłam bez chłopa, ale pani położna mnie uspokoiła, że jeszcze kilka dziewczyn jest bez tatusiów, tylko teraz ich nie ma :)

Dostałam gazetki, poradniki, próbki i wogóle mase rzeczy :)

Trafiłam na zajęcia o kąpaniu dzidziusia :) Czyli w jakiej tęperaturze, kiedy no i przedewszytkim jak dbać o higiene dzidzi :) Kto chciał mógł sobie wykąpać lale :P

Później każdy dostał lalke, pieluchy i ubranka i trzeba było ubrać lale, oczywiście obchodząc się z nią jak z prawdziwym noworodkiem :)

No i na koniec było ćwiczenie oddechowe... Jakiś tor 1 czy coś... Oddychanie powoli brzuszkiem żeby w czasie skurczu dziecko nie było niedotlenione :)

Za tydzień będą zajęcia o porodzie :D:D:D Już się nie mogę doczekać...

Z uwag ogólnych to muszę stwierdzić, że naprawdę warto, bo można usłyszeć mase pożytecznych rzeczy, szczególnie wziętych z praktyki a nie tylko z książek i gazet :) No i atmosfera jest fajna :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu no to fajne zajecia, ciesze sie ze ci sie podobaja. Mnie ciekawia te porady na temat oddychania, bo noworodkow to ja juz mase przekapalam i tego sie nie boje, Jak bys mogla to napisz mi dokladnie o tym oddychaniu.
Ach wstawilam wam fotke z plazy i szejka hehe oj jakby on sie dowiedzial ze wyladowal w sierpniuweczkach to by byly jaja :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kotek pisze:
Lidiaa pisze:
Kotek pisze:
Lidiaa dawno Cię nie było, co u Ciebie? coś czytałam że z szyjką miałas problemy, co się stało? Jak się czujesz?

Czuję się w miarę ok.
Moja szyjka jest specyficzna bo jest dość długa (4cm), ale ten fragment, który wystaje do badania palpacyjnego jest króciutki (1,5 cm). Lekarz się boi, że jak zacznie się mocno skracać to moze być tak, że nie będzie tego fragmentu wystającego z macicy i nie będzie gdzie założyć krążka. Dlatego mam mieć założony krązek już teraz. Czekamy tylko na wyniki posiewu, żeby był jałowy.
A co u Ciebie ? Moje maluchy już baaardzo mocno kopią, dziś rano obserwowałam brzuch jak były aktywne i były miejsca gdzie wyraźnie falował pod wpływem kopniaczków :lol: Cudowne uczucie i widok :D
Znasz już płcie maluszków ? U nas będzie chyba jeden synek, drugi maluszek nie chciał się pokazać. Za dwa tygodnie mamy szczegółowe usg i się dowiemy bardziej na 100 %

a u mnie chyba dziewczyny:) będzie równowaga:) jedna raczej tak, a druga prawdopodobnie, ale nie chciała się za bardzo pokazać. kolejne usg mam 4 kwietnia, więc może dowiem się czegoś więcej.
poza tym u mnie na razie w porządku, trochę mnie tylko brzuch pobolewa na samym spodzie, więc boję się o to trochę. Wizytę u lekarki mam dopiero 13 kwietnia więc na razie faszeruję się nospą i odpoczywam.
Moje dzieci na razie spokojne, bo nie czuję jeszcze żadnych ruchów. Tylko na usg widziałam, że się łokciami przepychają i kopią między sobą...:)
wybierasz się może na usg 3D?

Ale fajnie - dwie córeczki :lol:
Ja na usg 3/4d wybieram się 5 kwietnia. Wtedy też pewnie dowiem się dokładnie o płciach maluszków :D
Co do tych ból to może po prostu wiązadła ? Mnie potrafią tak boleć, jak mam bardziej intensywny dzień - takie uczucie ciągnięcia i pobolewania promieniujące do pachwin. Przedwczoraj na wizycie lekarz mnie uspokoił, że to wiązadła się naciągają.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635 ... 2392  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]