Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 8:42 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

elf i co u was jak mąż się czuje?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas jak nie urok to przemarsz wojsk :roll: Mężasty uczulił się na jakieś leki i ma super swędzącą pokrzywkę na całym ciele. Ciężko nawet powiedzieć, że go wykrościło bo na dużej powierzchni jest po prostu cały czerwono-fioletowy.
Mamy też Zuzię w domu już co oznacza brak drzemki w dzień. A w nocy za dobrze się nie śpi bo Kris cały czas się drapie...
Na szczęście Zu w miarę grzeczna a sterydy powoli zaczynają działać :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elf - no t masz "wesoło" w dalszym ciągu. A dziś już lepiej - małżonek nabrał "ludzkich" kolorów ?:wink: Obrazek
No ja mam oczy na zapałki nic tylko bym tu spoczęła na klawiaturze, a tu trzeba jakieś przynajmniej pozory ciężkiej pracy stworzyć Obrazek . Do tego w ramach rozpaczliwego utrzymywania młodości trzasnęłam sobie nowo nabyty koncentrat na oczy Obrazek (bynajmniej nie pomidorowy, chociaż kto wie czy w tej sytuacji nie byłby lepszy) i mnie trochę oczy szczypią, co jeszcze potęguje chęć drzemki .... a do tego w nocy miałam mega, maxi, totalny skurcz łydki - myślałam, że umrę (byłoby to być może pierwsze zejście na skurcz łydki w historii medycyny) i do tej pory kuleję - chyba jednak zainwestuję w ten magnez, co mi go lekarka zapisała :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elf bardzo współczuję wypadku męża. Mam nadzieję, że już zdrowieje.

U nas bez zmian. Matylda ma lekkiego gluta, z tego powodu, po raz kolejny przełożone szczepienie. Antosia przedszkole w lipcu jest zamknięte, będzie chodził do "zastępczego", które jest bardzo blisko domu mojej mamy, więc nie narzekam.
A to spóźnione zdjęcie tortu na roczek mojej córci:
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

elf i jak u was? uczulenie minęło?
Jadur magnez to bardzo dobry pomysł :D
AlaRM;) torcik super kto ma takie zdolności :?: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AlaRm - no jak z cukierni :!: (bo po Twoim Bobie budowniczym zakładam, że to znowuż Twoje własnoręczne dzieło). Wszystkiego najlepszego dla Matyldy Obrazek
elf - jak tam na froncie?
aga_sg - a co u Was robaczki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jam się nie chwaląc to sprawił :wink: :lol:

w środku krem z mascarpone z truskawkami, na górze jest masa marcepanowa.

teraz myślę intensywnie nad Antosiem, może popełnię auto policyjne, tylko muszę niebieski/granatowy barwnik zdobyć.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale super tort! :) czekamy na relacje z urodzin małego policjanta :)

A u nas: teściowa przyjechała na parę dni, ale jak tylko Krzysiek zaczął być w miarę samoobsługowy to uciekła bo nie może wytrzymać w Warszawskim hałasie. Ja już musiałam wrócić do pracy bo sezon urlopowy i dodatkowe dyżury. Wczoraj Zuza została sama z tatą na parę godzin, ale dziś ją wywozimy do mojej mamy bo jest męcząca jak nie chodzi do przedszkola ;)
Uczulenie po sterydach zeszło prawie całkiem- tzn kolorki zeszły a zostało trochę swędzenia, ale tak umiarkowanie już na szczęście.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzisiaj Antek poszedł do "zastępczego" przedszkola. Na dzień dobry ścięłam się z kierowniczką. Swoją drogą, czy każda kierowniczka w przedszkolu to apodyktyczna baba którą ma się ochotę udusić po 5 minutach rozmowy? :roll: :evil:
Oto dialog:
kierowniczka: proszę uiścić opłatę u intendentki
ja: czy mogę wysłać przelew?
kierowniczka: PRZELEW?! Co pani sobie wyobraża?! JAK, PRZELEWEM?! (prawie krzyk)
ja: no ja zawsze płacę czynsz Antosia przelewem
kierowniczka: to niedopuszczalne, rada miasta ustaliła, że tylko można wpłacać gotówkę.
do rodzica lekko spóźnionego - już po ÓSMEJ!!! O której to się przychodzi?! :roll:

