Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 8:41 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 219, 220, 221, 222, 223
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

bakterie są i mają sie dobrze, kolejny anybiotyk i bez rewelacji. załamka.

a dla frania to abstrakcja - brat czy siostra.

a mąż jednak nie wyjeżdża, zlitowali się nad nami w jego nowej pracy. będzie pracował na miejscu, ale za to prawie jak w grudziądzu, bo dzień noc i weekendy w pracy może spędzać... na razie to spoko, chociaż jest mi ciężko, bo jestem ciągle taka śpiąca, zmęczona, a moje dziecko to jak pięcioro... ale boję się co to będzie po porodzie, nie dam rady od rana do nocy z dwojgiem dzieci i może jeszcze w soboty. z drugiej strony jakoś kobiety dają radę...

w tym tygodniu przeniosłam się na zwolnienie lekarskie, cięzko mi już, chociaz to dopiero 6-ty miesiąc, a poza tym zmieniła się dyrekcja i nic już na dobrą sprawę nie zarabiałam. na zwolnieniu troche lepiej będzie.

zwariowałam i wybrałam się na kurs prawa jazdy. jutro zaczynam zajęcia :shock:

miłego weekendu. :D :) :D :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

łał :) prawo jazdy z brzuszkiem i dzidziuszkiem- szacunek!!! trzymam kciuki!

Nie biorę tabletek od miesiąca i instynkt macierzyński mi szaleje- nawet bliźniaki sobie wymarzyłam. Ale jak włączę mózg to wiem, że to nie byłby dobry pomysł absolutnie. Tylko co zrobić jak hormony mózg zalewaja? ;) I jeszcze dziś spotkałam koleżankę- starają się o trzecie dziecko właśnie... ech... zazdroszczę z jednej strony a z drugiej przy jednym dziecku jestem zmęczona...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elf - IDŹ NA CAŁOŚĆ!! IDŹ NA CAŁOŚĆ!! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Inga rozwaliłaś mnie na łopatki :) aż się popłakałam :)

Wątpię, żeby mój szanowny poślubiony się zgodził...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ledwo żyję :) Rano praca, potem prosto do taty do szpitala w odwiedziny, potem zajechaliśmy do tesco oglądać zabawki, bo dziś w nocy można kupić za pół ceny. Szybki obiad i zamiast odpoczynku sprzątanie kuchni. Od paru dni wyłaziły nam na sufit jakieś robaczki. Co się je zabrało to wylazły nowe. Znalazłam że to larwy mączników albo trojszyków. Wytropiliśmy gady w szafce z mąką i kaszami. Wszystko poszło do kosza, wyszorowaliśmy szafkę i pojemniczki. Padam z nóg. Dziś zostawiamy uchylone okno żeby wymrozić ewentualne pozostałości nieproszonych gośći. Zuzi zamnkęłam drzwi do pokoju ale u nas też chłodem ciągnie od kuchni brrrr ;)
Mężasty dzielnie pojechał do tesco bo zamówione u mikołaja skarby. A tam kolejki na min. godzinę stania a naszych zabawek już nie ma :g^^:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Uff no nie jest łatwo znaleźć czas na internetowe pogaduchy - jeszcze tak żeby któreś z dzieci nie miało akurat ochoty na towarzystwo matki ... albo nie okupowało komputera :roll:
Elf - no to fajnie z tymi hormonami :wink: Powodzenia!!! Mówię Ci do drugiego dziecka instrukcja obsługi dodawana jest gratis :wink: To dla Ciebie Inga też, chyba dobra wiadomość :wink: . No nie chciałabym zapeszyć, ale moje drugie dziecię to aniołek :D .
No i Mikołaj i do nas przyszedł: Junior młodszy dostał karuzelkę a Junior starszy różne różności, ale najważniejsze: policjanta i strażaka lego duplo w pojazdach i obrabiał ich cały dzień dzisiaj razem z dotychczas posiadanymi zabawkami z serii - to naturalnie trzeba odnotować w kronikach, żeby dziecko przez cały dzień bawiło się tym samym :shock:
Zaliczyłam też wreszcie poporodową wizytę u gin: cyt.:"ma pani pięknie obkurczoną macicę, jakby nigdy nie była Pani w ciąży"... tylko mnie hafty zdradzają... :? ... no i popatrzyła na mnie jak na przybysza z kosmosu, kiedy grzecznie podziękowałam za tabletki....
aaaa lecę pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej hej :) jak tam przygotowania do świąt? :)
(my część porządków zaliczyliśmy wcześniej przymusowo, bo nam się mole zbożowe zalęgły w kuchni :lol: )

