Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 7:40 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Przykry artykuł. Niewykluczone, ze juz go czytaliście...
Straszne to jest, ze lekarze nie wiedza jak rozmawiac o stracie dziecka.
Zapewne na studiach uczono ich jak odbierac szczesliwe porody, nikt nie trudził sie żeby przygotowac personel na takie możliwosci, bo przeciez ludzie umierajak, niestety nienarodzone dzieci też. Czy matka taka jak my to gorsza matka?
niestety najczesciej okazuje sie, ze tak i nie jest traktowana na równi z innymi noszcace w łonie zdrowe dzieci... własnie... dzieci... martwe to juz nie dzicko, martwe to płód, jakby nie zaslugiwało na miano człowieka...

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obc ... zika_.html

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja pikole co za brak szacunku,aż mi się gorąco zrobiło,ja ostatnio też opierniczyłam lekarza i pielęgniarkę jak leciałam z plamieniem,ta mi opowiada ,że powinnam się cieszyć bo niektóre kobiety rodzą dzieci z downem,jedna 6 razy poronila i żyje itd a lekarz że go wyciągłam z odpoczynku,przed 22 też przyszedł naburmuszony i traktował mnie jak głupią histeryczkę,w końcu się wkórzyłam i powiedziałam mu,że jest bezczelny i nieprzyjemny a tej pielęgniarze też swoje powiedziałam,że nie ma mi takich głupot opowiadać, brak szacunku do ludzi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Świetnty artykuł. Ja co prawda nie rodziłam w tak zaawansowanej ciąży, ale dwa razy poroniłam na wczesnym etapie i zakończone to było zabiegami. Muszę jednak przyznać, że personel mojego szpitala jest ok. Nawet w miarę możliwości (zależy od wolnych łóżek) na slach leżą oddzielnie pacjentki w zaawansowanych ciążach i te które tracą dzieci. Pielęgniarki starają się dobierać sale do sytuacji i to się bardzo chwali.

Obrazek

Moje aniołki : 02.07.2011[4tydz*], 02.11.2011[7tydz*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jak tak można.... :cry:
to niepojęte

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

artykuł przeszywający :( ja na szczęscie nie doświadczyłam tego co kobieta z artykułu bo na sali leżałyśmy wszystkie po poronieniach albo porodach martwych dzieci nawet położono z nami dziewczynę mamę wcześniaka przewiezionego do innego szpitala zeby na porodowce nie leżała ale prawda jest ze tylko jedna pani doktor młoda stażystka przyszła ze mną porozmawiac bo widziała jak cierpię reszta lekarzy mimo ze miła i pomocna zbywała moje łzy milczeniem ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Współczuje tej kobiecie to takie nieludzkie przeciez ona wtedy potrzebowala wsparcia, slowa pocieszenia. Ja rodzilam w UK i tu polozne, lekarze wiedza jak sie zachowac w takiej sytuacji choc tez pewnie sie znajda i jakies gorsze przypadki. Ale jak rodzilam Adasia to polozna trzymala mnie za reke jak sie maly urodzil plakaly razem ze mna, daja dziecko by sie z nim pozegnac itd. Przy poronieniu w 4 m-cu tez nie moge narzekac na personel. zreszta w szpitalu jest odzielny odzial mozna nazwac to patologia jest dalej od porodowki inne skrzydlo budynku wiec nie slychac ani kobiet rodzacych ani noworodkow, ma sie swoj pojedynczy pokoj, niedaleko jest kapliczka, jest mozliwosc porozmawiania z ksiedzem itd.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Autor posta nr 6.000.000
Awatar użytkownika

wstrząsajace :(

Aniołek XII.2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moja kolezanka dwa razy poroniła w II trymestrze i za każdym razem zabieg miała w jednym z lepszych szpitali w Warszawie i w tym artykule opisali to samo co ona mi opowiadała, co się dzieje na oddziale ginekologicznym.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

straszne :(

ja miałam więcej szczęścia do personelu..szkoda że to nie standard w naszych szpitalach :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tak jak napisała... niepotrzebne, okrutne cierpienie...
tak, jakby śmierć dziecka nie była sama w sobie okrutna...

ja do personelu może i miałam "szczęście", ale mam żal, że nie zaproponowano mi zobaczenia dzieci. :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

mnie też dobrze nie potraktowali też przeszłam przez koszmar 2 razy przezywałam tragedię a musiałam leżec z cięzarnymi i to podejście lekarzy..szkoda że brakuje tego taktu i zrozumienia rozumiem że dla nich to kolejny przypadek/zabieg ale dla kobiety to strata dziecka i to nierzadko długo wyczekiwanego...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przeczytałam, ja miałam zabieg w Warszawie i powiem, że personel był bardzo ok. Byłyśmy wszystkie z problemami w oddzielnej części i nie było na szczęście ciężarnych... Straszne, że takie rzeczy jak w artykule się dzieją..

Obrazek
Aniołek 12.04.2012 8tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja również nie mogę powiedzieć złego słowa o lekarzach i opiece w szpitalu. Leżałam na Polnej w Poznaniu. Miałam do dyspozycji nawet psychologa, spotkałam się z troską i zrozumieniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przeczytałam. Siedzę i wyje. Nie wyobrażam sobie co ta kobieta musiała przeżywać. Mój aniołek miał parę tygodni zabieg wykonywał ordynator który na szczęście stracił prawo wykonywania zawodu na parę ładnych lat. Oprócz niego wszyscy starali się zachowywać odpowiednio do sytuacji.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Straszne.. :( Poroniłam 2 razy. Za drugim razem leżałam na sali, wiedząc już, ze nie można nic zrobić z kobietami w ciąży. Z dużymi brzuszkami, śmiejącymi się, liczącymi dni do porodu.. To było dla mnie straszne. Wychodziłam do łazienki popłakać sobie bo serce mi pękało, że straciłam kolejnego już maluszka...
Uważam,że kobiety po zabiegach lub czekające na zabieg powinny być na osobnej sali... Podejścia lekarzy już nie będę komentować. Szkoda gadać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja już spotkałam się z takim traktowaniem, dlatego dobrze wiem, co przezywa ta kobieta.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]