Wiem, że dużo bardziej w...wiająco brzmiało to na żywo, ale chyba udało mi się oddać sens i klimat spotkania z przedszkolnym gestapo.
A ja się zastanawiałam, czy Antka do tego przedszkola nie wysłać... Dobrze, że inne panie sprawiały milsze wrażenie, jest też parę dzieci z Antosia starej grupy, więc może dla samego Antosia pobyt w przedszkolu będzie ok. Zobaczymy po południu. :?

elfie super, że mężowi się poprawia, dużo zdrowia

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

hej
AlaRM;) no to zdolniacha z Ciebie z truskawkami mniam:) ja kiedys bawiłam się masą i zrobiłam bratu na urodziny biust :lol:
no przywitanie w przedszkolu przemiłe ...a jak wrażenia po pierwszym dniu

elf super że u was zmierza ku dobremu..
a u nas w czwartek przeszła trąba powietrzna koło bloku nieżle narozrabiała
:roll: a my akurat w kinie bylismy i też tam nie było fajnie bo film się zaciął raz puścili od poczatku a potem drugi raz i siedzieliśmy 20 minut przy pustym ekranie powiem że obsługa Multikina fatalna nawet nikt się nie pofatygował ruszyc dupska żeby powiedziec co się stało albo najzwyczajniej w swiecie przeprosic :roll: poszłam zrobic opierdus w kasie i zarządałam zwrotu kasy...dostalismy inne zaproszenia na film ważne do końca roku

kurcze reaz na rok człowiek się wybierze do kina i takie niemiłe wrażenie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wchodzi, że Antosiowi się tam podoba, ale dzisiaj na spokojnie rozejrzałam się po przedszkolu i wszędzie poprzyklejane są kartki z jakimiś ogłoszeniami.
Ta kierowniczka ma chyba albo problem ze wzrokiem ;), bo wszystkie były podrukowane wielką czcionką i wyboldowane. Oto parę przykładów.

RODZICOWI NIE WOLNO WCHODZIĆ DO SZATNI!!!

PRZEDSZKOLE ZAMYKANE JEST O GODZINIE 16:30!!!
Dziecko nie może przebywać w przedszkolu ponad 9 godzin (i tu jakiś przypis przepisu)

Może się czepiam, ale przeważnie wywieszana jest informacja, że przedszkole jest czynne/otwarte do godziny .... Napis o zamykaniu jest jakiś taki agresywny IMO.

Dla Antka najważniejsze jest, że przedszkolanki są miłe i jedzenie w porządku, dobrze też, że kilkoro dzieci z jego przedszkola jest z nim w grupie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AlaRm - łomatko ta baba to jakiś kapral z wojska chyba. :shock: Mam nadzieję, że nie robi dzieciakom musztry z rana :roll:
aga_sg - ala Wam się wyjście "udało" :? ... swoją drogą WIEKI nie byłam w kinie .... a kiedyś to się i po teatrach człowiek prowadzał ... bywało, że i dwa razy w rygodniu ... ech ... :roll:
elf - no to idzie ku dobremu znakiem tego.

Odebrałam wyniki badań w moczu leukocyty i bakterie, pewnie trzeba będzie posiew zrobić ... ciekawe, czy ma to związek z tym, że pobranie nie odbyło się jak należy - zamiast nasikać do kubeczka to cały materiał do badania spuściłam do wisły :oops: :evil: a potem wyduszałam na szybkensa :oops: zaćmienie poranne na całego.
Pozdrawiam miłe Panie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