Jadur- ale ci komplement pani doktor walnęła ;)

Zuza ma czas komputerowy limitowany więc spoko się dzielimy. a tatus juz planował zakup laptopa dla niej :roll: to na następne święta nie wiem co byśmy wymyslili... rozpuszczona jedynaczka ;) Dziś usłyszałam ile mój brat nakupił prezentów :shock: przydałyby się jakieś inne maluchy w rodzinie ;)

Siedzę sama w domu, bo mężasty pojechał na parę dni w rodzinne strony. Nadal ma zwolnienie, bo ręka się jeszcze nie zrosła. Młoda 100 razy zmieniała zdanie czy jedzie z tatą czy zostaje ze mną :) wieczorem miała zostać a dziś wstała rano i oświadczyła, że jedzie. Więc zamaist wyszykować ją do przedszkola zrobiłam ekspresowe pakowanie torby na wyjazd :)

Niezwyczajna jestem do domu bez zuzi. A w tym roku przyzwyczaiłam się też, że mężyk nie pracuje... I teraz głupio tak jakoś :) Kupiłam trochę prezentów korzystając że nikt mnie nie popędza i nie podgląda, popakowałam skarby w świąteczne papiery. Tylko wstążek mi zabrakło :lol:

Choinka w domu już ubrana. Zuza ubrała sama swoją malutką choineczę (o gustach się nie dyskutuje ;)), większą trochę pomagała. Zamówiliśmy pizzę i był rodzinny wieczór ;)
Ostatnio rodzinnie ogladaliśmy "Dzieci z Bullerbyn" :) no i do aktualnie ulubionych gier rodzinnych dołączył "Farmer". Słyszałam też że mikołaj jakąś grę szykuje ;)

Trochę smutne mamy święta w tym roku, bo na początku grudnia umarł mój tata i to będzie pierwsza wigilia bez niego :(

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elf - współczuję z powodu Twojego Taty... z doświadczenia niestety wiem, że pierwsze święta PO... są trudne ... zwłaszcza, że w Twoim przypadku minęło mało czasu... Trzymajcie się!
Co do przygotowań to ja mam sporo do zrobienia jeszcze :roll: ... logistycznie sprawa jest trudna... będę biegać z obłędem w oczach jak nic :?

Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ho ho ho ;) czy są tu jakieś grzeczne mamusie? ;)

Jakoś nie miałam siły na klikanie w święta i przed świętami. Młoda miała wolne od przedszkola już kilka dni wcześniej, bo jeden dzień miała rzygawkę to potem już ją zostawiliśmy. Chodzła spać póżno, wstawała wcześnie, ja jeszcze dyżur za koleżankę miałam i tak jakoś umęczeni wszyscy byliśmy :roll:

Zuziowy mikołaj jak zwykle zaszalał, ale i tak liczył się tylko jeden prezent (jedyny z jej listu do mikołaja) -piesek na kabelku co chodzi i szczeka :lol: Przy reszcie jak otwierała było: ale ja tego nie chciałam :g^^: Potem cieszyła się na szczęście ze wszystkiego :) A jeszcze przed świętami dostała duży domek dla lalek -znalazłam przypadkiem na allegro akurat w takim rozmiarze jak szukałam od dawna.

Dziś mimo że w przedszkolu pustki dziecię wyprawiliśmy żeby się z nami nie zanudziła ;)

...ech, mama wybiła mnie telefonem z rytmu klikania i juz nie wiem co chciałam napisać... Teraz wasza kolej ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 219, 220, 221, 222, 223

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]