hej
Jadur albo posiew albo powtórzyc najlepiej kupic sobie pojemniczek sterylny bo są i takie zwykłe i sterylne mocz ze środkowego strumienia i wtedy sie okaże :wink:
AlaRM;) najwazniejsze że Antosiowi sie podoba na szczęsie to tylko wakacyjna kierowniczka :wink:
ja dzisiaj śmigam do lekarza wczoraj odebrałam wyniki z prześwietlenia płuc i płuca ok ale coś tam z sercem i aortą :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aga_sg- sterylny to ja nawet miałam, no ale strumień nie był zdecydowanie środkowy :? Jutro mam wizytę to się okarze co na to lekarka.
UU a co to z sercem :?: :!: daj znać po wizycie. a mnie przy ostatniej chorobie lekarz tez słyszał jakieś szmery w sercu i zalecił zbadanie tego po wyzdrowieniu. jeszcze nie było okazji .... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AlaRM- Pani w przedszkolu jak z innej epoki ;) dobrze, że nie ma tabelki ile razy linijka po łapkach za jakie zachowanie ;) a nie, przepraszam, linijką to dopiero w szkole ;)
Ważne, że młody zadowolony, normalne przedszkolanki i znajome dzieci :)

Aga- Rzeczywiście wam się utrafiło to kino :) dobrze, że nie byliście wtedy na przechadzce na osiedlu! no i motywacja żeby jeszcze raz się wybrać z darmowym bilecikiem :) niezła agentka z ciebie, że się wykłóciłaś :okk:

Aga i Jadur- czekamy na meldunek po wizytach lekarskich! :) i oczywiście trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze!!!

A u nas nic nowego ;) Zuzia na 3 dniu u mojej mamy, bo pozamieniałam się w pracy i mam kumulację dyżurów. Ale za to będzie wolne od piątku do poniedziałku :) Mężyk z dziecięciem chcą pojechać na wieś na tydzień (żeby nie ześwirować na zwolnieniu w mieście) więc chociaż długi weekend z nimi spędzę :) A potem to chyba osiwieję do reszty z tęsknoty i nerwów jak sobie radzą ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

hej
elf myśle że wyjazd na wieś to dobry pomysł a rozmumiem że jadą do rodziny? jednym słowem mąż zdrowieje !a jak wyszło z autem?
ja po wizycie wiem tyle ile wiedziałam przed.. dostałam skierowanie do kardiologa a tam terminy najczesniej za pół roku 8) no i jest opcja że zdjęcie było źle zrobione :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aga_sg - EKG, pewnie Ci zrobią i może holter do ponoszenia.
A ja też jade na łono :D już jutro do Mamusi na kilka dni a potem na Mazury. No bo to dzisiaj wizyta u gin i no wiecie chyba zawieszam działalnosć zawodową na kolejne lata :roll: ....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Jadur miłego wypoczynku ale jeszcze chyba zdasz nam relację z wizyty?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

raport z wakacji u teściów :)
człowiek stary a głupi ;) siedzieliśmy dziś pół dnia nad zalewem. Zuzię nasmarowałam kremem ( ona zresztą z rzadka wystawała z wody ;)) a siebie nie żeby trochę złapać słonka. No i mam za swoje- jestem w czerwone łaty i wszystko mnie piecze :roll:

Jutro wstaję o piątej i wracam do warszawki :( prosto na wieczorny dyżur... A moje skarby zostają...

Jeszcze historyjka- początku nie pamiętam ale morał był taki:
Ja: no i co babcia na to powiedziała?
Zuzia (cytuje babcię): "o k****" :g^^:
Żeby nie było to akurat wtedy babcia powiedziała "o kurde" :lol:

No a ja już w warszawce :( Dopiero przyjechałam i za pół godziny wychodzę do pracy :roll: Młoda czujnie obudziła się o 5.30, zobaczyła ze mnie nie ma i wszczęła alarm (buuuuu). Na szczęście jeszcze byłam w domu więc odprowadziła mnie z tatą na przystanek, pożegnała we łzach i jeszcze przez dwie godziny smęciła, że tęskni...Mam nadzieję, że dalej będą się dobrze bawić... Łyso tu bez nich :(

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elf zaraz smutno, imprezę rozkręcaj 8) :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]